Skoda Yeti va avea un frate mai mare: cehii confirmă un SUV cu șapte locuri

de Bogdan Mirică
Vineri, 10.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Skoda a confirmat lansarea unui model mai mare decât actualul Yeti, precum și variantele sale de caroserie. SUV-ul cehilor va fi vândut în două variante: una de cinci și alta de șapte locuri.

Toți marii constructori auto încearcă să profite de pe urma apetitului pentru SUV-uri, manifestat de clienți în ultimii ani. Skoda nu face excepție și plănuiește introducerea unui crossover nou, poziționat deasupra actualului Yeti.

Modelul a fost deja spionat în timpul testelor, ceea ce înseamnă că dezvoltarea sa este într-un stadiu avansat. SUV-ul va fi disponibil în standard cu cinci locuri, însă clienții vor putea opta și pentru o variantă cu șapte locuri. O confirmă chiar Michael Irmer, directorul Skoda Australia, într-un interviu pentru o publicație locală.

Irmer a mers și mai departe de atât, sugerând că varianta cu șapte locuri va fi mai degrabă un model cu o identitate proprie, ampatamentul său urmând să fie ceva mai mare decât cel al modelului standard pentru a oferi mai mult spațiu interior. Asta înseamnă că modelul 4x4 va avea o lungime de aproximativ 4.6 metri.

Esential 2017 este anul în care ar urma să debuteze și o nouă generație Yeti.
Despre numele fratelui mai mare al lui Yeti s-au scris multe.
Unii i-au spus Snowman, alții Polar, unii mai curajoși chiar s-au gândit la Bigfoot. Cehii nu au confirmat însă nici o variantă. Este însă cert că mașina va fi produsă la uzina Kvasiny din Cehia. Aici, asamblarea va începe spre sfârșitul acestui an, ceea ce înseamnă că am putea vedea viitorul SUV Skoda cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, în luna septembrie.

Oficialul Skoda Australia a vorbit și despre un înlocuitor al lui Yeti. El se va face, dar va fi diferit de produsul actual: va crește în primul rând în dimensiuni. Debutul este programat pentru sfârșitul anului 2017.

Comentarii (10)

  • Scrooge
    Mie mi-ar fi placut un model cu 9 locuri si aparat de taxat bilete la intrare.
    9 5
  • Nu stiu de ce, dar niciodata nu am vazut masina asta ca pe un SUV sau crossover, arata mai mult ca un monovolum sau o dubita de persoane.
    2 6
  • cred ca e singurul model "cu suflet" din gama Skoda. Un suflet oribil intra-adevar, dar nah, unii au putut sa treaca peste faptul ca este extrem de urata si au cumparat-o prentru ca ... este Skoda?
    Lasand ironia la o parte, masina e buna, se comporta ca o compacta mai confortabila, dr la cat de urata e, cred ca si Multipla s-a bucurat cand a aparut pe piata,
    11 9
  • O alta cutie pe roti? Hidoasa masina !
    8 10
  • Auto-bild stia de prin 2012-2013
    6 6
  • @lorincsi
    asa si ??? daca nu era oficial mare branza ce stia autobild.
    2 6
  • pretenderu
    se va numi snowman si va semana cu touaregul
    nu va semana deloc cu yeti
    eventual vor iesi mai multe suv-uri...
    6 1
  • insideman
    Se va numi BIGFOOT si va fi putin mai frumos decat dracu !
    6 5
  • oficial pe dracu'
    cum mai toti romanii stim ca auto-bild e publicatie vag, asa ne mai aducem aminte cate planuri din vag au ghicit ab pana acum
    4 2
  • INTREBARE
    ASTIA FAC CONCURENTA LA FRIGIDERELE ARCTIC ??

    N-AU NICIO SANSA ! ARCTIC E CEL MAI BUN!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru