Statele Unite vor negocia un nou acord pentru importul mașinilor din Europa: BMW, Mercedes și Volkswagen, invitate la Casa Albă

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii BMW, Mercedes și Volkswagen au fost invitați de președintele Donald Trump la Casa Albă pentru a negocia un nou acord de schimb legat de importurile de mașini din Europa.

Statele Unite au amânat pentru moment impunerea unor taxe vamale pentru mașinile importate din Europa, însă președintele Donald Trump este nemulțumit de balanța comercială cu Uniunea Europeană și își dorește modificarea actualului acord.

În acest sens, Trump i-a invitat la Casa Albă pe reprezentanții BMW, Mercedes și Volkswagen, iar întâlnirea este programată după 22 noiembrie.

Nu este clar ce măsuri va propune Trump, însă oficialii celor trei mărci vor discuta împreună cu guvernul german înainte de întâlnirea cu Trump. În cazul în care Trump va impune taxe vamale pentru mașinile importate din Europa, Uniunea Europeană nu poate răspunde cu aceeași măsură, întrucât valoarea mașinilor americane importate în UE este semnificativ mai mică.

Tocmai de aceea, Uniunea Europeană a amenințat că va riposta prin impunerea unor taxe pe serviciile digitale furnizate de companii americane precum Apple, Amazon sau Netflix. Principala temere este însă că americanii își vor recupera aceste taxe prin creșterea prețurilor practicate de companiile americane.

Pentru a împiedica introducerea unor taxe vamale, Uniunea Europeană va argumenta că producătorii germani produc deja numeroase modele în Statele Unite, printre care Volkswagen Passat și Atlas, gamă de SUV-uri X a celor de la BMW sau Mercedes Clasa C, GLS și GLE.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • paui nu este normal? uniunea europeana taxeasa masinile importate din sua mult mai mult decat sua pe cele importate din eu. De bmw stiu ca x-urile si z-urile sunt produse in Duncan NC deci imporate pentru EU din SUA...
    5 2
  • Z-urile " este " doar unul, Z4, care se produce în Austria.
    3 0
  • @unu

    SUA impune taxe de 2,5% pe automobile si 25% pe pick-up-uri, Europa impune taxe de 10% pe automobilele de pasageri.

    revenind la nea caisa din poza...deci se aseaza, pana la urma la masa negocierilor....ciudat, ar fi trebuit ca viagra sa il ajute sa tina steagu' sus.

    Automarket...mai interesant ar fi fost sa precizati nu neaparat "numeroasele" modele europene produse in SUA cat PROCENTUL de 26% de automobile produse de europeni din productia americana. Abia asta, probabil ca a inteles si dumb-dumb pe post de presedinte.
    3 5
  • Adrian
    Bravo Trump, inca o data !
    1 1
  • www.pharmaceptica.com
    uso medical abbreviation https://pharmaceptica.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru