Specialiștii critică dur proiectul autostrăzii Ploiești - Brașov: "Traseul prin Râul Prahova și stațiunile montane va produce un dezastru ecologic"

de Daniel Popescu
Marti, 04.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură susțin că traseul autostrăzii Ploiești - Brașov prin stațiunile montane Sinaia și Bușteni va produce un dezastru ecologic generat de modificarea cursului Râului Prahova.

Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii august un studiu de fundamentare pentru autostrada Ploiești - Brașov, pentru care se estimează că lucrările vor începe în 2019 și vor dura numai 4 ani.

Inginerii de la Asociația Pro Infrastructură, care analizează proiectele majore de infrastructură derulate în țara noastră, au studiat proiectul și au ajuns la concluzia că acesta are câteva probleme majore.

Cea mai gravă dintre ele este că traseul propus va necesita o amplă modificare a albiei Raului Prahova, ceea ce va genera un "dezastru ecologic".

"Traseul croșetează de-a lungul albiei Râului Prahova, cu numeroase traversări ale acestuia, fiind necesare regularizări și devieri ale râului, defrișări și demolări ale multor proprietăți ridicate în ultimii ani. [...] O astfel de variantă va duce la un dezastru ecologic pe Valea Prahovei, cu un puternic impact negativ asupra turismului", menționează specialiștii în cadrul unui comunicat postat pe pagina de Facebook a asociației.

De asemenea, specialiștii avertizează că un traseu care va trece chiar prin cele mai populare stațiuni de pe Valea Prahovei, inclusiv Sinaia, Bușteni și Predeal, va avea efecte negative asupra turismului din zonă pe parcursul lucrărilor.

"Credem că soluția descrisă de acest studiu este un dezastru iminent și aruncă în derizoriu construirea unei autostrăzi extrem de importante.

Motivele? Stabilirea traseului prin mijlocul Râului Prahova și a stațiunilor de pe Valea Prahovei, la care se adaugă riscurile și restricțiile financiare, tehnice și de impact asupra mediului", mai precizează inginerii.

Via Asociația Pro Infrastructura

Comentarii (14)

  • Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură pot sa stea linistiti,nu o sa sa faca nicio autostrada in urmatorii 200 de ani.
    23 4
  • Rudolf D.
    De parca valea Prahovei n-ar fi deja un dezastru, din toate punctele de vedere, Ecologic, urbanistic, stilistic,social, s.a.m.d.

    Pentru cei care comenteaza. Pe unde ati vrea sa se faca? Pe platoul Bucegilor? Voi ati fost vreodata pe Val d'Aosta sau pe la Innsbruck sau prin alte locuri din Alpi sa vedeti pe unde trece autostrada? Uneori chiar pe firul vaii, exact.
    Sa nu se inteleaga ca sunt fan al actualului proiect, dar m-am saturat de specialistii fara studii de specialitate si care nici n-au bani sa mearga pe alte meleguri sa vada cum fac si aia din tarile cu apa calda si care dau din gura fara sa inteleaga nimic.
    34 5
  • Asociația Anti Infracretini
    De fiecare dată când se încearcă a se construi ceva, orice, în țara asta, imediat apar niște cretini care să spună că nu e bine și că nu trebuie făcut.
    M-am săturat de ONG -urile astea până peste cap.
    22 17
  • Intrebare pentru cei de la aceasta asociatie: care este solutia voastra in acest caz? Ca la criticat, suntem buni toti.
    22 5
  • De ce se vorbeste de parca maine incep lucrarile? Stati calmi ca mai vin 5 ere glaciare pana o sa avem noi autostrazi.
    13 2
  • Meteorologogu
    Pina acum cei de la Pro Infrastructura au avut niste pareri pertinente si de bun simt, as inclina sa le dau dreptate.

    Pe de alta parte exact felul in care se construieste in tara asta ma face sa cred ca va fi un dezastru - o sa blocheze traseul respectiv intre 10 si 20 de ani ...

    In ultima vreme am inceput sa cred ca Brucan a fost un tip foarte optimist, desi pe vremea aceea l-am injurat ... daca as avea cum ar trebui sa-mi cer scuze :)
    18 4
  • @meteorologu. Brucan a fost un evreu bolsevic de cea mai joasa speta care a jignit un popor din care nu facea parte.Sa vrei sa-ti ceri scuze unui acuzator stalinist cu patru clase mi se pare foarte trist. Eu il injur si acum.
    9 9
  • "Brucan a fost un evreu bolsevic de cea mai joasa speta care a jignit un popor din care nu facea parte.Sa vrei sa-ti ceri scuze unui acuzator stalinist cu patru clase mi se pare foarte trist."

    +1
    4 3
  • Meteorologou
    @Tatraurs & Ignis - da, a fost un evreu bolsevic care impreuna cu colegii lui ne-a adus o gramada de belele dar desi a avut doar 4 clase a fost un tip f destept (street smart). Ma opresc aici cu aprecierile, nu sunt deloc un fan al acelor politici, familia mea a avut suficient de tras de pe urma lor.

    In cazul de fata ma refeream STRICT la afirmatia lui ca e nevoie de vreo 50 de ani sa ne vina mintea la cap ...
    5 1
  • @meteorologu.Brucan si etnia lui ne-a bagat toate elitele la puscarie si/ sau munca de jos si au promovat toate scursurile societatii in functii mari. Cam ce popor ai vrea sa ai dupa atatia ani de jeg? "Era destept". Ce lucruri bune au ramas de pe urma loi,ce aport si.a adus la stiinta,tehnica,medicina...?
    6 3
  • *ne-au
    1 0
  • mircea badea
    probabil pe aco;o soa cumparat iohanis case..
    1 7
  • @Tatraurs

    ironia sortii...elitele comuniste de dupa al 2 lea razboi au fost formate majoritar din indivizi cu multa si foarte multa carte a etniei "aleia". Dupa anii '60 cei mai multi au luat calea taramului fagaduintei punand umarul la formarea a ceea ce stii tu ca acum se numeste statul Israel.
    3 3
  • @Total de acord,cum spunea si Tutea,exista evrei si jid**i.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru