Socant: 25% dintre soferi au pneuri uzate!

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 12.05.2007
Ultimul studiu Bridgestone arata ca o masina din patru din trafic este in pericol din cauza pneurilor uzate.

Cand v-ati verificat ultima data pneurile? Daca raspunsul la aceasta intrebare este greu de dat, inseamna ca aveti toate sansele sa faceti parte din grupul deloc select al celor 25% dintre soferi care ruleaza pe strazile lumii cu pneuri uzate peste limita normala, punand in pericol siguranta tuturor celor din trafic.

Informatia a fost oferita astazi de Bridgestone printr-un comunicat de presa iar cifrele sunt de-a dreptul ingrijoratoare. Una din patru masini care ruleaza pe strazi circula pe cauciucuri uzate. In plus, pe "cauciucuri uzate complet" (adica pe pneuri a caror profunzime a santurilor este mai mica de 1.6 milimetri) circula 3.25% dintre soferi. Mai mult decat atat, daca rezultatul este combinat cu cel legate de gradul de presiune din pneuri, totul devine de-a dreptul periculos: 50% dintre masini au pneurile umflate sub limita normala iar 20% dintre acestea circula pe cauciucuri prea umflate.

Sondajul Bridgestone a fost efectuat prin analiza a 1000 de masini iar rezultatele sunt, in viziunea companiei nipone, "de-a dreptul ingrijoratoare".

Va reamintim ca, in cazul in care pneurile masinii dumneavoastra sunt uzate, tinuta de drum slabita si distanta de franare mare sunt primele efecte negative.

In cazul in care presiunea din pneuri este scazuta, sunt favorizate uzura rapida a acestora, cresterea distantei de franare si ridicarea cifrelor consumului de carburant. In sfarsit, pneurile foarte umflate ii dau batai de cap soferului in ceea ce priveste controlul masinii, atat la franare cat si la rularea in conditii normale.

Comentarii (27)

  • de obicei masinile au pneuri!!!
    e o questie si cu traducerile aste cuvint cu cuvint,e greu si nu toata lumea se pricepe.iar studiul seamana cu sondajele din politica locala,....sa fim seriosi , sondajul a fost facut in lumea a treia sau eventual intr-un parc de masini second,
    0 0
  • Adrian
    pneuri
    eu cred ca e adevarat... iar la noi cred ca mult mai mult de 25%
    0 0
  • Realitatea
    Pai este adevarat ce a zis Eugen...asta se intampla intr-o tara din lumea a 3-a adica Romania
    de exemplu,unde e posibil ca cei de la bridgestone sa fi facut sondajul pe un esalon mic de populatie si care aveau masini mai noi si intretinute,caci daca dadeau buzna printre posesorii de dacii 2000-2004 observau cu stupoare ca majoritatea mai detin inca cauciucurile din fabrica si ca spera sa mai rulez inca 2-3 ani de acum incolo tot cu ele.Trist dar adevarat!
    0 0
  • sergiu
    mda
    oare din ce cauza mai doresc sa ruleze inca 2-3 ani cu ele?pfff e foame de bani!
    0 0
  • Cauciucuri Reesapate
    In iarna mi-am luat nishte cauciucuri reesapate - allweather- din M... si m-am descurcat destul de bine ... pentru ca am avut norocul sa nu fie cu adevarat iarna, pentru ca am tot incercat sa franez brusc, fortat de situatie uneori, si constatam ca masina se ducea ca pe sanie (era uscat carosabilul) si precizez ca am ABS si EBD, lucru care nu ar trebui sa se intample. Am ajuns chiar sa ma gandesc ca o fi vreo problema la ABS ... sau altele. Dar intr-o zi m-am gandit sa-mi schimb jantele cu unele mai mari si mai frumoare :D astfel ca a necesitat sa cumpar si cauciucuri. Si am gasit o mica mare promotie la Goodyear Eagle F1 si le-am cumparat. Pot sa zic ca primul lucru pe care l-am observat a fost ca nu mai pot scartai rotile oricat de mult m-as chinui iar in plus cand pun o frana brusca masina se opreste instant de iti vine sa crezi ca mergeai cu 5 la ora. Ca sa nu mai zic faptul ca nu lasa urme pe sosea cum faceau celelalte. Asa ca recomand sa nu cumparati cauciucuri reesapate! ca nu sunt de calitate si mai apar si boalfe astfel ca nu sunt bune de nimic. aaa da si la pret daca stati si cautati putin sunt cu putin mai ieftine decat un set bun de cauciucuri(din propria experienta). Iar cat despre cauciucuri la mana a 2-a nici sa nu va treaca prin cap. Mai degraba astepti pana strangi nishte bani si iti iei ceva bun ca macar o sa ai ceva stabilitate si in curbe si la franare. Bafta multa si conduceti in siguranta ;)
    0 0
  • Pneuri
    Hai sa fim serios!
    Asta e un articol asa... ca sa fie! De umplutura.
    Ne aducem cu totii aminte ce era prin anii 1998-2002 la noi in Romania cu pneurile la mana a doua.
    O nebunie. Tot ce dadeau aia din vest ca fiind uzate noi le luam de bune, ca erau la juma' de pret ca cele noi din Romania si pe deasupra te tineau si mai mult. Mai sunt si acum ceva comercianti de pneuri la mana a doua dar nu ca atunci.
    Articolul asta n-are nicio treaba cu situatia de la noi. Sunt convins ca la noi procentul este mult mai mare.
    Numai ca stand si analizand, nu stiu cate dintre accedinte (grave sau usoare) au loc din cauza starii pneurilor, de situatia se prezinta asa de "grava".
    0 0
  • burnout
    goodyear F1 :)
    goodyearurile F1 nu scartaie nici daca patineaza :) dar PATINEAZA :) oricum par decente. evitati 'MADE IN CHINA' pe ele :) bafta
    0 0
  • Cei asa socant. Eu din lipsa banilor umblu numai cu cauciucuri la mina a doua uzate si trag de ele pina cind sunt ca si la Formula1 fara striatiuni.
    0 0
  • pai da
    da vb aia ce e asa de socant?
    aia cu umflatul se poate controla da dak nu is bani logik k nu iti iei noi
    0 0
  • alarma
    este un semnal de alarma... mai mult sau mai putin...
    0 0
  • florin
    eu le am uzate
    hahaha eu am 2 gume pe fatza la mashina, parca sunt din linoleum dar...ce sa-i faci...cand tre sa strangi 2,3 salarii sa schimbi gumele... mai bine de la dezmembrari...si nu au nici o legatura cu siguranta...daca esti constient de starea mashinii si o folosesti cu cap, nu patesti nimik...
    0 0
  • ..
    anvelopele folosite nu sunt deloc sigure.
    la anvelopele mai vechi de 5-6 ani apar crapaturi in cauciuc, apar galme si tot felul de chestii de astea, pe care le puteti vedea. in momentul in care rulati pe strada, mai ales acum cand vine caldura, roata se incalzeste, in special cand se franeaza des. daca in plus anvelopa nu e umflata corect, incalzirea rotii creste si mai mult si ajungem aproape sigur la explozie daca in anvelopa este un defect. si ganditi-va ce se intampla cu masina in cazul asta. si mai ganditi-va ca poate nu sunteti tot timpul singur in masina, si atunci sunteti raspunzatori si pentru viata altora, poate a copiilor vostri.
    poti avea incredere in masina si sa conduci cu cap pana la proba contrarie.
    din pacate insa totul se rezuma la BANI. dar vor veni si vremuri mai bune.
    0 0
  • ionescu
    pneuri
    minciuni,cred ca 80% DIN AUTOMOBILELE CARE CIRCULA IN ROMANIA AU CAUCIUCURI UZATE.CE INSEAMNA CAUCIUCURI SECOND HAND. CEI CARE VAND SAU CUMPARA SUNT CRIMINALI.
    0 0
  • presiunea in pneuri
    presiunea in pneuri se face in functie de dimensiunea rotii,de typul de masina.Presiunea scazuta in pneuri e buna ,pentru ca atunci nu mai simti gropile de pe strazile din Romania.Fiind mai moi ,altfel preia socul,iar janta nu are de suferit in urma impactului si nici suspensia masinii.Cat despre anvelopele cu care e echipata masina,fiecare isi pune ce are pe riscul lui.Firma care a comandat sondajul mai bine si-ar imbunatati performantele in crearea de anvelope mai competitive.Bridgestone nu sunt anvelope atat de bune ,sunt un pic mai bune ca "Montana" .
    0 0
  • mda
    eu cred ca e reclama masscata are mult mai mult efect decat daca ar face reclama la o firma de pneuri...
    0 0
  • allroad
    experti
    Pentru "adi": Domnule expert,pentru cultura dumitale intrerupta brusc si timpuriu,Bridgestone si Micheline sunt cele mai bune cauciucuri din lume.Ar fi prea mult de scris,daca vrei iti dau niste linkuri ca sa te documentezi.
    Pentru cei care pun toate slick-urile pe masini:Daca n-ai bani,la ce Doamne iarta-ma iti iei masina..?De bicicleta,si transport in comun ai auzit..?Vinovati de tot haosul din trafic,calitatea traficului,siguranta acestuia si cotele extrem de ridicate de risc pe care ti le asumi cand pleci de pe loc cu masina,apartin in primul randinconstientilor si iresponsabililor care pun pe drum orice scoate fum si alimentezi de la PECO..!Urmeaza Politia Romana care este in strada doar pentru Radar si atat..!Ar trebui facute din nou acele filtre draconice cu RAR si Politie,iar rezultatele ar fi cutremuratoare.Sunt enorm de multe "cadavre" pe care proprietarii se incapataneaza sa le tina in agonie,cu greu le poti numi masina,practic alea ar trebui taiate cu flexu' acolo in strada,iar certificatul si permisul inconstientului,anulate pentru totdeauna..!!!!Toate bune si frumoase domnule "florin",pana iti bagi toata familia in mormant pentru ca te-ai incapatanat sa mergi cu o porcarie care trebuia facuta tabla pe casa,sau stalpi la poarta..!!!!Si atunci nu vei mai rade..!dar nici nu vei mai putea reface nimic..!Nu sunt bani,ok...cine va pune sa va luati ceva ce nu puteti intretine..?Daca nici cauciucuri nu iti poti permite,imi pot inchipui usor cam ce stare tehnica are "tigaia"ta..!
    0 0
  • mda
    nasol,cred ca e mai mult de 25%,-ce zice romanul?pina se ivirte roata e ok!!!!!!!
    0 0
  • "Intr-o tara de kkt, totu-i pe dos"...
    cantau in urma cu ani buni cei de la "Parazitii". Reflexele stangiste (ca vezi doamne toti trebuie sa circulam in autoturisme proprietate personala, indiferent de repercusiunile asupra celorlalti) ne fac sa traim in continuare o tara necivilizata. Iar speranta de viata sa scada. Cred ca indolenta autoritatilor care nu aplica legea in ceea ce priveste poluarea sau normele RAR este blamabila.
    0 0
  • caruta
    eu la caruta folosesc pneuri noi ...la masina nu mai zic :D:p de unde ma laud si eu aiurea merg cu pneuri cat de cat bune
    0 0
  • big mamaaa
    gumele ?
    uite asa sa gasete cate un tembel sa scrie la ziar sau sa dea la tv ceva si hop RAR-ul si politia in strada sa faca control - CE CHILU MEU MA NENE - DACA NU SUNT BANI IN TARA ASTA ? mai bine apucate de poezie dac aai degand sa mai scrii articole dastea
    0 0
  • PLATIN
    BRIDGESTONE
    BRIDGESTONE sunt printre cele mai bune pneuri din lume alaturi de Michelin si GOODYEAR.Eu comercializez anvelope din 2001 si mi-au trecut multe marci si tipo-dimensiuni prin mana!
    Asta pentru idiotul care a zis ca Bridgestone sunt 'un pic'' mai bune decat Montana, care nici macar nu se mai fabrica.Cat despre pneuri uzate am refuzat sa vand asa ceva, desi puteam sa aduc cate 1 TIR pe saptamana din Germania.
    Cand cumparati anvelope ganditi-va ca suprafata de contact intre autovehicul si drum este data de pneuri si suprafata de contact intre anvelope si carosabil este de 'O PALMA'.
    0 0
  • HIHIHI
    ROMANIA ROM ROM
    0 0
  • AndreiRN
    Exagerare
    Suna cam a reclama pt produsul propriu.
    De ani buni de zile circul numai pe cauciucuri second hand si nu am probleme. Le folosesc pana crapa sau arata prea tocite. Asta pe autoturism si camion. Din cand in cand mai si vand cauciucuri uzate cu $15 bucata. Si de motocicleta cu $10. Dar sunt o gramada cu fitze care nu isi dau seama ca dupa o luna de folosire si ei au tot second hand.
    0 0
  • saracie
    daca mi-as cumpara cauciucuri noi as da faliment,cu bani de pe ele as putea sa-mi cumpar sh motor+cutie la caruta mea.Asa ca merg pe sh-uri cat tin.
    0 0
  • Robert
    nu generaliza
    Am o Dacie care e din 2000 am schimbat luna trecuta toate 4 cauciucurile pentru a trea oara in 7 ani. la dacie !...si am rulat 80.000 km (un pic peste 10.000 / an)
    0 0
  • Cauciucuri
    Aia fac la ei! La noi sunt sigur ca procentul ar fi de peste 60%
    0 0
  • scumpe
    dupa ce ca sunt scumpe mai sunt si proaste prefer sa le cumpar de afara u.e
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru