Spectacolul "BMW X1 Live Tour" s-a jucat si in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.02.2010
BMW X1 Live Tour a poposit weekendul trecut si in Romania, la Poiana Brasov. Publicul a putut sa se imprieteneasca cu sistemul de tractiune integrala xDrive instalat pe modelele X1, X5 si X6.

Weekendul trecut, BMW X1 Live Tour a ajuns si in Romania, dupa un periplu european, care a inclus tari ca Germania, Polonia, Slovenia, Cehia si Slovacia. Locatia aleasa pentru demonstratiile de forta a fost Poiana Brasov, statiunea montana servind ca loc propice pentru drifturi controlate si motoare supraturate.

Evenimentul organizat de BMW a oferit tuturor participantilor ocazia de a lua parte la o demonstratie de forta a sistemului xDrive, regasit pe modelele X1, X5 si X6. Toti concurentii au putut simti din plin avantajele unor sisteme inteligente ca DTS (Dynamic Stability Control) sau DTC (Dynamic Traction Control) si s-au lasat impresionati de mai putin popularul HDC (Hill Descent Control), functie foarte utila celor care au de coborat pante foarte abrupte cu aderenta scazuta.

Pentru a putea urca la volan si a se bucura de lectia de manvrabilitate, cursantii au luat aminte la sfaturile unei echipe de piloti profesionisti, BMW Fahrer Training. Rand pe rand, la volanul masinilor de test s-au aflat 440 de oameni, printre care jurnalisti, clienti dar si o serie personalitati precum: Ilie Nastase, Andreea Esca, Gheorghe Zamfir, George Copos si Ramu Yalamanchi, fondatorul site-ului hi5.com.

Experienta traita la volanul masinilor de teren a echivalat cu o lectie de fizica, prezentata pe viu, in care toate formulele scrise pe tabla din gimnaziu au fost probate live, pe zapada cu unul dintre cele mai performante sisteme de tractiune integrala.

Pentru a creste nivelul adrenalinei si pentru a fi in ton cu sezonul geros, BMW i-a avut alaturi, ca parteneri, pe cei de la K2, firma specializata in productia de echipamente sportive de iarna, profesionale. Cele doua companii au colaborat strans pe toata perioada acestui turneu, parteneriatul concretizandu-se cu o pereche de schiuri in editie limitata, botezate K2 LTD BMW X1, ce urmeaza a fi produse in doar 500 de exemplare. O echipa de rideri K2 Europe au intretinut atmosfera, executand o serie de cascadorii pe partie. Tractati de un BMW X1 acestia au sarit peste rampe special amenajate.

Caravana BMW X1 Live Tour isi va continua calatoria prin Europa, urmatoarele tinte fiind Bulgaria, Elvetia, Franta, Austria si Italia.

via | BMW Romania

Comentarii (10)

  • Le-am vazut in Poiana Brasov vinerea trecuta motorul diesel de 2L sunt exceptionale aici se vede amprenta .....nu dau nume ca ma injura lumea iar
    7 16
  • Fitch cuts PSA to junk status !
    Toate motoarele diesel BMW sunt facute in-house, neavand nimic in comun cu PEJO . MINI are motoare facute in colaborare cu PEJO ( pe benzina) si diesel (de origine PEJO) . Da-mi un link in care sa se specifice CLAR ca motoarele diesel de pe masinile BMW sunt facute in colaborare cu PEJO .
    15 5
  • ma ionele ... hdi ala de care zici tu ca te injura lumea daca-l amintesti este doar similar , s-a facut un schimb de tehnologie, dar nici aia de la BMW nu-s cretini si au mai investit bani in R&D ca sa iasa motoarele din aceasta generatie ... iar acum nu se stie daca hdi de la PSA este mai bun ca astea de la BMW :) ( colaborarea in domeniul asta s-a incheat din cate stiu )
    4 3
  • werke
    X1 la moment e unul dintre cele mai bune suv-uri din lume.
    nu are rival pe masura.
    5 11
  • mircea
    analizand tot razboiul asta cred ca bmw x1 e de neoprit.
    6 4
  • Bmw
    Cine cumpara BMW,vrea o masina 100% bmw.Nu are nevoie de bmw cu motor peugeot.Deci,Bmw isi face dieselurile singuri,si sunt si cele mai silentzioase de pe intreaga piatza.
    6 4
  • Tdi
    tin sa recunosc ca tehnologia utilizata pe bmw diesel e superioara tehnologiei audi diesel.
    BMW reuseste performante mult mai bune ca audi .
    asta si mentine BMW in virf.
    9 2
  • @ion
    Peugeot impreuna cu Ford au lucrat impreuna la motorul diesel .......francezii i-au zis HDI,iar fordul....Nu-mi vine acum denumirea.Hdi nu este 100% francez.
    1 4
  • BMW X1
    Pana acum nu are concurenti , este o masina frumoasa , chiar mult mai frumoasa in realitate . Daca vroiau sa rupa tot , trebuia sa coste mai putin , dar pana la urma e bmw .
    2 0
  • X1 Live Tour
    Evenimentul a fost super, la pretenţiile mărcii BMW. Organizarea a fost ireproşabilă, deşi nu prea s-a respectat întocmai programarea. Sunt puţin dezamăgit că sesiunea de drifting a fost numai pentru presă... :(

    Testul a durat aprox. 30-40 min de condus efectiv pentru fiecare participant, cu X1 pe un drum off-road uşor, ce presupunea urcarea şi coborarea unui deal, pentru a testa capabilitatile sistemului xDrive cu DTC si HDC, şi cu X5/X6 pe un drum virajat pe traseul Poiana Braşov - Râşnov.

    X1 este un SUV compact foarte bun. Mie personal îmi place că nu e aşa masiv ca mastondonţii X5 şi X6, deci e bun şi pentru oraş. Dacă nu ar fi aşa scump...

    Am mers în schimb cu X6 şi este fenomenal! Am citit multe păreri despre design-ul controversat şi inutilitatea conceptului şi eram oarecum intrigat la rândul meu. Însă, după ce am testat acest "animal", nu mi se mai pare aşa inutil. Este pur şi simplu genial!

    Felicitări BMW!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru