Studiu: 29 de ore pierdute pe an din pricina sistemelor de navigație

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 07.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
2.000 de șoferi au luat parte la un studiu cu privire la sistemele de navigație. 31% dintre respondenți spun că se ceartă serios cu vocea din spatele tehnologiei.

Sistemele de navigație, fie că sunt integrate în mașinile pe care le cumpărăm, fie că fac parte din ecosistemul telefoanelor inteligente reușesc să ajute șoferii din toate colțurile lumii. Dar tehnologia nu este perfectă.

Și nu vă vom da aici exemplele clasice în care șoferii au ajuns cu mașina în apă sau pe liniile de cale ferată din pricina indicațiilor oferite de vocea sistemului de navigație. Venim cu rezultatul unui studiu realizat de compania de ride sharing MyTaxi.

2.000 de oameni au răspuns acestei provocări, iar rezultatul a fost pus într-un raport extrem de interesant. Conform acestuia, în fiecare an, șoferii pierd circa 29 de ore din pricina sistemelor de navigație. Rezultatul are la bază proporția dintre călătoriile întârziate și timpul mediu pierdut ca urmare a acestui fapt. 27% dintre respondenți au spus că sunt enervați de indicațiile neclare.

"Sistemele de navigație reprezintă, fără îndoială, un ajutor major pentru mulți, dar cu siguranță nu sunt lipsite de erori", au declarat oficialii MyTaxi.

Urmareste Automarket
De asemenea, 47% dintre cei care au fost implicați în acest sondaj spun că de multe ori au avut discuții acide cu vocea din spatele sistemului de navigație, iar 31% dintre ei s-au implicat într-o ceartă serioasă.

"Nu este deloc surprinzător să auzim că șoferii sunt frustrați atunci când vorbim despre sistemele de navigație.

Multe dintre acestea nu folosesc cele mai recente hărți sau nu utilizează informații live din trafic", au completat oficialii MyTaxi.

Cu toate aceste neajunsuri, 52% dintre respondenți spun că se bazează pe sistemele de navigație și se concentrează doar asupra semnelor de circulație și a marcajelor rutiere.

Via | Forbes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru