Studiu: Americanii vor masini economice si nu sportive

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.05.2008
Un studiu desfasurat in SUA a demonstrat ca americanii prefera masinile economice in schimbul celor sportive.

Esential

79 % din americanii intervievati in cadrul acestui studiu au recunoscut ca prefera o masina hibrida in locul uneia sport, puternice si frumoase.

Conceptia americanilor s-a schimbat. Pretul in continua crestere al carburantilor si taxele mari pentru vehiculele cu emisii exagerate ii fac pe locuitorii Taramului Fagaduintei sa isi doreasca masini mai mici si sa renunte la SUV-urile cu motoare V8 care consuma enorm.

Aceasta tendinta a pietei americane este confirmata si de un studiu recent desfasurat de un grup de ingineri universitari, botezat Challenge X si sponsorizat de GM. Cercetarea s-a desfasurat pe cateva sute de americani care intentionau sa-si cumpere o masina in urmatorii doi ani.

Studiul a dezvaluit ca 8 din 10 subiecti, adica 79% dintre cei intervievati, au recunoscut ca prefera o masina ecologica, care consuma putin, in schimbul uneia puternice sau frumoase. Tot acest studiu a dezvaluit ca unul din trei americani care se gandesc sa cumpere un hibrid afirma ca vor lua hotararea daca pretul benzinei va creste peste 4 dolari/galonul (adica peste 4 dolari la 3.7 litri).

Pe de alta parte trei din patru viitori cumparatori ai unei masini declara ca aceeasi crestere a pretului carburantilor le va influenta decizia de a achizitiona un hibrid.

Tot in urma acestui studiu, cercetatorii americani au descoperit ca noua din zece femei prefera sa discute despre vehicule ecologice decat despre modele sportive.

Acelasi lucru s-a intamplat si in randul barbatilor, 80% dintre acestia fiind mult mai interesati sa discute cu un posesor de model hibrid si nu cu unul care detine o masina sport.

via | MotorAuthority

Taguri: GM

Comentarii (6)

  • In sfarsit...
    le-a venit mintea la cap...
    0 0
  • nu e minte...
    au spus ca isi iau masini hibride daca pretul benzinei trece de 4 dolari/galon ...adica 2,6 RON /litru. la noi cat e acum un litru, 3,4 RON? nu si-au luat masini economice fiindca isi permit sa-si hraneasca monstrii aia a lor. sincer asa as fi facut si eu
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Dori vezi ca vorbesti prost
    Un galon inseamna aproape 4 litri (3.8 litri sa fim mai exacti) ... nu prea ai sa vezi masini economice in USA ... poate doar in Alberta si Tennesse ... Texanii sunt numaru unu la consumat carburant degeaba cu camionetele lor de 6600 cmc diesel (asta daca ai noroc sa vezi asa ceva) ... nu de alta ... da daca tot e ... si e ieftin ... de ce nu ?
    0 0
  • gigi bidon
    xxx
    3,4 cand?acum 2 ani? ca e 3.99 litru de benzina mai peste tot
    0 0
  • AndreiRN
    Hmmmmmmm
    Masini spatioase si oarecum economice in comparatie cu ani precedenti. Singura problema a fost moda SUV care a cam apus dar se poarta acuma in europa.Vad ca multi pun informati false despre pretul combustibilului dar mai nimeni nu ia in considerare venitul ridicat. Cu salariul pe o ora pot lua 24 de litri de benzina.http://tonto.eia.doe.gov/oog/info/gdu/gasdiesel.aspSi totusi din ce in ce mai multi au gasit metode alternative pt un combustibil mai ieftin.Etanol produs acasa sau biodiesel la $1.50/gall.Americani sunt mai descurcareti si neconformisti decat isi imagineaza uni si sunt deja Prias solare care merg 50km/zi doar cu puterea soarelui. O sa mai treaca ani buni pana au si europeni asa ceva.
    0 0
  • oare?
    in us in primul rind companiile producatoare de gas nu au nici un interes pt a se achzitiona masini economice asa ca vor investi citiva $ in publicitate sa convinga lumea ca tot mai bune sunt cele "flaminde".nici reticenta la a introduce pe piata masini diesel nu va dispare curind.cred ca benzinarii si dealerii auto au legaturi mai speciale!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru