Strategia Dacia: "Nu vom lansa modele de nișă. Vânzările vor crește pentru că oamenii vor mașini mai ieftine"

de Daniel Popescu
Duminica, 24.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia anticipează că vânzările sale vor crește natural pe măsură ce oamenii caută mașini mai ieftine și afirmă că nu intenționează să lanseze modele de nișă.

Dacia traversează o perioadă foarte bună marcată de o creștere accelerată a vânzărilor, într-un ritm mai alert decât media europeană.

În primele 11 luni ale anului, constructorul român a înmatriculat peste 422.000 de unități în Uniunea Europeană, cu 12.3% mai mult decât în primele 11 luni ale anului precedent, iar cota de piață a ajuns astfel la 3%, în creștere de la 2.8%. În plus, producătorul de la Mioveni a prezentat deja noua generație Dacia Duster, după ce anterior a dezvăluit Sandero facelift și Logan facelift.

În acest context, oficialii Grupului Renault anticipează că vânzările Dacia vor crește în continuare, atât datorită împrospătării gamei de modele, cât și a interesului manifestat de clienți pentru mașini mai accesibile.

"Segmentul low-cost va crește semnificativ în Europa. Puterea de cumpărare este în mare parte constantă, dar costurile de producție cresc. Mulți oameni se vor îndrepta spre mașini mai ieftine", afirmă Marc Suss, directorul programului Global Access din cadrul Renault, care include brandul Dacia.

Unul dintre trendurile industriei auto este extinderea gamei de modele prin lansarea unor vehicule foarte apropiate ca dimensiuni sau tehnologii sau atacarea unor nișe mai înguste.

Totuși, Dacia nu va adopta o astfel de strategie. "Avem o gamă completă: Sandero, Logan, Logan MCV, Lodgy, Duster și Dokker. 6 modele. Nu vrem să adăugăm prea multe modele pentru că pierdem avantajul care ne permite să fim accesibili. Nu vom aborda nișe", adaugă Suss.

Nu în ultimul rând, oficialul Renault admite că dezvoltarea unui brand precum Dacia, destinat unor modele accesibile, se dovedește dificilă inclusiv pentru marii constructori auto. "Anticipam că vom avea o concurență mai agresivă în prezent, dar adevărul este că nu este ușor. Sigur, suntem mulțumiți cu această situație. Unele companii au o cultură de afaceri care nu le permite să aibă costurile pe care le avem noi", a încheiat Suss.

Via Automotive News

Comentarii (11)

  • Auzi acolo modele de nisa!!!!!!!!! Ce probleme-si pun...Bine ca nu iau in calcul nave spatiale!
    16 6
  • Octavian
    As spune ca nu e o gama completa. Ar fi bine daca ar exista un nou "papuc". Pickup-urile adevarate sunt prea scumpe pentru multi oameni. Un Pick-up bazat pe Duster si situat undeva la 14k EUR ar merge de minune.
    Ceva similar cu cele facute pt Petrom dar cu bena un pic mai mare.
    28 1
  • PE CAND CEA MAI IEFTINA MASINA DACIA ELECTRICA?
    10 3
  • Eventual FRANCEZII !!
    1 0
  • Dacia e in propietate majoritara detinuta de Renault...care conduc si fac stategia acestei companii...nu de romani!
    8 2
  • amuzant, parca Lodgy și Dokker nu ar fi de nisa.
    7 5
  • Catalin
    Am citit ca vor lansa Dacia Kwid in 2018.
    Model destul de apreciat pe unele piete, poate si la noi va avea cautare.
    Dar de, nu se stie...
    3 0
  • Da...CIA
    Dacia mai are nevoie de un papuc, un mini şi o dubă.
    Abia atunci va avea o gamă completă.
    14 0
  • hazard
    Dacia este si va fi intodeauna pentru saraci, deci se va vinde.
    5 13
  • Adrian
    Romanii vor masini mai ieftine noi DAR uita un lucru esential , scade calitatea foarte mult !!! atunci cand in aprox. aceeasi bani vrei mai multe dotari ca la modelul precedent , tabla de cea mai prosta calitate ( sa nu-mi zica careva ca nu-i adevarat ca detin o Dacia Logan ) , diverse probleme tehnice care la Logan 2 de ex. s-au inmultit considerabil.
    Vreti mai multe dotari dar in aceeasi bani ?? asteptati-va la scaderea calitatii pieselor puse pe masina , o sa aveti mari surprize!!! cand o sa constatati ca stati mai mult prin service cu masina decat pe sosea.
    5 3
  • @adrian
    Sunt de acord cu tine. La Logan 2 Dacia a scazut foarte mult calitatea ( ex: nu mai sunt acoperitoarele pentru balamale la capota). Este totusi o chestie buna pentru mecanica Dacia ca nu au fost masini rechemate in service asa cum fac alte marci mai scumpe. Adevarul este ca nu sunt multe motive pentru a rechema in service ca nu sunt multe tehnologii sau altceva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru