Ssangyong lansează la Geneva un viitor rival pentru Nissan Juke

de Bogdan Mirică
Miercuri, 09.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ssangyong promite fanilor săi că va oferi un produs competitiv pentru segmentul SUV-urilor mici. El va fi anticipat de un concept prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva.

Nissan Juke s-a dovedit un deschizător de drumuri pentru mulţi constructori care au început să lanseze crossovere de segment mic. Chiar şi pentru constructori de nişă se dovedeşte a fi un model inspiraţional.

Mai nou, şi SsangYong îşi propune să pună în pericol supremaţia modelului japonez. Coreenii anunţă că ediţia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva va fi martora lansării unui crossover inedit. Acesta va fi expus în stadiu de concept, urmând ca versiunea de serie să fie prezentată spre sfârşitul anului, atunci când va debuta şi în showroom-uri.

Designul conceptului de la Geneva va fi apropiat de cel al versiunii de serie şi se va inspira profund dintr-un alt studiu al coreenilor: XLV-1 lansat în 2011. Acesta va încerca să nu calce pe urmele unor predecesori care au eşuat în materie de design: Rodius şi Actyon.

Urmareste Automarket
SUV-ul de segment B va folosi o platformă nouă şi va fi propulsat de mai multe motoare de 1.6 litri, dintre care unul diesel.
Ele vor proveni de la părintele indian Mahindra, care a injectat capital serios în revigorarea companiei auto asiatice
.

Pentru a se putea bate cu nume mult mai bine titrate în segment, micul model Ssangyong va miza pe un preţ abordabil,suficient de competitiv pentru a pune în dificultate Renault Captur, cea mai accesibilă propunere.

via carscoop

Comentarii (6)

  • OFF Roader, SUV, SAV, SUV mic si foarte mic.
    O pacaleala. Am avut timp de 5 ani LC 120. Pe unde poate sa mearga ea nu iti doresti sa mergi tu, pentru ca o zgarii, il rupi treptele, platesti asigurari, etc.
    Siguranta... sa fim seriosi, un amic cu LC 120 a fost atins de un Matiz in spate a derapat,s-a lovit de bordura si s-a rasturnat, amicul iesind si cu capul prin turela.
    O masina e sigura atata timp cat ramane pe strada, iar la impact frontal, unde ar fi putin mai bune suv-urile, intra in competitie TIR-urile.
    Asa ca daca nu aveti nevoie de ele nu cheltuiti banii aiurea.
    Daca vrei sport, ia-ti un coupe, daca vrei comfort si siguranta ia o limuzina, daca vrei sa fii practic un hatchback.
    Restul e Marketing...si banut in plus!
    Bafta!
    20 15
  • confort
    9 4
  • Juke, Captur, DeZir
    Calandrul / partea frontala e furata de la conceptul Renault DeZir.
    17 5
  • Conceptul aduce mult cu Kia Soul.
    Original, nu gluma!
    8 3
  • gigilica
    sunteti siguri ca fotografia reprezinta subiecul articolului?
    2 2
  • @rov

    Ai un vot de la mine! Ma bucur ca mai exista si astfel de oameni!.....nespalati pe creier!!!
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru