Spectacol la mijloc de septembrie în Bucureşti: 70 de echipaje nebune înscrise la Red Bull SoapBox 2014

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe 14 septembrie va avea loc prima ediţie Red Bull SoapBox Bucureşti. 70 de echipaje s-au înscris deja pentru cursa nebună ce va avea loc pe Calea 13 Septembrie.

Seria de evenimente marca Red Bull revine la Bucureşti pe 14 septembrie. După cursele dedicate zborului numite Flug Tag, Red Bull aduce acum la Bucureşti o cursă dedicată automobilelor realizate artizanal şi propulsate de gravitaţie: SoapBox. Acest tip de cursă este deja celebră în lumea întreagă, iar prima ediţie bucureşteană a generat deja un interes imens. 

70 de echipaje înscrise la prima ediţie bucureşteană

Juriul organizator a avut deja multă treabă selectând 70 de echipaje care vor concura pe 14 septembrie. Având în vedere că s-au primit peste 500 de înscrieri, selectarea lor nu a fost o treabă uşoară. Şi pentru că suntem un popor cunoscut pentru creativitatea debordantă, echipajele înscrise nu au dus lipsă de idei trăznite. Iată doar câteva dintre denumirile echipelor: Drumul spre pierzanie, Helliberator, Coteţ-oo-Mobil, Carul cu boi al lui Grigorescu, Ţepeşmobilul, Melcul Turbo, Goregozaurul, Santa's Cabriolet, Ionel şi canibalii vegetarieni, Wife Mobilul, Fastest Carrot in the World, #rachetaalbă.

Lista completă a echipajelor înscrise în Red Bull SoapBox poate fi consultată pe siteul Red Bull.

Cele mai multe echipaje vin din Bucureşti, dar sunt şi îndrăzneţi din Cluj Napoca, Sibiu, Ploieşti, Iaşi, Braşov, Galaţi, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Petroşani, Simeria, Slobozia, Târgovişte sau Vaslui. Startul în cursa nebună se dă pe Calea 13 Septembrie începând cu ora 13, duminică 14 septembrie. 

Ce este Red Bull SoapBox?

Urmareste Automarket
Conform organizatorilor, Red Bull SoapBox este un "bal mascat al curselor auto" sau Grand Prix pentru piloţi amatori care vor urca la bordul unor vechiule artizanale, creaţie proprie.
Acestea funcţionează pe bază de curaj şi gravitaţie, cursa având loc pe o stradă înclinată, prevăzută cu o serie de obstacole. Vehiculul trebuie să poată vira şi frâna, însă singura forţă pentru propulsie este gravitaţia. De asemenea, portul căştii de sigurnaţă este obligatoriu penru pilot şi copilot. Red Bull a organizat zeci de astfel de curse în întreaga lume, prima ediţie având loc în anul 2000 în Belgia. Cursa din 14 septembrie este prima de acest gen din România. 

Comentarii (1)

  • Foarte inspirate replicile modelelor 2CV si VW Combi. Cat despre masina destinata nevestelor care a avut drept sursa de inspiratie un autoturism din "aventurile lui Habarnam", numele mi se pare extrem de inspirat deoarece, in carte, masina aceea ii apartinea unui personaj emblematic numit Stie Tot -::)). Sunt curios daca replica functiona tot pe baza de sirop -:::)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru