Soluție inedită pentru traficul aglomerat: Elon Musk vrea să construiască tuneluri rutiere în orașe

de Daniel Popescu
Luni, 30.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk susține că tunelurile rutiere reprezintă soluția potrivită pentru descongestionarea traficului în zonele orașelor în care nu mai pot fi construite drumuri.

Traficul aglomerat reprezintă una dintre principalele probleme cu care se confruntă marile orașe din întreaga lume, iar în unele cazuri construirea unor noi drumuri nu este posibilă din cauza spațiului limitat avut la dispoziție.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, crede însă că a găsit o soluție potrivită: construirea unor tuneluri rutiere. Omul de afaceri american susține că în aproximativ o lună va începe construirea unui astfel de tunel care să rezolve măcar parțial problema traficului, iar startul va fi dat de la sediul din Los Angeles al celor de la SpaceX, companie cu care Musk speră să trimită la un moment dat oameni pe planeta Marte.

Urmareste Automarket
"Fără tuneluri, vom fi pentru totdeauna într-un trafic de coșmar.
Cred cu adevărat că tunelurile reprezintă cheia pentru a rezolva traficul urban. Este distrugător pentru suflet să fii blocat în trafic"
, spune el.

Teoretic, mașinile autonome vor rezolva măcar parțial această problemă în momentul în care vor deveni majoritare pe șosele, întrucât vor accelera și frâna într-un mod mult mai eficient. Există însă temeri că o parte dintre cei care în prezent folosesc mijloace de transport în comun vor opta pentru achiziționarea unor mașini autonome care să le ofere mai mult confort, iar acest punct de vedere este susținut și de Musk.

"Mașinile autonome vor face problema și mai gravă, întrucât călătoriile cu mașina vor fi mai accesibile", adaugă Musk. Tunelurile rutiere nu reprezintă o noutate în industria transporturilor, însă acestea au rolul de a conecta localități sau de a scurta drumul prin zone montane.

Utilizarea acestora în zone urbane este mult mai dificilă, în special din punct de vedere al siguranței rutiere.

Via The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru