Studiu: 50% dintre firmele mici estimează că flotele auto vor avea doar mașini electrice în cel mult 10 ani

de Paul Cosma
Marti, 26.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 60% dintre firmele mici (<50 angajați) estimează că flotele lor auto vor avea doar mașini electrice în cel mult 20 de ani, în timp ce jumătate dintre ele spun că acest lucru se va întâmpla în doar 10 ani, potrivit unui studiu realizat la cererea Renault-Nissan-Mitsubishi.

Protecția mediului este considerată foarte importantă de către proprietarii de mici afaceri care dețin o flotă auto (50+ mașini). Pentru 93% dintre aceștia, sustenabilitatea este un criteriu principal în achiziția unei noi mașini pentru firmă. 

Informațiile au fost prezentate într-un studiu realizat la cererea alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Studiul mai arată că 66% dintre firmele mici (cu mai puțin de 50 de angajați) estimează că flotele lor auto vor avea doar mașini electrice în cel mult 20 de ani. Jumătate dintre firme spun însă că acest lucru se va întâmpla mult mai repede, adică în 10 ani.

Pentru 35% dintre respondenți, cea mai importantă motivație pentru “adoptarea noilor tehnologii” este eficiența business-ului, în timp ce 21% dintre firme spun că sunt motivate de scăderea costurilor pentru a cumpăra o mașină electrică nouă.

La studiu au participat peste 3.200 de proprietari de afaceri din Marea Britanie, SUA, China, Franța, Mexic, Australia și Japonia.

Firmele lor au cel mult 49 de angajați și o cifră de afaceri de circa 100 de milioane de dolari.

Via Renault-Nissan-Mitsubishi

Comentarii (10)

  • Da, aici ar fi cheia reducerii poluarii. Daca toate flotele, sau macar cele care ruleaza exclusiv urban, ar utiliza masini electrice, s-ar reduce considerabil poluarea in orase. Si asta combinat, evident, cu un transport public nepoluant, nu cu autobuze non-euro care lasa nor de fum in spate.
    9 6
  • Edikkk
    Firmele sunt interesate de profit.

    Partea frumoasă este că la costuri totale maşinile electrice sunt mai ieftine (cu un cost kwh normal).

    O firmă pierde foarte mult cu o maşină în service auto. Cele electrice sunt chiar mult mai fiabile.
    Şi aici nu vorbesc de un amărât de mâner renumit de la Tesla (care l-au rezolvat în final) ci probleme reale care nu permit circularea.

    Să nu spunem că şi sistemul de frânare fiind în majoritate electric până şi plăcuţele de frână durează mai mult.
    3 2
  • Adevarul e ca-i mica diferenta intre un Clio sub 11 mii euro si un Zoe la peste 33 mii. Nu vad rostul sa-ti cumperi Clio cand pentru doar de 3 ori mai multi bani iti poti lua Zoe si diferenta ti-o scot rapid din consum mai bun si intretinere mai ieftina, in sub 1 milion de kilometri.
    8 13
  • Batuti in cap mai sunt unii
    Hai ca deja prostia unora intrece orice limite.. Ia pune ma istetule pe Clio o cutie automata si dotarile lui Zoe. Tot 11000 iese? Vai de steaua dumitale. Din cauza stupizeniei unora ca tine se duce omenirea asta de rapa ma inteligentu' lu' peste stricat. Va mai si dati cu parerea in public. Fereasca!
    12 7
  • Dragule, omiti faptul ca e vorba de flote pentru firme si ce previziuni au acestea pentru viitor. Firmele nu stiu nimic altceva decat calcul economic. Flotele vor fi tot timpul formate din masini ieftine de achizitionat, rulat si intretinut. Cand o firma v-a fi in situatia da a achizitiona una sau mai multe masini, singurele criterii nenegociabile sunt cele de categorie si utilitate. In rest, nu vor avea greturi ca masina nu are HUD sau ACC sau Lane Assist si nici nu-l v-a interesa daca soferul Valerica v-a avea mana ocupata cu schimbatul vitezelor sau v-a putea sa faca laiv pe feisbuc in trafic urban. Pentru flote, cel mai ieftin Clio se compara cu cel mai ieftin Zoe. Insa pentru cei cu greturi pedo-musculare, un Clio 1.5 dci EDC costa 16200 adica mai putin de jumate din pretul unui Zoe. N-ai ce sa-i faci, "preturile vorbeste, si nu minte".
    7 10
  • Edikkk
    Dle Alex când diferenţa de preţ dintre acel dci Clio şi electrica Zoe, ţi -o dă consumul de motorină vs curent electric în doar 5-7-10 ani (aici depinde de nr km anuali)
    atunci îţi dai seama că la preţul final bate clar maşina electrică !!

    Dacă mai pui şi timpul cu statul în service mai mic, sau dacă ai şi panouri solare pe clădirile firmei şi curent spre gratis, deja ieşi pe plus cu electrica.
    3 3
  • Dragule? Fii(cu 2 i, asa-i cor
    Mai alexel, tata, nu te mai stradui sa ma convingi ca respiri inutil oxigenul acestei planete. M-ai convins deja.
    Greseala mea este ca-mi pierd vremea cu ratati ca matale care scriu "v-a putea" si care o tin cu pretul de 33000 pe Zoe. Tu ia-l cu 33, ca sigur faci bani din vreun video-chat ceva unde nu este indicat sa gandesti sau s-o respecti pe tanti Gramatica .. pentru baietii inteligenti exista 45000 lei de la Rabla Plus. Ca sa nu mai zic de E-Up care poate ajunge la ~13000 pret achizitie.
    9 6
  • Firmele ar putea fi incurajate de catre stat ca sa cumpere masini electrice (prin scutiri de impozite, subventii la achizitie etc. etc.). Asta, daca s-ar dori cu adevarat si daca ar interesa pe aia de ne conduc calitatea aerului pe care il respiram.
    In Romania insa... cam greu cu interesul fata de cetateni....
    2 1
  • Masoara-ti cuvintele dragule. Nu de alta dar, cu asemenea calificative, te descalifici chiar daca zici ceva inteligent.
    Judecand dupa ora la care am scris, "v-a" se poate scuza. "fi"-ul lasa-l asa cu un singur i ca-i corect.
    Incearca sa vezi diferenta intre urmatoarele 2 linii:
    ZOE: BOM + manufacturing + R&D + marketing + sales + taxes + profits = 33K
    Clio: BOM + manufacturing + R&D + marketing + sales + taxes + profits = 14K (medium price)
    Daca nu-ti sare nimic in ochi, n-are rost sa continuam.
    Cat despre programele gen Rabla, ele vin si pleaca. Si cand pleaca iau si hainele poleite de pe electrice si raman saracele in "bateria goala". Si nu prea le vrea nimeni in bateria goala.
    4 7
  • Edikkk
    Nu sunt deloc de accord cu jignirile gratuite la adresa dlui Alex.

    Chiar dacă avem opinii diferite.

    Eu apreciez argumentele dlui Alex, sunt corecte, dar l-aş ruga să adauge costul cu combustibil şi curent electric pe de o parte, şi vrea nu vrea există program rabla încă!!! şi maşinile se cumpără azi nu peste 20 ani
    şi să scadă la electrică 10.000.

    Pentru un calcul complet şi corect.

    Rezulatul : este mai bună o maşină electrică.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru