Şoferul care a intrat într-un lac cu un Veyron riscă să ajungă la închisoare pentru tentativă de fraudă

de Sebastian Toma
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un şofer aparent neexperimentat a plonjat într-un lac la bordul unui Veyron în 2009. O anchetă amănunţită a relevat faptul că acesta a intrat intenţionat în apă pentru a distruge maşina şi a încasa despăgubirea din partea asiguratorului. Americanul riscă să ajungă în închisoare pentru altă tentativă de fraudă.

Esential 2.2 milioane de dolari era suma pe care spera să o primească americanul de la asiguratori drept despăgubire pentru distrugerea Veyron-ului său.
1 milion de dolari plătise acesta pentru a cumpăra maşina la mâna a doua în acelaşi an.
Andy House, un american care a devenit celebru pe internet pentru că a intrat cu un Bugatti Veyron într-un lac în 2009, riscă să ajungă după gratii pentru 20 de ani după ce a pledat vinovat pentru fraudă poştală. În cadrul dosarului, anchetatorii au descoperit că House nu era la prima sa tentativă de fraudă, incidentul cu supercarul de 1.6 milioane de dolari având scopul de a încasa întreaga valoare a poliţei de la asiguratori în urma accidentului înscenat. Maşina era asigurată pentru 2.2 milioane de dolari şi a fost cumpărată pentru un milion de dolari de proprietarul său, un antreprenor care avea un parc de dezmembrări pentru maşini exotice. Acesta a intrat cu maşina într-un lac din statul american Texas şi a susţinut că a fost speriat de un pelican care zbura la joasă înălţime şi a pierdut controlul după ce a ajuns cu roţile pe o secţiune cu noroi de lângă suprafaţa asfaltată.
Din păcate pentru el, incidentul a fost filmat de un amator şi clipul a demonstrat lipsa oricărei înaripate în ecuaţie, lucru care l-a făcut pe House să îşi modifice declaraţia iniţială.

Cel mai ieftin Bugatti Veyron din lume costă 191.000 de euro

Pe lângă accidentul înscenat, cruzimea manifestată de House faţă de supercarul exotic nu s-a oprit aici, americanul lăsând motorul să funcţioneze şi după ce maşina a ajuns în lac. Scopul său era distrugerea propulsorului prin intrarea apei în galeria de admisie şi apoi în camera de combustie. Unitatea W16 de 8.0 litri a funcţionat pentru încă 15 minute după ce a ajuns în lac, momentul opririi fiind sinonim cu distrugerea acesteia. Compania de asigurări care ar fi trebuit să-l despăgubească pe american a dezvăluit aceste informaţii în cadrul anchetei interne şi l-a acţionat în instanţă pe House, dar procesul său a ajuns să fie amânat în mod misterios, titrează americanii de la Jalopnik.

Bugatti se chinuie să vândă ultimele exemplare Veyron rămase pe stoc

Urmareste Automarket
Suspiciunile cu privire la intenţiile lui Andy House au crescut pe măsură ce anchetatorii au descoperit că acesta împrumutase banii pentru a cumpăra acel Veyron, iar procurorii susţin că acesta a încercat chiar să plătească o terţă persoană să fure şi să incendieze modelul pentru a primi o despăgubire. Această idee i-a venit lui House deoarece prima cerere de despăgubire depusă de acesta a fost refuzată din cauza faptului că maşina a fost avariată în timp ce era condusă, iar poliţa sa de asigurare implica doar daunele care ar fi survenit atunci când vehiculul este expus.

Via Jalopnik

Comentarii (6)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Extraordinar dom'le.
    Voi ati reusit sa ajungeti in anul 2014 fara sa va dati seama ca un om asa ca mine care lucra cinstit si are un salar bun fata de ceilalti romani care lucra pe bani de pana in 1.500lei pe luna, de abia isi permite intr-o viata sa stranga bani de un Golf nou, iar astia se lefaie toata ziua in Q7 si Bugatti credeti ca muncesc corect ? Sau mai degraba stiu astia ce-i aia munca ?! Din partea mea le-as recomanda un loc racoros dar si ala tot din banii mei si ai vostrii este platit. Va rog din suflet Automarket sa nu stergeti comentariul chiar daca o sa considerati ca probabil am fost pe langa subiectul prezentat de voi mai sus.

    Cu respect Suleyman !
    21 1
  • Ha ha ha,

    Americanul in cauza ori e de origine romana, ori a fost sfatuit de un prieten bun din Romania cum sa procedeze. A se vedea sutele de intrebari de genul "pot sa inmatriculez masina pe numele bunicii de 80 de ani ca sa platesc asigurare mai mica"?
    9 6
  • Nu inteleg de ce multi romani au impresia ca doar la noi se fura, doar la noi se trage teapa, doar la noi se minte, doar la noi sunt gropi si doar la noi exista coruptie. E chiar asa greu de crezut ca aceeasi specie de oameni care traieste in RO, traieste oriunde pe glob?
    Sigur ca IQ-ul ca medie e mai mic in Uganda decat in Japonia, se poate, insa peste tot sunt oameni care omoara, fura, speculeaza si mint astia exista cu mult timp inainte sa existe si romanul pe planeta asta.
    16 1
  • @mowgli

    Nu doar la noi, doar ca numai la noi opinia generala e ca hotul nu e hot, e smecher. Si daca stau sa ma raportez la faptul ca Romania este tara din Europa cu cei mai bogati asfaltatori raportat la numarul de km de autostrada pe cap de locuitor, da-mi voie sa cred ca la noi se fura mult mai mult decat in alte parti.
    11 1
  • la ei: se fura, se cerceteaza, se judeca corect, apoi il baga pe om la racoare = descurajare pt ceilalti care vor sa fure.

    la noi: se fura, se cerceteaza, se abandoneaza sau se judeca prost si inculpatul ramane liber = incurajare pt cei care vor sa fure.

    ce-i drept ca au fost si la noi cateva cazuri date si pe la TV in care oameni de genul asta erau inchisi.
    2 0
  • Masina valora 1.6 milioane dar a fost asigurata pt. 2.2 mil.......interesant. Adica pot sa-mi iau unn Clio de 3000 si sa il asigur pt.5000?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru