SsangYong ia cu asalt segmentul SUV-urilor în următorii ani

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 07.11.2010
Sud-coreenii de la SsangYong vor să demonstreze de ce sunt cu adevărat capabili în segmentul SUV-urilor şi plănuiesc ca în următorii trei ani să lanseze două modele noi în această clasă .

Constructorul sud-coreean SsangYong doreşte ca în următorii trei ani să vină pe piaţa SUV-urilor cu două modele noi. Primul dintre acestea va sosi în următorul an, iar oficialii brandului au declarat că va deveni un competitor serios pentru Hyundai ix55. Cel mai probabil, acesta va purta denumirea de Musso şi va fi disponibil atât în varianta cu tracţiune faţă, cât şi în versiunea 4x4.

Mai mult decât atât, SUV-ul va dispune de un propulsor diesel nou de 2.2 litri, dezvoltat în curtea constructorului sud-coreean. În ceea ce priveşte versiunea pe benzină, cei de la SsangYong promit un propulsor de 2.0 litri cu patru cilindri de provenienţă Mercedes. Cel de-al doilea model pe care sud-coreenii îl au în vedere va sosi în 2012. Conform unor surse din interiorul companiei, acesta va rivaliza cu proaspătul lansat Nissan Juke.

Crossover-ul sud-coreean va fi dezvoltat pe o platformă nouă, şi mulţumită celor de la Mahindra, care s-au implicat activ în conducerea companiei, acesta va fi comercializat şi în India.

În plus faţă de cele două SUV-uri noi, SsangYong vrea să revitalizeze Rodius şi Kyron, urmând ca aceste modele să primească un facelift.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Opinie
    Astept cu nerabdare facelift-ul lui Rodius!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru