Smart şi Brabus aniversează 10 ani de colaborare cu un model ForTwo special

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 23.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart şi Brabus crează automobile de oraş speciale de zece ani. Pentru a marca această aniversare, au creat un model Smart ForTwo special botezat sobru 10th anniversary.

În iunie 2002, Smart şi Brabus colaborau pentru prima dată. Se năştea idea unei maşini de oraş speciale, iar Smart a apelat la tunerul Brabus pentru a aduce în producţia de serie. Brabus este tunerul oficial Mercedes-Benz şi se ocupă cu prepararea de modele sportive şi foarte sportive pentru clienţii mărcii germane. Smart face parte din grupul Daimler, iar cei care îşi doreau o maşină de oraş altfel puteau alege o variantă a modelul ForTwo preparată de Brabus. Primul Smart Brabus ForTwo a văzut lumina zilei în 2003. De atunci şi până astăzi, Smarturile Brabus au fost mereu apreciate de cunoscători. Iar uneori, colaborarea a dat naştere la modele cu adevărat speciale ca Smart-ul Roadster V6 biturbo din 2003. De la începutul colaborării şi până astăzi, peste 50.000 de Smarturi Brabus au fost vândute în lumea întreagă. 

Pentru a celebra aniversarea a 10 ani, Smart şi Brabus au lansat un model special în ediţie limitată. Este bazat pe modelul clasic Brabus ForTwo, iar seria este limitată la doar 100 de exemplare. Pentru propulsie, Smartul aniversar foloseşte motorul turbo de 102 CP ce îi permite un sprint de la 0 la 100 km/oră efectuat în 8.9 secunde. 

Urmareste Automarket
Diferenţele faţă de un Smart Brabus normal sunt date de modificările estetice.
Vopseaua gri, ochelarii pentru faruri, spoilerele faţă şi spate vopsite în culoarea caroseriei şi cu un design diferit şi logo-urile Brabus roşii fac diferenţa. La interior, o plăcuţă atestă numărul exemplarului din seria limitată.

Via smart

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru