SONDAJ. Ai 30.000 de euro: iti iei Scirocco R sau altceva?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Noul Scirocco R, prezentat miercuri oficial de Volkswagen, a iscat deja destule discutii intre fanii compactelor sport. Tu ce preferi?

Volkswagen a publicat astazi primele fotografii si informatii oficiale cu versiunea de performanta R a lui Scirocco. Cifrele sunt promitatoare: 265 de cai putere si 350 Nm. Mai mult, modelul dispunde diferential XDS si de optiunea transmisiei automate DSG. In plus, fanii unui look atractiv se vor putea baza pe un Scirocco putin mai intepator, cu imbunatatiri estetice si aerodinamice de top.

Marele avantaj al lui Scirocco R este insa faptul ca acesta pare sa nu aiba niciun concurent adevarat pe piata in segmentul sau, fiind singurul model compact coupe de sine statator de pe piata. Totusi, Scirocco ar putea avea probleme in ochii clientilor care vor trebui sa aleaga intr-o marja de pret apropiata intre Megane RS (250 CP), cu Mazda 3 MPS (260 CP), Lancer Sportback Ralliart (240 CP)  sau Leon Cupra facelift (240 CP). In plus, in viitorul apropiat urmeaza la rand si Astra OPC (240 CP) sau chiar "fratele" Golf R (270 CP).

Din sondaj au fost excluse Focus RS (300 CP) si Impreza WRX STi (300 CP) din cauza preturilor care depasesc limita data (35.000-37.000 in cazul Ford, 43.000 in cazul Subaru).

De asemenea, Honda Civic Type-R a iesit din calcul deoarece puterea maxima a motorului sau de 2.0 litri este de 200 CP, modelul japonez rivalizand cu versiunea simpla a lui Scirocco.

Automarket va provoaca la dezbatere si la vot. Pretul anuntat al versiunii Scirocco R pentru piata din Marea Britanie este de circa 26.000 de lire sterline, echivalentul a 30.000 de euro. Imagineaza-ti ca in cont ti-au intrat astazi 30.000 de euro. Iti plac modelele sportive si ceva mai dinamice, astfel ca trebuie sa te hotarasti pentru o masina care sa se incadreze in aceasta suma. Cumperi Scirocco sau unul dintre adversarii sai?

Comentarii (115)

  • HONDA
    type-r si raman si banuti :)
    19 13
  • Astra
    Am votat Astra I OPC care va aparea in 2010 si va avea 275-280cp si cu singuranta se va incadra in pretul de 30.000, poate 32.000.

    Si mai ales ca Scirocco se bate cu OPC-ul de acum la design, deci Astra I OPC va fi peste toti cu o clasa daca ne uitam cum a iesit Insignia OPC.

    Corect?
    5 20
  • +
    Plus ca, din punctul meu de vedere, masinile sport trebuie sa aiba 2 usi, asa ca Cupra, Mazda3, sau Lancer nu prea arata a masini sport, desi eu motoare frumusele.
    6 16
  • Votez Megane RS este de departe cel mai adevarat. Am impresia ca cineva triseaza si voteza de mai multe ori odata cu Scirroco
    16 18
  • george
    NU MAI RAMANE NIMIC
    @ LEE

    daca faci comparatia corecta...Oricum, Type-R nu poate fi votat.
    1 15
  • -----
    mias cumpara un c63AMG,da nu la bani aia..........Mercedes no1
    3 25
  • PARERILE SUNT IMPARTITE
    cat despre "R" eu personal cred ca este un golf5 gti cu doua usi,poate am dreptate poate nu.........
    6 8
  • vreau banii ......
    Mitsubishi Lancer Sportback
    9 11
  • Andrei,p
    Type R? Asta de europa imi pare cam mizerabil sincer. Suspensia de pe spate e antica si nici nu mai are LSD... e cam degeaba. Type R ala vechi era baza.. cu asta nou s-au stricat. Mai ramane ala de japonia care chiar e tare are lsd si suspensie independenta pe spate..
    15 6
  • desi m-a cam dezamagit noul scirocco r, pentru 30 000 euro (cu TVA?) nu are concurent
    11 7
  • catalin
    Pai de ce nu si Subaru, mergea macar WRX si era mult peste toate
    14 10
  • Cu sufletul la MPS-ul care de acum devine "vechi" ma gandesc la faptul ca e foarte greu sa decida cineva care intre exemplele de mai sus poate pretinde suprematia.

    Toate sunt foarte noi pentru 99 % din cei care citesc site-ul asta (in cei 1% nu stiu daca puteti intra macar voi cei care sunteti jurnalisti auto) si istoria modelelor dinainte e glorioasa pentru
    toti.

    Rezultatul ar trebui sa il dea cineva care totusi a calcat vreodata pe o pista cu roata uneia dintre "dive"...
    16 2
  • Rodallega
    Honda Civic Type R
    Exista type R si cu LSD daca nu stiati si e sub 30.000 ....e cel mai tare hothatch...singurul care iese in evidenta si nu uitam ca e si cel mai ieftin dintre toate:)))
    9 11
  • pilula20
    astra opc
    4 10
  • addicted to BMW
    la banii aia iti iei un 645 cu SMG pe el si km putini... nu se compara cu nimik din lista....
    2 23
  • 2006-07 bmw 330xi
    daa....un 330 de de 30000 ar fii super:)coupe eventual!!!
    3 18
  • Andrei_VVB
    Daca tot ati inclus si masini care VOR apare cred ca ati uitat de Leon Cupra R care va avea min 260 CP si cu siguranta va fi mai ieftin!!!
    4 7
  • xxx
    Pai scirocco R e 30000 chel ... daca pui dotari ajungi la 40 mii lejer :P

    D c nu a fost inclus in comparativ si opel astra OPC ?
    14 4
  • autosT
    nume in wrc
    Eu m-am gandit la sportivele din WRC, C4 sau Ford Focus RS sunt mult peste..oricum VW nu este un nume in lumea automobilismului si mai ales in cel sportiv
    10 6
  • discutii imbecile
    Parca sunteti copii teribilisti. Ala cu BMW second, ala cu mercedes... ce mama masii va bagati in seama ca niste copii imbecili?

    Comentarii de genul X 'rulz' sau 'Y e cel mai tare ca stiu eu' sunt mesaje care arata gradul de inteligenta. Nici nu ati urcat la bordul vre-unei masini din alea si va gasiti sa comentati ca prostii de una si alta. Vai de mama noastra a romanilor ca cu oameni ca voi se alege praful.

    @Automarket: Foarte reusit topicul asta.... NOT! Cum plm poti sa faci un asemnea post fara sa scrii ceva mai multe, eventual o comparatie. O parte din masini nu le-a vazut nimeni inca si v-ati gasit sa-i intrebati pe imbecili ce masina vor daca au 30.00euro pe care probabil nu o sa-i aiba niciodata si o sa-i vizeze cu chilotii jos ca la 'Palmela'.

    Tineti-o tot asa ca aveti public pe care sa-l intretineti... toti taranii si habarnam-istii Romaniai.

    Pfff.....
    25 3
  • VW e miezul
    Dintre toate astea evident Scirocco e alegerea cea mai buna chiar daca e chel. Nu vad ce mare lucru folosesti intr-o masina pe care o conduci pe unde o conduci. Opel Astra nu se poate lua in calcul pentru ca evident are PREA MULTI cai putere pe puntea fata si se stie foarte bine ca Opel are un obicei prost de a face masini care au foarte multi cai pe fata si la care se produce fenomenul de "torque-steer" adica atunci cand accelerezi masina vireaza de capul ei si te trezesti intr-un copac.
    3 8
  • sdsfdsd
    Astra OPC, clar, fara discutie. (ma refer la I)
    Pe locul doi ar fi Megane RS.
    3 8
  • john q
    slab topul dupa parerea mea, sau cel putin, foarte lipsit de personalitate. nu cred ca lancer-ul isi are loc langa cupra sau megane, macar din principiu, daca la capitolul dotari sunt similare. pentru 30.000, cred ca trebuia un top mai mare, eu nu as arunca banii astia pe o masina din 4, cand piata e mult mai mare. sanatate si drum intins.
    6 0
  • joe cocker
    de ce as lua o compacta mazda 2 in locul unei mazda 6, la aceeasi 30.000? sau de ce as cheltui suma asta pe un seat?!.... ah, poate daca nu as cunoaste cate ceva despre lumea asta auto.
    7 3
  • LauCalin
    Volvo C30 T5 cu pretul oarecum negociat cu dealer-ul :))
    2 8
  • topul spune totul! ciao!
    2 4
  • incomplet
    nu mersi, aștept Alfa 149 GTA :)
    4 6
  • as21ro
    megane rs
    5 4
  • Anonim
    Sondajul asta e comandat
    Daca titlul era ce ai alege intre "megane sport si ..." sau intre "leon cupra si ... ", sigur castigatorul ar fi fost altul. In ultima vreme vw duce o politica foarte agresiva de marketing (ceea ce-i un lucru foarte bun), dar asta nu inseamna ca rezultatele ar trebui trucate. si oricum, in momentul in care vrei sa-ti cumperi o masina nu te duci la dealer bazandu-te pe un sondaj de pe un site. iar in 30k, sigur se gasesc si alte masini decat cele trecute in lista (nu ma refer neaparat la SH-uri). oricum, daca sondajul ar fi fost facut ok, trebuiau prezentate si variantele de echipare + optionalele .
    10 4
  • Anonim
    prostie mare dom'le
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar unii comentatori am impresia ca stau cam prost la capitolul inteligenta.
    daca esti intrebat: "ce preferi intre mere, pere si caise?" cum plm poti sa raspunzi "pepene verde"?
    sunt de acord si cu voi, in 30k iti cumperi 330xi sh si i-ai lasat in c*r pe toti, dar nu asta e scopul sondajul (poate daca era un chestionar de genul: "ce masina ti-ai lua cu 30k euro?" atunci ar fi fost binevenite parerile voastre).
    incercati sa ganditi si voi sa vedeti ca nu doare.
    13 0
  • Eustake
    Scirocco
    Scirocco pentru design. Restul nu mai conteaza, ca are 200 ca are 265, tot ramai blocat in trafic.
    14 2
  • Scirocco R va sterge pe jos cu toate jafurile prezente mai sus.trebuie sa fi prost rau sa dai pe un cotet de ranault rs atatia bani sau pe restu care s-au invechit deja desi Mitshu nu e rau deloc.Stiu ca sub haina lu Scirocco este de fapt un golf 3 dar asta numai in mintea romanilor experti in toate domeniile.Daca ati observeat 90% din vizitatorii acestui site sunt experti in auto,IT,foarte multi in agricultura,etc cam tot ce inseamna domenii de mare interes...
    7 7
  • HONDA
    Noul type-r este sub 25.000 euro:

    http://www.hondatrading.ro/modele/civic_type_r/civic_type_r_20mt_nou.html

    cu restul il modifici :) si esti mai fericit !
    6 8
  • La banii astia...
    La acest pret nici nu m-as gandi la un hatchback nou :)
    Acestea sunt doar trei posibilitati care mi se par mult mai interesante (desigur, fara sa ma gandesc la intretinerea lor) - si mi-ar mai ramane si bani de o bere :) :
    http://www.auto.de/markt/angebot/id/93/offerid/98059563/cOffset/3/BMW-M3-Coupe-Navi-Prof-19-Facelift-a
    http://www.auto.de/markt/angebot/id/609/offerid/96545240/cOffset/6/Porsche-Carrera-911-996-4
    http://www.auto.de/markt/angebot/id/1428/offerid/96938246/cOffset/1/pp/false/Maserati-3200-GT-Modena-450PS-Sound-System
    2 2
  • Dar...
    Btw, daca tor trebuie sa aleg dintre astea :)), atunci cred ca as alege Scirocco, mai mult din cauza designului.
    5 3
  • astra fan
    astra
    Astra I GTC va bate tot de pe piata... o sa vedeti
    2 6
  • ... sa dam cu bata-n balta...
    Stimati colegi de barfa, majoritatea argumentelor de mai sus mi se par desuete. Pai la nivelul asta (sportive de serie), chiar nu cred ca sunt multe diferente de calitate. Singurul criteriu prin care as putea alege, este cel al designului. Si aici, Mazda si Mitsu pierd puncte importante, Leonul se tine bine pentru o batranica, iar lupta mare se da intre Scirocco si Megane. Aici, din punct de vedere pur estetic, Megane sta "on top", dar sa nu uitam ca vorbim despre modele sport... si atunci, Scirocco se impune fara probleme. Din punct de vedere estetic, este putin sub Megane (analizat obiectiv, dupa toate regulile artei), dar raspunde "la tema"... adica e frumos, agresiv, robust si da senzatia de sportivitate profesionala (daca se poate spune asa). Am votat Megane cu inima si Scirocco cu mintea. La ora asta inima bate mai tare decat mintea... astept sa-si faca efectul cafeaua.
    10 0
  • FOCUS RS
    noul Focus RS este cel mai tare hot-hach de pe piata in acest moment.
    de ce nu apare ca optiune?
    3 6
  • mfbb_dennis
    aleg Scirocco
    .
    3 5
  • Imi iau un Logan si mai raman si bani de o garsoniera ceva :))
    Imi iau un Logan si mai raman si bani de o garsoniera ceva :))
    7 3
  • Circotasul auto
    Subaru WRX 25.000 Euro
    Se vede ca nu prea intrati prin show room - uri . Este in Balotesti un show room subaru unde au un Impreza WRX la 25.000 Euro cu TVA . Nu cred ca exista comparatie cu nici una din masinile prezentate si cu atit mai putin cu VW . Va rog sa va uitati pe net si sa vedeti ca CHIFTEAUA scirocco este REINCALZITA si a mai fost o data pe piata , cu un design bun pe vremea aia dar fara rezultate in vinzari.
    6 6
  • Mircea
    Scirocco R.
    Mi-a intrat la inima de cand am vazut-o prima data la TESS (ma refer la Scirocco standard, fara R :P). Are un design superb, si vad ca R-ul are si performante frumoase DAR...un pic cam scump pentru un VW ;)
    5 3
  • Codrin
    asa-i romanu
    1. la subiect: Scirocco R - singura care iti aduce un zambet superior oricand te urci in ea.
    2. pentru toti frustratii cu SH de aici: pana nu cumperi o masina noua nu stii ce vorbesti.
    3. pentru inocenti: VW e un nume cu greutate in motorsport (nu ai de unde sa stii daca abia ai implinit 8 ani si scrii pe forum) - nu mai enumar acum competitiile pe care le castiga detasat si cu motoare TDI.
    4. pentru cei ce nu stiau: BUGATTI VEYRON este construita de cei de la VW ca un exercitiu de inginerie, pentru a demonstra ca pot face cea mai puternica si rapida masina din lume
    4 4
  • mircea
    @Anonim
    Automarket nu face nimic comandat. De fiecare data cand se va lansa un model nou vom face astfel de sondaje. Indiferent de marca, pozitie pe piata sau raspuns. Ieri s-a lansat Scirocco R iar intrebarea care a incoltit in redactie a fost: "Bai, asta are practic contracandidati ca performante si pret?"

    Am gasit cateva argumente si am tinut de cuviinta sa va lasam pe voi sa votati. Nu incercati sa mimati mania persecutiei. Nu se verifica aici, pe acest site.

    @Anonim2

    Ai dreptate. Asa se intampla cand o intrebare simpla este hiperbolizata. Daca intrebarea este "A sau B?", unele raspunsuri sunt musai sa fie "prostilor, dar am si X".

    Numai bine.
    2 3
  • catalin
    30000 e
    salut ....

    aleg clar mitsu RALLYART ....insa doar modelul sedan care va fi lansat in 2010 in Romania ( ca brekul nu-mi place ) de ce?

    in primul rand conduc deja mitsu lancer fratele mai mic al lui rally art si stiu ce poate asta mic
    rally art are 4x4
    are motorul lui evo doar ca este setat sa nu dezvolte puterea lui
    sistemele de tractiune si control sunt cele de la evo mai putin 1 sistem ( din ce stiu eu )
    poate fi folosit si ca masina de familie si de curse ...dimineata duc copilul la gradinita si ma duc la supermachet si seara la liniute cu prietenii .....cu alte cuvinte mai poate fi folosita si la atceva .....
    este foarte spatios
    are multe optiuni in standard
    6 3
  • dbTreborn
    x
    @criss28: nu te lua dupa fotografia din articolul. Seat Leon Cupra are 2 usi, fotografia din articolul acesta este un Seat normal.

    @Anonim: Au venit reprezentantii WV sa ii plateasca pe cei de la Automarket sa faca un articol? Ai o problema prietene.
    S`au gandit ei asa : "Domne, cum sa influentam noi opinia publica? nu mai dam bani pe reclame, nu mai producem pliante, nu mai sponsorizam echipe de racing. De maine cumparam articole pe www.automarket.ro" .

    Pentru gustul meu Renault pare ca este facut din dalta, mazda2 nu este deloc agresiva, mitsubishi (ca si subaru) au cam dat`o in bara ca design cu variantele hatchback,Seat Leon este o masina frumoasa, de vara, pentru fete, pt oras.
    Votul meu a mers catre Scirocco. Formele sunt fluide, ai impresia ca este in mers.
    2 4
  • A$TRA 4 3V3R
    Normal ca as alege Astra OPWRC ce o sa fie lansata in 2025 la Geneva cu motor bionic cu plasma si carbid ce o sa aiba 800cp si actuator sinergetic in serie. Mi se pare de bun simt sa alegi acest model.
    4 4
  • Acum, ca Type R s-a ridiculizat, iar multe dintre sus mentionate de-abia pun 200cp pe sosea, avand in vedere puterile ridicol de mari pentru tractiunea fata, aleg si eu Scirocco pentru design. Cum bine a zis cineva, ca ai 200 sau 300 cp, tot in traficul cu iz de troaca trebuie sa te inghesui. Pana la urma, cine arunca banii pe un hatch de 250-300cp nu face decat sa epateze: "eu fac suta atat", eu am bagat X bani in ea si rupe", etc. Aa, si era sa uit, se inscriu in "cluburi de racing", ca asa e la moda. Iar tinichelele astea cu iz de jucarele de o tuna si jumatate ce se autodenumesc pompos hot hatch-uri nu mai au nici o legatura cu "adevaratele" in genul 205 GTI, Golf 2 GTI, Civic VTi sau Delta Integrale.

    LEE, sa stii ca esti tare obositor cu Honda ta, nu faci decat sa atragi antipatie, si asupra ta, si asupra marcii mult slavite. Daca as fi fan Honda (apreciez mult marca, dar nu sunt fan), mi-ar fi rusine cu comportamentul tau.
    2 4
  • Cristi
    @dbTreborn
    1. Seat Leon Cupra NU are 2 usi. Nu se fabrica nici un Seat Leon cu 2 usi.

    2- aici sunt de acord cu tine

    3- Care mazda 2? E mazda 3 Mps frate, e agresiva toata ziua. Mazda 2 nu e agresiva, ce-i drept..

    @ Codrin - de acord cu tine la punctele 2,3 si 4 .
    Nu sunt de acord cu pct 1 pentru ca.. nu te-ai urcat in Scirocco R. Sunt sigur de asta.

    Catre restul comentatorilor - Deschideti ochii inainte sa vorbiti aiurea!
    6 0
  • Anonim
    titlul prea-i "cusut cu ata alba"
    Nu acuz automarket ca ar fi facut acest sondaj platit de vw (si daca da, din punctul meu de vedere nu-i nicio pb, asta-i marketingul), dar in corpul articolului apare prea des referirea la scirocco. nu e locul sa discutam despre psihologia consumatorului, dar atat in inceputul articolul, cat si la sfarsitul lui, "scirocco r" este prezent.

    @dbTreborn: da, in cazul in care esti dispus sa platesti pt reclama ta, te duci la site-ul nr. 1 (sau site-urile top 5) pe domeniul tau de activitate si platesti pentru un articol. chiar ti se pare imposibil? oare de ce a crescul publicitatea online?
    0 0
  • mircea
    @Anonim
    Iti repet: sondajul s-a nascut tocmai pentru ca vw a lansat scirocco r. E normal ca modelul respectiv sa fie punctul de referinta al comparatiei.

    Sper doar sa nu fiu nevoit sa explic asta de fiecare data cand initiem un astfel de sondaj :)
    4 1
  • Cutare
    O compacta sport trebuie sa fie si sport, si o compacta. Deci faptul ca are toate usile mi se pare un plus.
    In plus, scirocco R s-ar putea sa cam sara de 30000EUR, si deja te apropii de pretul unui S3.

    dbTreborn: toate leon-urile au 5 usi, incluzindu-l pe cupra.

    ++scirocco are cei mai multi Cp din lista, si este cea mai lenta FWD din lista la 0-100 (e mai rapida doar decit lancer sportback rallyart care e AWD). Suspensia mediocra de pe platforma golf5 loveste din nou :), succes in viraje.

    Din lista s-au exclus intentionat civic TypeR si astra opc?
    5 2
  • URAGANU
    misto
    BMW 135i :D ca sa ma incadrez pe acolo, in rest lasati-ma cu cascarabetele voastre de 2/2 :D
    1 6
  • cineva
    scirocco
    votul meu e pentru scirocco , cred ca are cel mai bun desing pentru o masina sport in clasa ei , totusi despre seat nu va inselati , din informatiile mele nu o sa vedeti unul cu trei usi , zic gurile rele ca totul e din ordinul vw , ca nu vor un model leon cu trei usi
    3 1
  • Andrei.p
    Eu ma mir cum scirocco R are 6.5 pana in suta. Are totusi 265 cai. Alfa 147 gta care e batranaaa(nci nu se mai fabrica) are 6.1 pana in suta si e si mai grea(3.2 aspirat e greut) si are si cu 15 cai in minus. Alfa milano(149) gta nu o sa fie in price range de 30k. Cand o sa apara probabil o sa fie peste 45 mii.
    3 2
  • AutoTrader
    oricare alta amsina as alege, numai de VAG sa nu apartina.
    4 2
  • BMW SMG AMG 6 CL CLS
    6 series
    bmw 6 series --------------------------------------------------------------------------- bmw 6 series
    ---------------------------------------------------------------------------
    CLS 55 AMG 486 HP 32.000 Euro ( 2006 year)
    Dar cu cine sa le compari ?!?!?! (in nici un caz cu cele de mana a 3-a amintite de voi mia sus)
    -------------------------------FARA RIVAL--------------------------------------------
    2 5
  • cu 30 000 euro as pleca din tara asta :)))))
    10 1
  • votez megane rs
    votez renault megane rs - design
    m-am saturat de atatea VAG-uri
    4 4
  • De 30K prefer S3 second :) sau un A3 S line .............. ;)
    0 8
  • La ce bun?
    La ce bun atata putere pe o caroserie atat de mica? Vrem sa compensam niste lipsuri din viata noastra de alta natura?
    La 30.000 euro putem lua de exemplu un Subaru Outback ce ne poate oferi performante all-round: caroserie de break -deci foarte incapatoare pentru o familie cu bagaje, garda ridicata la sol -deci nu suntem limitati doar la asfalt ca masinile sport de mai sus, motor diesel puternic si cultivat ce livreaza atata putere cate este nevoie (nu in exces) la un consum ridicol de mic. Exemplele pot continua daca filtram informatiile prin prisma ratiunii, nu a testosteronului...
    3 8
  • Degeaba cai, daca nu e un sofer
    As lua megane-ul care e cel ami ieftin si m-as baza pe faptul ca restul se bazeaza doar pe apasarea pedalelor.
    Pentru cei ce accelereaza DOAR in linie dreapta e normal ca isi doresc toti caii din lume, ideea e sa aiba si un sasiu aparte, niste frane capabile si o directie adaptata numarului de cai ca sa ii si poti controla.
    Spor la achizitionat herghelii, trist e ca ele se depreciaza cel ami repede pentru ca sunt foarte chinuite de pusti care nu le respecta cu cate un schimb de ulei cand e cazul si le forteaza fara sa le pese cand au motoarele inca reci iar apoi cand motorul e incandescent opresc motorul fara sa le pese ca daor nu au dat din banii lor...
    7 2
  • Cosmin
    romanasii
    Si uite cum romanasii voteaza VW ca deh, aia e masina lu Dumnezeu...Daca era TeDeI, pompa duza, cu motor de 1.9, avea si mai multe voturi, consuma putin :P

    Optiunea mea si a multor pasionati si specialisti se indreapta catre Mazda 3 MPS, care daca e cel putin la fel de buna ca precedenta, da clasa celorlalti participanti.
    1 7
  • @Cosmin
    Nu te supara, dar esti mai rau decat pe cei care ii faci, indirect, tarani. Cu ce drept judeci tu preferintele altora? Abtine-te de la jigniri si voteaza cu cine vrei, tu si specialistii tai.
    Apropo, domn specialist, ai testat vreodata o MPS sa vezi ce-i fuge volanul stanga dreapta la demaraj? Sau cat de mult subvireaza pe viraje din cauza cuplului prea mare pe puntea fata si a unui sasiu depasit de situatie?
    Daca e sa ne luam dupa performante dovedite, Megane RS ar fi prima si MAzda MPS ar fi ultima.
    4 1
  • Cristi am ales
    pe locurile
    eu as alege asa:
    1) scirroco arata f bine deci ar fi pe primul loc cine nu recunoaste e doar manios pe modelele wv
    2) pentru motor as lua mazda 3mps care "rupe" fuge bine rau mazda..are pontential
    3)pentru ca e model apropiat de scirroco dar e renault si nu-mi place aceasta marca aas lua pe locul trei meganeul rs este si el frumos
    4-5) seatul si mitsubishi nu prea imi plac...mitshu pare batranica dar e mitsubishi si na cand zici mitshubishi te gandesti la evo..iar seatul nu prea imi place de fel am condus mers si nu prea ma pasioneaza masina..totusi fiind un cupra il clasez inaintea mitsubishiului
    1 2
  • am auzit ca scirocco e de femei
    deci nu-mi mai place...

    oricum daca as avea 30000 atunci sigur as avea si 75 deajuns pt un Nissan GT-R
    superba masina!
    0 6
  • iar coincidenta?
    da de ce nu e si OPEL ASTRA OPC? haha ca e mia rapida si le frica sal puna? ma gandeam eu
    1 4
  • andrei.p
    Mazda 3 mps e cea mai rapida pe circuitul TOP GEAR, Renault megane r25 ala vechi era cel mai rapid pe nurbungring( vorbesc despre hothatchuri cu fwd)
    2 2
  • FORD RS
    FORD RS fara discutii!!! se incadreaza perfect, iar liniile sunt dementiale!!!
    2 3
  • e bine ca se mai trezesc unii
    DAR TU NU STII SA CITESTI? ca ford focus rs iese din discutiile sondajului? nu mai postati doar de dragul de a posta tampenii
    1 1
  • @andrei.p - incorect!
    Te rog informeaza-te mai bine inainte sa spui ceva:
    http://www.fastestlaps.com/track1.html
    Megane R26 e cel mai rapid hot hatch cu tractiune fata testat pe circuitul Top Gear.
    Nu mai dezinformati lumea cu pareri personale.
    3 2
  • @andrei p
    da si vw V gti e mai rapid decat alfa 147 gta pe circuitul celor de la t-g de asta ce ne spui andrei???asa va fi si scirocco-nu mai vb de R! te intrebi ca prostul de ce o masina cu un motor de 2.0 fie el turbo este mai lenta cu 4 zecimi de secunda decat o masina cu un motor de 3.2 aspirat??r u an R-tard??? sau doar esti un cocalar italian care urla pt a crea falme-uri??? credeam ca asa fac de obicei cei care detin vw :)) cocalaruleee lasa-ne! ce frumos ii tremura lui clarkson volanul in mana dupa 2-3 ture de circuit! de asta nu se mai produce pt ca se vindea prost pt ca era o msina proasta!
    1 2
  • LIFEPHORM
    Cupra
    De amintit ca Leon Cupra este un facelift, tehnologia si motorul au ramas la fel de-acum 2 ani... Este cam singurul model dezavantajat in acest sondaj, si asta pentru ca toate celelalte sunt modele aparute mult mai recent, care au avut ocazia sa urce in performante! Am ales Cupra pentru ca acum 2 ani cand a aparut, era cel mai frumos si cel mai performant model pe care il puteai alege de pe piata...
    1 2
  • Andrei.p
    265 cp si cuplu de 320 nm sunt niste VALORI ca e 3.2 aspirat sau 2.0 turbo nu conteaza. Golf gti are 110 kg in minus fata de 147 GTA(na.. se pot vedea kg in plus daca te uiti la interiorul lui 147 gta si la motorul de 3.2 care e CEVA mai greu decat 2.0 turbo) Pe top gear defapt cea mai rapida masina fwd a fost Alfa 147 gta autodelta care avea 3.7 L 328 cai si a scos 1:30 fix, 1.8 sec mai rapid ca m3 de ex.
    1 3
  • Andrei.p
    Dar de Brera 2.2 jts ce zici ? A scos mai bine decat Civic Type R cu toate ca are 15 cai in minus si 200 kg in plus.
    0 4
  • intrebare
    pentru Andreip dar ASTRA OPC cat a scos pe circuit la ei ca deh are cea mai multa putere?
    0 2
  • @Andrei.p
    Alfa a avut pana de curand avantajul suspensiei multilink fata si spate, o raritate in randul hatch-urilor. De altfel, in multe masuratori, Alfa 147 a inregistrat cel mai mare G lateral dintre toate hatch-urile. Pacat ca, vorba lui Clarkson, rezista mai putin decat un sandvis. Si totusi, in tabelul TG, are 1m35s6, adica nu foate grozav.
    Cat priveste Type R, exista 3 timpi Top Gear, sunt 2 timpi comunicati acolo (EP3 si noua generatie FN2) si un timp care nu e pe acel tabel, EP3 facelift, care scoate 1m33s5, adica mult mai bine decat generatia de inceput si usor mai bine decat noua generatie. Am gasit si tabelul in care este:
    http://www.bbc.co.uk/topgear/show/powerlaps.shtml
    Iar Brera scoate sub Type R EP3, cu putin, ce-i drept. Iarasi te-ai uitat aiurea. 1m36s6 vs 1m36s9.
    Cele mai noi rezultate arata Focus RS in topul hot hatch-urilor de serie, insa, repet, daca ne referim STRICT la tabelul propus de Automarket, prima e Megane iar ultima e Mazda. Sunt convins ca Scirocco va iesi foarte bine pe circuit, avand in vedere masa foarte redusa.
    3 1
  • @IDS+
    Astra eu n-o vad, dar Vauxhall Vectra VXR, care este la ei Opel Vectra OPC, adica 280cp si aceeasi pacatoasa tractiune fata, a scos un timp modest:
    113. Vauxhall Vectra VXR 1:35.3 107 ´06 284 / 1370
    Imi pare rau, dar Opel nu poate emite pretentii de marca cu accente sportive la ce sasiuri au. Motoare puternice au pus si americanii, iar intr-o curba nu foarte stransa te rasturnai imediat cu masinile lor.
    2 2
  • Andrei.p
    Astra Opc a scos fix ca mazda 3 mps pe circuitul top gear, 1:32.00. Alfa pune suspensie multilink pe hot hatch de la alfa 145/6 daca nu ma insel. Platforma lui alfa 147 este derivata din platforma lui fiat tempra(nu stiu sigur daca tempra dar sigur un fiat de prin 90')
    1 2
  • Master
    Honda Civic Type-R
    Honda Civic Type-R !!!
    1 3
  • Lancer
    Mitsubishi Lancer, design cel mai sportiv, tinuta si directia cea mai sportiva. Cea mai buna la capitolul sport din acest comparativ.
    0 2
  • minciuni
    Paul nu prea cred ce zici tu eu cred ca minti adica nare cum nu e asa sa fim seriosi. aia e masina sport puternica nu jucarie nici nu cred ca intelegi tu cum sta treaba
    0 1
  • Romania trezeste-te
    Ce dracu ma voi comparati kkt ala de renault cu scirocco cand il vad ma apuca voma cand ii mai aud pe cate unii zici ca au orgasm da aveti dreptate ei merg cu dacie.Eu stiu ca astia fac parfumuri dar pana la masini mai au ceva de lucru.Mazda e cam urata pare cam invechita,Lancer nu e chiar asa rea dar paraca ii lipsesc multe,Leon acum 2 ani a fost piesa de piesa dar i-a fost luat locul de Scirocco R.Bravo nemtilor lor ca reusesc sa faca o masina in clasa ei Nr.1.

    P.S
    Mai erau cativa pe aici cu Honda Civic ma baiesti aia nici nu pute pe langa Golf dar pe langa Scirocco!!
    1 4
  • @andrei P
    poate sa derive si din primul fiat atata timp cat e pe piata cu el defileaza...si defileaza PROST...adica rk 15 din 20 :)) dupa ea urmand lacetti , avantime si type r buhahahaha toate cu motoare mai slabe...defapt se pune ca esti mai bun decat avantime sau lacetti???? :)) e clar alfa e buna doar ca nu stim noi sa o apreciem! avea dreptate cineva mai sus cand spunea ca dupa cateva ture clarkson se uita cu stupoare la volan care tremura ca dreaq!(si recunoaste dc ai 147 ca si tu ai problema asta si strangi cu cheia nuca aia de sub volan)
    1 0
  • @andrei P-tul
    "265 cp si cuplu de 320 nm sunt niste VALORI ca e 3.2 aspirat sau 2.0 turbo nu conteaza. Golf gti are 110 kg in minus fata de 147 GTA(na.. se pot vedea kg in plus daca te uiti la interiorul lui 147 gta si la motorul de 3.2 care e CEVA mai greu decat 2.0 turbo) Pe top gear defapt cea mai rapida masina fwd a fost Alfa 147 gta autodelta care avea 3.7 L 328 cai si a scos 1:30 fix, 1.8 sec mai rapid ca m3 de ex."

    1) atata timp cat gta a fost mancat de gti pe circuit cam care crezi tu ca va fi diferenta in fata r-ului???...oricum tu nu sti probabil ca dc ai turbo ai si un mic lag(sau faci pe p-tul)
    2) gti are 110 kg in - so what are si 50 cai in - nu ne intereseaza faptul ca alfa produce balene! si altii au masini ceva mai grele decat 147 GTA si sunt cu mult in fata vezi cazul mazda 3 mps(locul4) si 58 kg in plus ! asta cum o mai explici????????
    3)ne lasi cu masini tunate
    4) alfa e istorie...iar vi sa faci falme unde nu e loc...adica nu am vazut in articol ca se vb despre mareata alfa cocalarule!
    0 0
  • Andrei.,p
    Am ajuns si cocalar! Adevarul e ca la cate alfe sunt in romania.. plin de cocalari. Gta a fost conceput inaintea golf-ului GTI. Eu zic totusi sa compari interiorul masinilor inainte sa incepi sa comentezi ca e mai grea cand alti producatori fac masini mai usoare. Sau sa te uiti putin cum arata motorul ala de pe gta ca habar nu ai tu ce e un v6 busso.
    0 0
  • @andrei p
    pai esti din moment ce pornesti un falme ! credeam ca doar astia cu vw pornesc falmuri dar m-am inselat! stiu ce e ala busso smat ass pt ca am avut si eu alfa si inca am un cont activ pe alfaclub! stiu ce inseamna sa ai probleme daily la bucse , bascule superioare, pierderi de ulei, variatoare ,tendoane, termostat ,airbag failure etc...masina cumparata din belgia aproape de noua si tratata ca o regina...care m-a inselat mereu! nu e vina nimanui ca gti-ul e conceput inaintea gta-ului si e mai bun ! a-r trebuia sa scoata de ceva timp o masina competitiva dar nu a facut-o...acum ce vrei sa se plece vw in fata milanezilor???? interiorul g5 gti (masina pe care o detin momentan) este net peste cel al gta-ului...scaune recaro finisaje perfecte plastic mult peste cel din alfa! pozitie perfecta ...totul e pus la locul lui si destul de bine gandit! imi este doar de acul vitezometrului ...defapt depozitia lui verticala ...in rest sunt povesti faze gen...alfa e mai stabila...g5 gti este mai stabil, nu imi rupe ficatii desi suspensia este sportiva etc bafta cu bella ta si pls nu mai fi atat de fanatic pt ca nu iti da de mancare nici un busso si nici un arrese!
    0 1
  • CITROEN C4 COUPE 2.0L
    1 2
  • @Mester-anonim
    sunt de acord cu voi in special cu tine anonim, intre mere pere si caise alegi una din 3.dar mai este o varianta si anume "other".din moment ce se poate vota other, nu vad care ar fi problema.corect ar fi, or sa se scoata optiunea, ori sa isi aleaga oamenii ce vor.
    daca optiunea "other" sa introdus ulterior atunci imi cer scuze.

    ca a fost inainte sau nu, cert e ca acuma este optiunea asta si atunci aleg Subaru Impreza WRX, ar merge perfect cu autograful lui Peter Solberg.

    @R, nu stiu ce rost are sa ne insulti asa pe toti? noi, taranii si imbecilii de pe automarket, ne place sa ne dam cu parerea.daca parerile noastre nu coincid cu ale tale, i dont give a f***.oi fi tu Homo Sapiens EVO.pun pariu ca nu ai condus un Ferrari, dar tot eu pun pariu ca ai o parere despre ele.
    3 0
  • @danel
    danel, nu poti compara un motor HONDA aspirat cu unul turbo de la VW.
    cand vor fi la fel, atunci deschide gura sa comentezi.
    sunt tehnologii diferite.
    e ca si cum ai compara un scuter cu o motocilcete :)
    o zi buna!
    4 1
  • dagwod
    GTR R34
    GTR R 34 - second hand - 20 000 euro si......GATA :))))
    3 2
  • lorem-lipsum
    subiect comandat
    Am votat impotriva Scirocco doar pentru ca articolul este comandat. Nu se poate raporta abuz pentru un articol? Nu trebuia
    Ii felicit pe aceasi cale pe toti cei care au votat Scirocco si pe meseriasii din Vitan cu Mertzurile si Bemveurile lor vopsite in spatele blocului pentru posturile geniale off-topic cu care au umplut chiar si acest articol de cacao.
    Impozitul pe prostie trebuie platit, nu?
    2 3
  • JOC MURDAR
    Corect articolul este comandat de VW ca sa mai scada din vanzarile celei mai tari marci auto din lume care e prea pe val pentru gusturile celor din Wolfsburg. Ma refer aici la OPEL care nu numai ca a fost un pionier in lumea auto dar este singurul producator cu masini cu adevarat bune din toata lumea. In Germania toata lumea stie ca exista OPEL si restul. La revedere.
    1 2
  • Andrei.P
    Eu cred ca o parte din cei care scriu comentarii aici acceseaza www.automarket.ro direct din spitalul de boli mintale... altfel nu imi explic astfel de commenturi ATAT de departe de realitate.(X)
    3 0
  • @andrei
    ohoo cine s-a gasit sa vorbeasca!
    0 1
  • Andrei.p
    Macar eu imi sustin afirmatii prin argumente plauzibile.
    1 0
  • @andrei
    mda am vazut! de ce nu mi-ai dat un raspuns la ce ti-am spus mai sus??pt ca nu sti ce sa raspunzi! spune de ce mazda 3 mps e pe locul 4 si are 58 kg in plus???de ce e gta-ul codas? de ce ii tremura lui clarkson volanul etc etc ti-am zis ...nu incerca sa vinzi castraveti gradinarului!la cate probleme am avut cu exemplarul meu si la cate au proprietarii lor(da colegi de pe alfaclub) mai bine te-ai lasa in tentativa de a incerca sa ne demonstrezi superioritatea alfa la ora actuala!cand esti batut pe circuit de o maisna mai grea sau mai bine zis cand esti batut de toti nu prea mai are rost sa comentezi!
    sa iti dau un citat al unui mebru marcant al comunitatii alfa "Hehe, versus deschis de mine acum mai bine de 3 ani Ma amuz teribil citind primele discutii si vazand care era nivelul de cunostinte pe atunci, cu toate astea si cu tot respectul pe care il port lui alfacorse, parerea mi-o mentin, iar pe masura ce trece timpul imi dau seama ca din pacate VW nu prea are rival din partea Alfa in generatiile actuale, si din pacate nu invers"
    http://forum.alfaclub.ro/viewtopic.php?f=8&t=99&st=0&sk=t&sd=a&start=100 pls lasa-ne!
    1 0
  • Andrei.p
    Eu vad ca tu nici nu te semnezi cand scrii un comment. Mazda 3 mps este mai noua decat 147 gta, este facuta pe platforma lui Ford Focus care este una foarte bine inchegata, mazda 3 mps are 2.2 turbo nu 3.2 aspirat deci greutatea probabil nu e distribuita atat de mult pe puntea fata, deci fenomenul de understeer nu apare asa usor. Mazda 3 mps are cu aproape 100 nm mai mult cuplu si 10cp in plus fata de 147 gta. Daca incepi cu lasa-ne dai in penibil, acesta este un site public si scriu de caaaate ori vreau.
    1 1
  • tot degeaba
    si alfa aia si masina aia de jucarie mazda 3 nu sufla in fata la OPEL ASTRA OPC chiar de nau puso in top ea este nambar 1 si orcat ati discuta voi aicia asta no sa se schimbe ca asea e si naveti ce sa faceti. OPEL ASTRA arata de departe cel mai bine e cea mai rapida de departe si e si cea mai fiabila. daca are toate astea de ce nu iese pe locu 1 in topu asta nu va intrebati nitel???? ca ma-m si enertvat

    ps stiti in rest sa spuneti prostii fara rgumente
    1 3
  • Andrei.p
    Astra opc pe circuit la top gear este lafel de rapida ca mazda 3 mps. Adica sta foarte bine in clasamentul masinilor FWD. E o masina care arata bine(mai putin interiorul care este dezgustator) si care se tine bine pe sosea(unlike vectra opc) Totusi nu cred ca putem vorbi despre cea mai frumoasa/cea mai fiabila/cea mai cea mai...
    1 1
  • ...
    Mah daca as avea 30.000 euro.. as face ceva pe masinile astea 5 , mi`as lua un mustang shelby gt500 , sau dodge challenger si m`as uita la voi din oglinda retrovizoare..daca intelegeti..si cred k mai raman si niste banuti pt un gibson(daca stiti ce`i aia)
    1 3
  • Andrei,p
    B.B King linisteste-te ma :)))
    1 0
  • NISSAN SKYLINE R34 GTR
    NISSAN SKYLINE R34 GTR
    chiar daca ar fi SH, isi merita toti banii
    2 1
  • honda nr 1
    poi nah...manelarii spwn d bmw shi mercedes...uitatzi-wa sh in partea japoniei shi vedeti k honda va parfumeaza multe dintre modelele indragite de voi...
    1 1
  • japonia nr 1
    doar simplul fapt k honda nu face motoare turbo...asa k nu are rost...+ si nissan si toyota au multe modele competitive cu europenele voastre...este evident k nascut in romania nu exista documentatie referitoare la modelele japoneze...sau simplul fapt sa dai o tura la unul dintre aceste shopuri si sa faci un drive test q un model din lista de mai sus...;)
    ascultati un sfat placut si prietenesc...bafta in continuare...
    1 1
  • eurosteff
    Lancer
    Lancer CLAR !!! nu se compara cu nici una de aici fratilor !! japonezii au cel mai bun raport calitate-pret-dotari dintre toate marcile comercializate in Romania !!
    Ma KISH pe toate germanele voastre in care va bagati voi toti banii !!
    sunt pline service-urile de germane bey ...sciroco?? o fi frumusel-da nu se compara cu Lanceru !! unde e VW aici?? http://www.automarket.ro/stiri/top-100-cele-mai-fiabile-masini-252.html
    2 2
  • Lancer
    Da taica steff asa e - eu am lancer sedan - si sunt foarte multumit de el-si am schimbat 2 golfuri ca sa imi dau seama ca trebuie sa imi iau alta marca decat germana
    2 1
  • Nicupjk
    Focus RS
    ca design sciroco dintre cele 5 candidate, dar ca performante as mai pune cativa euroi si m-as arunca fara nici o indoiala la un FOCUS RS.
    1 1
  • ???
    DE CAND STIE VW SA FACA MASINI SPORT?:)) MEGANE-UL IL BATE LA CUR PE SCIROCCO. ABIA ASTEPT SA SE FACA TESTE COMPARATIVE ;)
    3 1
  • MEGANE RS
    clar Megane RS...
    1 0
  • Clasament platit de cei care se afla pe PRIMUL LOC
    E TRUCAT CLASAMENTUL!

    N-are nici o treaba cu voturile care le dati voi
    1 1
  • Mircea
    Cupra porneste de la 23000 nu 30000. Mai documentativa. Chiar si Cupra R cu acelasi motor de pe Scirocco e mult sub 30000.
    1 0
  • jazzyHH
    Toate sunt mizerabile!Eu voi merge mereu pe Honda Civic type-R fn2,dupa parerea mea e japoneza pura si nu are rival in lumea hothatchurilor!
    1 0
  • CUPRA R
    E SUPER TARE
    E PUTERNICA,RAPIDA SI EXISTA SI UN WHITE EDTION CARE ARE 310 CP
    BAFTA CU VANZARILE

    SI NU UTATI CE CEA MAI TARE NICI UN FR NU AR STRICA
    1 0
  • manuel
    pentru toti
    salut baieti ar fi cazul sa nu va mai jigniti unul pe celalalt ca nu e frumos ,pana la urma iti alegi masina care te caracterizeaza daca tot esti fan inrait.Honda o sa scoata pe piata ceva bun de tot.sa nu uitam ca fn2 la interior si exterior arata bine.motorasul ei face multe chiar daca e aspirat.pana acum nu am auzit sa fie vreo problema cu motoarele japoneze.salut toti fanii honda care intradevar respecta traditia unei masini sport pura.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru