Sportivul Laurin & Klement BSC împlinește 110 de ani: singurul exemplar existent a devenit exponat al muzeului Skoda

de Cornel Șocariciu
Marti, 13.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a pregătit o surpriză pentru fanii vehiculelor istorice. Singurul exemplar Laurin & Klement BSC a fost introdus în galeria muzeului Skoda. Vorbim despre un model care a fost produs urmă cu 110 ani în doar 12 exemplare.

În 2018, modelul Laurin & Klement BSC împlinește 110 ani de la debut, iar pentru a celebra cum se cuvine frumoasa vârstă, Skoda a pregătit o surpriză iubitorilor de vehicule istorice. Modelul sport dezvoltat în urmă cu 110 ani a fost produs în doar 12 unități, iar singurul exemplar care a "supraviețuit" a fost restaurat, iar mai apoi a devenit "eroul" unei ședințe foto.

Conform oficialilor Skoda, procesul de restaurare a durat doi ani, iar componentele mecanice importante sunt cele originale (motorul are seria cu care a părăsit uzina din Mlada Boleslav în 1908). Producția lui L&K BSC a început în 10 iunie 1908 și s-a încheiat câteva luni mai târziu, în 20 octombrie.

Seria BS folosea un motor de 1.399 de centimetri cubi capabil să ofere 10 cai putere. Versiunea sport BSC miza pe același motor, însă dezvolta 12 CP. Conform oficialilor producătorului ceh, acest exemplar Laurin & Klement BSC va putea fi admirat în cadrul muzeului Skoda din Mlada Boleslav.

"Acest Laurin & Klement BSC din 1908 este singurul exemplar care a supraviețuit.

Au fost recondiționate șasiul, motorul, transmisia și alte componente de bază, în timp ce sistemul electric a fost înlocuit cu unul nou. Caroseria a fost produsă conform surselor istorice. Acum, Laurin & Klement BSC a devenit unul dintre cele mai valoroase exponate din cadrul muzeului Skoda", a declarat Andrea Frydlova, directorul muzeului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru