Strada își face singură dreptate: accident între Range Rover Evoque și copia sa chinezească

de Bogdan Mirică
Joi, 04.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Landwind X7 este cel mai recent exemplu de copie chinezească grosolană. Modelul copiază liniile lui Range Rover Evoque. Întâmplarea face ca cele două mașini să fie implicate într-un accident în China.

Pe la mijlocul lui 2014 apăreau primele imagini ale modelului chinezsc Landwind X7. Presa de specialitate se inflama din nou, și pe bună dreptate, pentru că SUV-ul asiatic era o copie grosolană după Range Rover Evoque.

Au trecut doi ani de atunci, timp în care Landwind X7 a ajuns pe piață și a început să se vândă alături de Evoque, cu un preț imbatabil: aproximativ 19.500 de dolari, față de cei 85.000 de dolari percepuți de modelul englez. Britanicii nu au reușit nici măcar să le ceară socoteală în instanță, pentru că autoritățile din China protejează constructorul local.

Până la urmă, strada își face singură dreptate. Recent, cele două modele, copia și originalul, au fost surprinse într-un accident în orașul Chongqing. Din fericire, impactul a fost unul ușor iar daunele au fost minore. Șoferii au plecat teferi, dar cu orgoliul rănit.

Comentarii (6)

  • Ce misto arata Land Wind-ul ;-)
    25 3
  • In primul rand, cele 2 masini nici macar nu par sa se fi atins, iar de accident nici nu poate fi vorba- titlu de scandal, dupa cum am inceput sa vedem tot mai des pe AM...
    In al doilea rand, chiar pe site-ul AM scrie ca RR Evoque are pret de pornire de 36.792 €, adica aprox 41.000 dolari, nicidecum 85.000 cum scrie in articol... Deci? Cum sta treaba?
    42 2
  • ...si unde e dreptatea, pana la urma?...
    21 0
  • ca sa vezi dreptatea trebuie sa te uiti diseara la Capatos unde redactorii AM vor fi in direct si vor comenta impreuna cu Guta si Lis incidentul. Binenteles ca va fi prezenta si Daniela Crudu care va dansa pe cele 2 masini si vom vedea care are tabla mai rezistenta la tocurile ei.
    27 1
  • Robotelule, de preturi in functie de tara datorita taxelor etc, ai auzit ? Compari Romania cu China ?
    1 9
  • Care copie grosolana?...arata chiar bine..copia
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru