SPANIA: Gratuitate pe viaţă cu transportul în comun dacă îţi casezi maşina

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.07.2011
Oraşul Murcia din Spania le oferă gratuitate pe viaţă la transportul în comun locuitorilor care îşi casează maşinile funcţionale. Măsura a fost luată pentru a rezolva problemele legate de aglomeraţie şi poluare ale urbei.

Autorităţile unui oraş din Spania au găsit o soluţie ingenioasă la problema ambuteiajelor în trafic. În loc să taxeze suplimentar accesul cu maşina în centru sau orice fel de interdicţie sau restricţie de acest gen, autorităţile din Murcia le propun localnicilor să-şi caseze maşinile. În schimbul casării unul vehicul funcţional, care are toate actele în regulă şi drept de circulaţie, cetăţenii primesc gratuitate pe viaţă pe mijloacele de trasport în comun din oraş. Vedeta sistemului de trasport în comun din Murcia este un sistem de tramvaie, menit să reducă cozile de la semafor şi poluarea aferentă.

"Scopul nostru a fost scoaterea din circulaţie a unor maşini graţie beneficiilor ecologice pe care le aduce această acţiune. Acceptăm doar maşini funcţionale, nu vehicule bune de casat, deoarece acelea nu ar fi fost folosite oricum", a declarat Severiano Arias, directorul societăţii Murcia Transvia.

Inspiraţi de automobilele proaspăt-donate, cei din Murcia au creat veritabile statui auto cu acestea, ironizând cozile la care se supun unii automobilişti doar pentru privilegiul de a traversa oraşul la bordul propriului autoturism. Cei de Murcia au implicat şi social media în acţiune, dezmembrând unele automobile piesă cu piesă pe internet, pe măsură ce se adunau postări legate de acel subiect.

Numărul de vehicule casate până în prezent nu a fost încă specificat.

Jose Luis Rodriquez Zapatero, PrimMinistrul Spaniei, a propus un plan de convertire a vechilor cabine telefonice în staţii de încărcare pentru vehiculele electrice. Mai mult decât atât, clienţii acestor vehicule primeau un bous de 6.000 de euro din partea statului. Proiectul a fost anulat după ce au fost vândute doar 20 de unităţi în trei luni.

Via | Telegraph

Comentarii (4)

  • Cristi
    Verifica cineva daca un detinator al unui abonament gratuit pe viata isi cumpara o alta masina? Si daca da, i se anuleaza gratuitatea?
    5 1
  • aliosa23
    si daca...
    si daca ai doua masini? spaniolii cam asa au. o cunostinta din spania are un citroen ax (o vechitura) pentru zile lucratoare si un bmw 745 pentru sambata si duminica sau curse lungi.
    3 0
  • QADR
    pai ce, iau alta masina pe numele nevesti. Si gata.
    0 0
  • marius.de
    Bine bine....dar
    nu cred ca vor fi multi pt ca nu cred ca la place oamenilor sa mearga cu transp in comun si sa miroasa transpiratia altora, si sa stea in statie sa astepte cand de fapt trebuie sa ajunga repede undeva etc.
    Cred ca este o ideie buna dar nu va avea succes!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru