Skoda Yeti intra in productie

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 14.05.2008
Conceptul Skoda Yeti se va materializa printr-un model de serie care este asteptat in 2009.

Esential

2009 este anul in care este asteptat viitorul SUV compact, Skoda Yeti.

Skoda a dat unda verde inceperii productiei unei versiuni de serie a lui Yeti. Viitorul model va fi lansat in 2009 si va fi comericalizat ca un 4x4/SUV compact, urmand ca fie un concurent serios pentru Fiat Sedici, Suzuki SX4 sau Nissan Qashqai.

Conform unor surse, Skoda sustine ca nu va imprumuta de la Volkswagen platforma lui Tiguan, ci va dezvolta o platforma noua, pe care se vor baza si alte viitoare modele ale cehilor. Zvonurile spun ca Grupul Volkswagen va crea platforma noua pentru o masina mica (cel mai probabil viitoarea generatie Skoda Fabia), aceeasi platforma urmand sa fie punctul de pornire si pentru versiunea de serie a lui Yeti.

O alta varianta ar fi ca producatorul ceh sa preia exemplul strategiei Roomster, model pe care Skoda a reusit sa-l incadreze intr-un segment de nisa si neexploatat pana acum de alte marci din Grup. Viitorul Skoda Yeti face parte dintr-un plan mai mare al celor de la Skoda, care prevede patru modele noi pana in 2010.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • anti skoda
    doamne inca o uratenie de la astia
    0 0
  • un fel de Panda??? Zvonurile nu spun si ce motorizari se preconizeaza ptr acest model? oricum e undeva intre Rover si Panda (ca design) dar destul de urata.
    0 0
  • Adrian
    Comenteaza taranii...
    Bai voi astia care comentati negativ la adresa Skoda, a-ti condus vreodata un Superb sau o Octavia sa vedeti tinuta de drum si finisare?
    Probabil ca sunteti niste daciisti FRUSTRATI!
    0 0
  • Dar chiar
    Adrian are dreptate.Mie-mi plac skodele.Sunt masini foarte bune si la un pret foarte bun.Va recomand si voua sa mergeti la un drive test la un showroom skoda.
    0 0
  • Claudiu
    NO COMMENT
    Oameni buni voi ce ati face daca ati avea 14000 Euro si nu v-ati permite sa va cumparati un mercedes sau altceva la un pret mai ridicat ? ati merge la Skoda sau orice alta firma si ati cumpara o octavia cu dotari de clasa medie sau o fabia !! masini fiabile cu consum destul de mic ....... si mama vrea sa isi ia o Fabia ! consum scazut ....... Toti comentati da voi nici scoala de soferi nu ati facut-o.... sau ati condus si voi cea mai buna masina un Logan
    0 0
  • motorizari
    Skoda anunta 2 motorizari pe benzina si 3 turbodiesel pentru noul SUV Yeti. Cel mai mic motor este unul pe benzina, are 1,2 litri si dezvolta 105 CP cu ajutorul unui turbocompresor. Acest motor este disponibil doar pentru versiunea Yeti cu tractiune fata, probabil datorita capacitatii cilindrice reduse. Al doilea motor pe benzina este cel de 1,8 litri TSI, cu 160 CP, acesta fiind disponibil doar cu tractiune 4x4.

    Motorizarile diesel se bazeaza de fapt pe un singur motor (2 litri TDI), oferit in 3 versiuni de putere: 110 CP (cu tractiune fata sau 4x4), 140 CP (cu tractiune 4x4) si 170 CP (tot cu tractiune 4x4).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru