STUDIU: Dacă nu ceri indicaţii niciodată, parcurgi peste 440 km în plus pe an

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 30.08.2010
Un studiu făcut în Regatul Unit a arătat că un şofer parcurge, în medie, 444 de kilometri în plus pe an din cauza faptului că s-a rătăcit şi nu vrea să ceară indicaţii.

Esential

3.100 de dolari pot fi economisiţi într-o viaţă dacă nu conduci în continuare fără să ştii drumul şi ceri indicaţii.
41 la sută din şoferi le spun pasagerilor că ştiu drumul când sunt întrebaţi dacă s-au rătăcit.

Compania de asigurări Sheilas’Wheels din Marea Britanie a făcut un studiu pentru a afla cât de mulţi kilometri parcurg în plus şoferii care refuză să ceară instrucţiuni şi se bazează fie pe instinct, fie pe noroc pentru a găsi destinaţia căutată. Rezultatele studiului au fost surprinzătoare şi au confirmat anecdotele despre bărbaţii care nu cer niciodată instrucţiuni. Astfel, se pare că încăpăţânarea şoferilor poate să dureze chiar şi o oră şi jumătate fără să ceară instrucţiuni pentru 25% din bărbaţii din Marea Britanie care au răspuns la acest sondaj.

Mai mult decât atât, unul din zece şoferi refuză ideea de a se opri să ceară instrucţiuni în loc să meargă mai departe. Trei sferturi din şoferiţe cer instrucţiuni de fiecare dată când se rătăcesc. Într-o viaţă, diferenţa dintre a cere instrucţiuni şi a merge mai departe pretinzând că ştii drumul este, în medie, de 440 de kilometri pe an. La nivelul preţului carburanţilor de astăzi, şoferii care nu opresc să ceară instrucţiuni niciodată cheltuiesc cu 3.100 de dolari mai mult pe carburant decât şoferii care opresc să întrebe unde este locul pe care îl caută.

O altă statistică şocantă a arătat că 41% din şoferii de sex masculin intervievaţi au recunoscut că declară că ştiu exact unde merg deşi nu au nicio idee de ruta pe care trebuie să o urmeze.

Doar 26% din femeile intervievate au recunoscut că au acelaşi obicei contraproductiv. Situaţia prezentă în Marea Britanie este mai gravă în alte ţări care au o infrastructură complexă sau lipsită de indicatoare rutiere elocvente.

Societatea britanică de asigurări a intervievat 1.000 de persoane pentru acest studiu. Peste un sfert dintre respondenţi, mai precis 34%, au declarat că preferă să le ceară indicaţii unei femei decât unui bărbat. Doar 28% dintre respondenţi au spus că preferă să le ceară indicaţii bărbaţilor.

Via | Telegraph

Comentarii (1)

  • jondaniel
    :D
    Cand am citit doar titlu am crezut ca merge mai mult pentru ca nu mai pierde timp sa ceara indicatii:))
    Dar la cat de varza sunt unuii, probabil ca trebuie sa ceara indicatii la fiecare intersectie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru