Şoferii care scriu SMS-uri la volan sunt consideraţi mai periculoşi decât cei beţi

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 19.11.2010
Alcoolul la volan este considerat de canadieni un pericol mai mic decât SMS-ul scris în timpul condusului. Studiul a fost realizat de Asociaţia Auto din Canada,

Un sondaj realizat recent de Asociaţia Auto din Canada (CAA) arată că mai mulţi locuitori ai statului nord-american cred că un şofer care scrie SMS-uri la volan este mai periculos decât unul care conduce în stare de ebrietate. Nu mai puţin de 88% dintre cei chestionaţi susţin că folosirea telefonului la volan pentru scrierea mesajelor sau a e-mail-urilor este foarte periculoasă, în timp ce 82% susţin că alcoolul la volan este foarte periculos.

"Legile foarte restrictive care să îi afecteze pe cei care trimit mesaje text la volan nu rezolvă problema. Ar trebui ca forţele de ordine să realizeze controale mult mai atente, deoarece SMS-ul la volan este periculos şi inacceptabil", susţin oficialii CAA.

via | CAA

Comentarii (4)

  • da cum e cu aia care scriu sms si in acelasi timp sunt beti?
    8 1
  • Opinie
    Am scris de cateva ori ca e mai periculos sa butonezi mobilul decat sa circuli baut. Insa si asta in anumite conditii. Alcoolul desteapta in multi cele mai oribile insusiri. Ce ma mira e ca in Canada vorbitul si tastatul la mobil sunt legale deci nesanctionate. Asadar, au o problema pe care ar fi bine s-o rezolve.
    3 0
  • Candyman
    Asa e
    Şoferii care scriu SMS-uri la volan sunt consideraţi mai periculoşi de catre cei beţi
    2 2
  • În general, orice activitate menită să-ți distragă atenția de la volan este periculoasă pentru tine și ceilalți participanți la trafic: vorbit la telefon, scrisul mesajelor, mâncatul, aruncatul cu privirea și lista-i lungă.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru