Smart a pierdut procesul cu chinezii care au copiat ForTwo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.05.2009
Daimler a dat in judecata compania Shuanghuan Automobile pentru introducerea pe piata greceasca a modelului Noble, o copie a lui Smart ForTwo. Constructorul german a pierdut procesul pe motiv ca un cumparator informat nu ar confunda modelul Noble cu ForTwo.

Daimler a decis sa ii dea in judecata pe cei de la Shuanghuan Automobile, dupa ce chinezii au introdus pe piata din grecia un model ce copiaza Smart ForTwo, intitulat Noble. Compania germana a pierdut in mod surprinzator procesul, dat fiind diferentele existente intre cele doua modele.Tribunalul grecesc ce a acordat aceasta sentinta si-a motivat alegerea prin faptul ca un cumparator informat nu ar confunda Shuanghuan Noble cu Smart ForTwo.

Oficialii companiei chineze motiveaza aceasta decizie prin faptul ca modelul Noble este cu 0.5 metri mai lung decat Smart si are doua locuri in spate. Pe langa asta, modelul chinezesc are motorul amplasat in fata si tractiunea este realizata cu ajutorul rotilor din fata, pe cand Smart are tractiune spate si motorul amplasat in spate. In urma succesului din tribunal, modelul chinez va fi disponibil in Grecia in decursul acestui an.

Via | Carscoop

Comentarii (9)

  • No more COPY PASTE
    Stati sa vedezi cand o sa copieze pe Logan sau Sandero :)
    12 2
  • e rau
    o sa copieze astia toate masinile...ar trebui sanctionati
    7 1
  • george becali
    Nu cred ca cineva oricat de chinezi ar fi nu ar copia Logan sau Sandero astea sunt niste kkt mondiale ce dracu sa mai copiezi la ele.Eu am avut unu si nu mai vreau.....
    4 9
  • AndreiRN
    A COPIA
    Nu stiu unde vedeti voi copiatul asta sau poate ca nu intelegeti ce inseamna A COPIA. Noble este DIFERIT de Smart.
    7 5
  • zarnesteanu
    Mercedes a pierdut demult
    Chinezii sunt doar ultimul act al circului ieftin care se cheama masina asiatica. Legs-use a fost potaia umeda si lihnita la picioarele lui Mercedes de cand a aparut pe piata si pana in ziua de azi. La fel acurca pentru BMW.
    Mercedes a fost in procese ani de zile pentru ideile novatoare pe care le-a promovat, pentru eforturile enorme in investitii furate cu nerusinare si vandute in lumea larga. asia, cu japonia in frunte si china la coada, au facut pionierat in spionajul economic in toate sectoarele imaginabile.
    Mi-aduc aminte de kia care a copiat de la Mercedes pana si pozitia butoanelor care actionau scaunele electrice.
    Da iubitilor, cumparati junghiurile japoneze, coreene, chinezesti etc. Cu cea mai curata constiinta,bagati-va banul in buzunarele unor borfasi care vor prospera pe inconstienta voastra. Iar cand o sa ramaneti fara locuri de munca, o sa va cheltuiti recunoscatori la piata ajutorul de somaj. Pe izmene chinezesti si zglavoci din vietnam. Pentru ca altceva nu meritati.

    P.S. Mesajul de mai sus e pentru patriotii gen "honda mea e cea mai tare", "calitatea japoneza e fara asemanare" etc etc.
    7 6
  • rubens
    yellow
    tipic china galben ce urasc eu la masinile lor in plus nu seamana deloc cu smart nu numai ca pare cea mai proasta tentativa de copiere pe alocuri ma refer la praguri si putin din caroserie dar come on!!! are un interior de carutza sau mai bine spus tractor veki ce naiba vor astia de la viata??? sa stea naibii in banca lor si sa invete sa scrie si sa deseneze la universitati speciale pt asa ceva nu sa reproduca din vedere alte marci importante!!! china sucks!!!!!!!!!!!
    1 0
  • @ zarnesteanu handicapat
    Mai " zarnesteanu" vi cu polologhie ieftina argumentata din vise.
    In primul rand nu baga toti asiaticii in aceeasi oala, sau faci si tu ca italienii sa bagi romii in aceeasi oala cu romanii.
    Arata-ne si noua articole legate de acuzatiile tale.
    Zi ce masina ai si hai sa ne intalnim sa comparam nemteasca ta (daca o ai) cu japoneza si sa vedem daca este adevarat ce spui.
    Terminatule.
    Nimeni nu spune ca nemtii nu fac masini buna dar de la a spune ca acura si lexus copiaza BMW si Mercedes e cale lunga.
    4 3
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    Fratilor, aia mici si cu ochii ingusti pot sa faca, copia orice vor, nu are nimeni ce sa le faca......ganditi-va din urmatoarea perspectiva...... majoritatea uzinelor au inchis in tarile de origine si au transerat utilaje si tot ce tine de productie .....unde ? ....in China, prea multe tari depind de productia din China (chiar si firme de renume si-au mutat productia acolo). Va dati seama ce se intimpla daca omuletii se supara si inchid , tot ? prea multe corporatii uriase au de pierdut....asa ca nu vor pierde vreodata vreun proces....
    2 0
  • corect
    e groaznica da e si diferita de smart asa k na...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru