Spor de energie: viitorul BMW i3 va avea o autonomie cu 50% mai mare

de Daniel Popescu
Luni, 18.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i3 va primi o autonomie mai bună. Modelul electric va putea merge cu aproximativ 50% mai mulţi kilometri decât în prezent.

Esential 190 de kilometri este în prezent autonomia teoretică a unui BMW i3
BMW a dezvăluit o parte dintre planurile pe care le are pentru îmbunătăţirea modelului electric i3, ale cărui vânzări au crescut cu 50% pe parcursului anului trecut, la peste 24.000 de unităţi.

Constructorul german va umbla exact acolo unde trebuie, şi anume la autonomie, care va fi cu circa 50% mai mare, însă compania nu a furnizat date exacte în această privinţă.

În prezent, BMW i3 atinge o autonomie maximă teoretică de 190 km cu ajutorul unui acumulator de 18.8 kWh, însă în practică şoferii au mers 130-160 km înainte de a fi nevoiţi să utilizeze priza. Astfel, o creştere cu 50% a autonomiei ar permite şoferilor să efectueze trasee de puţin peste 200 km chiar şi în condiţii mai agresive de condus, suficient de mult pentru un drum Bucureşti - Piteşti dus-întors.

În prezent, pe lângă BMW i3, principalele maşini electrice care se vând poe piaţa din România sunt Renault Zoe şi Volkswagen e-Golf.

Modelul francez se laudă cu autonomie maximă de 210 km obţinută de la un motor electric care obţine echivalentul a 87 CP, în timp ce e-Golf atinge 190 km, la fel ca actualul BMW i3 în condiţii ideale, cu un acumulator de 24.2 kWh si un motor care generează echivalentul a 115 CP.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Flavius
    Nu ar fi rau sa rectificati: "cu un motor de 24.2 kWh care generează echivalentul a 115 CP." Bateria are 24.2Kwh. O putere de 24.2Kw ( nu Kwh care masoara energia,nu puterea) inseamna 32.67CP.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru