Strategia Fiat-Chrysler pentru Europa: producție mai mare în Italia pentru Jeep și un nou SUV Alfa Romeo pe platformă cu Maserati Levante

de Paul Cosma
Marti, 27.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler este așteptat să producă mai multe mașini noi în Italia, printre care modele de la Jeep, Alfa Romeo și Maserati, potrivit unor surse din cadrul companiei, care susțin că FCA vrea să sporească eficiența uzinelor și implicit profiturile sale din Europa.

După ce un acționar Fiat-Chrysler a propus ca marca Fiat să fuzioneze cu Grupul PSA Peugeot-Citroen, iar Alfa Romeo și Maserati să fie desprinse de grup, au apărut noi informații, de această dată pe surse, cu privire la o strategie a grupului FCA pentru Europa.

Surse din cadrul FCA, citate de publicația Automotive News, spun că Fiat-Chrysler vrea să acorde o mai mare atenție fabricilor sale din Europa, în special cele din Italia, pentru o mai mare eficiență operațională și, bineînțeles, profituri sporite.

Potrivit acestora, noul șef FCA pe Europa, Pietro Gorlier, va avea o discuție cu sindicaliștii în această săptămână, iar apoi va prezenta concluziile în mod public.

Fabrica din Melfi (Italia), care produce deja Jeep Renegade, ar urma să producă și modelul Jeep Compass, după ce Fiat Punto a fost “scos din schemăîn august.

Uzina din Pomigliano (aproape de Napoli) va continua să producă Fiat Panda, cel mai vândut model din Italia, potrivit surselor, dar va primi și un nou model de la Jeep.

Totodată, fabrica din Mirafiori ar putea să fie destinația modelului Fiat 500 electric, dar decizia este încă analizată.

Aici este produs Maserati Levante, însă vânzările acestuia au scăzut dramatic în ultima perioadă. Grupul FCA ia în calcul ca aici să fie produs un nou SUV Alfa Romeo, mai mare decât Stelvio, pe platformă cu Levante.

Fiat-Chrysler vrea să investească 9 miliarde de euro, dintr-un total de 45 de miliarde, pentru creșterea producției de SUV-uri, mașini electrice și hibride, astfel încât să obțină o dublare a profitului operațional până în 2022.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Eu unul trag concluzia ca italienii nu faceau fata cererii de Jeep-uri in Europa si d-asta nu au adus profit . Ok, mai multe Jeep fabricate in Italia atunci , s-o vedem si p-asta. Da-l dracu de Punto ,ce sa faci cu ala pe drumurile din Europa (mai ales prin Italia), ne trebuie Jeep-uri / SUV-uri acuma. Macar de i-ar lasa sa umble si pe la design.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru