Steve Wozniak, co-fondator Apple: "O mașină Apple ar avea sens dacă ar face lumea mai bună"

de Mircea Meşter
Joi, 17.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inginerul care i-a fost alături lui Steve Jobs în momentul lansării companiei Apple consideră că viitorul Apple poate fi legat de o eventuală mașină. "Piața auto are sens pentru Apple din punctul meu de vedere"

Zvonurile legate de o eventuală mașină pe care o pregătește gigantul Apple s-au întețit în ultimii ani. Iar printre elementele care confirmă faptul că marea companie americană lucrează la un proiect de acest tip se numără faptul că Apple a angajat ingineri care au lucrat anterior la Tesla Motors și chiar faptul că Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, a afirmat că "o mașină electrică este următorul pas pe care trebuie să-l facă Apple". 

Începând de ieri, unul dintre oamenii cu care se identifică istoria Apple contribuie și el la valul de informații care duc în această direcție. Steve Wozniak, inginerul care a înființat alături de Steve Jobs compania americană în 1976 și care a proiectat și construit Apple I, primul computer semnat de Apple, a declarat într-o sesiune de întrebări și răspunsuri găzduită de Reddit că momentul de cotitură în care se află industria auto este o premisă excelentă pentru ca un brand precum Apple să intre în joc.

"Apple este o companie imensă care analizează oportunitățile de investiții care pot aduce bani frumoși.

Uitați-vă la dimensiunile pieței auto. Ne aflăm într-un moment important în ceea ce privește viitorul mașinilor, pentru că e foarte probabil să trecem de la mașini pe carburant la mașini electrice. Poate că Tesla Motors este prima companie care a realizat că formula succesului este reprezentată de puncte de încărcare pentru mașini electrice pe autostradă, după modelul benzinăriilor clasice", spune cel poreclit Woz de apropiații Apple și de fanii companiei americane.

Steve Wozniak

Conform inginerului californian, Apple nu va ataca industria auto în mod clasic, ci va încerca să aducă plus valoare într-o zonă relativ conservatoare: "Piața auto are sens pentru Apple din punctul meu de vedere, dar cel mai important lucru este ca ei să creeze un produs «nebunesc de bun», cum i-ar plăcea lui Steve Jobs să spună. Dacă vor dezvolta o mașină care ar putea aduce bani, dar nu e foarte bună, Apple ar trebui să renunțe la idee și să înceapă de la zero".

Ce înseamnă "nebunesc de bun" în accepțiunea lui Wozniak? Americanul explică: "Acum câteva luni, mașina soției mele a fost lovită din spate în trafic.

Mașina a fost considerată daună totală. Șoferul celeilalte mașini era o fată care plângea la volan că s-a despărțit de prietenul ei și nu a văzut semaforul roșu. Dar dacă ar fi condus un fel de mașină inteligentă, aceasta ar fi oprit automat atunci când detecta semaforul pe culoarea roșie. Chiar cred că aceste lucruri ne pot îmbunătăți viața, iar Apple se poziționează excelent când vine vorba de acest tip de produse, care fac lumea mai bună pentru utilizatorii săi", consideră Steve Wozniak.

via Reddit

Comentarii (2)

  • Oare va fi asamblata tot in vreun lagar de munca apartinand Foxconn si vanduta la pret de Rolls-Royce?
    5 0
  • "Dar dacă ar fi condus un fel de mașină inteligentă, aceasta ar fi oprit automat atunci când detecta semaforul pe culoarea roșie."
    Aceasta problema a fost rezolvata deja de volvo, se numeste city safety
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru