STUDIU: 19% din şoferi accesează internetul la volan

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.03.2011
Unul din cinci şoferi a recunoscut că accesează internetul de pe telefonul mobil atunci când se află la volan. Studiul a avut un eşation de 912 persoane şi a fostă efectuat în SUA.

O societate de asigurări din Statele Unite ale Americii a efectuat un studiu care a vizat şofatul imprudent. Mai precis, anumite grupuri de şoferi au recunoscut că utilizează telefoanele mobile şi pentru accesul la internet în timp ce se află la volan. În timp ce folosirea telefoanelor mobile fără un dispozitiv hands-free este interzisă în mai multe state, şoferii tineri au recunoscut că intră pe internet direct de pe telefonul mobil atunci când se află la volan.

Studiul a avut 912 respondenţi, iar unul din cinci a recunoscut că foloseşte internetul în timp ce se află la volan. Compania de asigurări va efectua un nou studiu în curând, pentru a afla gravitatea problemei, deoarece se consideră că 19% din respondenţi este un procent mic în comparaţie cu valoarea reală. Potrivit celor de la State Farm, cei care au realizat acest studiu, şoferii tineri sunt principalii utilizatori de internet la volan. Acest lucru nu face decât să mărească pericolul la care se expun aceştia, dat fiind faptul că sunt şi cei mai puţini experimentaţi şoferi şi cei mai dispuşi de a-şi asuma riscuri.

Acelaşi studiu a relevat faptul că 74% din respondenţi au efectuat un apel telefonic în timp ce se aflau la volan cel puţin o dată pe săptămână, în timp ce 35% dintre respondenţi au declarat că au trimis sau citit un SMS în timp ce conduceau şi că fac acest lucru în mod frecvent.

Media de vârstă a respondenţilor este de 30 de ani, ceea ce relevă faptul că şoferii tineri ar creşte dramatic procentul conducătorilor auto care utilizează internetul în timp ce se află la volan.

Via | USAToday

Comentarii (3)

  • nu inteleg faza cu mesajele. trebuie sa fi prost gramada sa faci asa ceva... sa fie oare zgarciti? e greu sa dai un telefon? pui pe speaker sau pe handsfree si gata. Sau mai bine opresti si mergi pe jos, daca nu te poti abtine.
    0 0
  • Cristi
    @Hadouken
    Sunt abonamente foarte populare in randul tinerilor care au smsuri nelimitate in orice retea. Ei defapt sunt pe messenger. Apoi e boala facebook si cum poti folosi internetul de pe telefonul mobil sa-i mai dai un "poke" un "like" si un "LOL"...de ce nu ? Ati actualiza profilul pe facebook cu o poza cu tine in timp ce conduci, priceless. Nu interzicerea va rezolva ceva, bunul simt nu functioneaza si nici constiinta...
    0 0
  • @cristi
    sau timpul. Se omoara ei in timp, problema e ca iau pe altii cu ei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru