Studiu inedit realizat de Peugeot: șoferii nu se uită la drum 7% din timpul petrecut la volan

de Daniel Popescu, Foto: Pixabay
Vineri, 09.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de Peugeot a evidențiat că, pe parcursul unei călătorii de o oră la o viteză medie de 48 km/h, șoferii nu se uită la drum timp de peste 4 minute, pe o distanță totală de peste 3 kilometri.

Neatenția la volan este una dintre principalele cauze ale producerii de accidente rutiere, pe lângă utilizarea telefonului mobil sau neadaptarea vitezei la condițiile de trafic.

Cei de la Peugeot au vrut să demonstreze practic acest lucru printr-un studiu în cadrul căruia 25 de șoferi au avut misiunea de a conduce timp de o oră cu o viteză medie de 48 km/h pe un traseu prestabilit care a inclus diverse tipuri de drumuri și limite de viteză.

Studiul a evidențiat că, pe parcusul acestei călătorii, șoferii nu s-au uitat la drum timp de 252 de secunde (4 minute si 12 secunde), pe o distanță cumulată de 3.350 de metri, echivalentul a 7% din timpul total petrecut la volan.

Pentru a ajunge la această concluzie, fiecare șofer a purtat în timpul testului o pereche de ochelari Tobii Pro Glasses 2 echipată cu 6 camere video de mici dimensiuni care are rolul de a identifica unde își îndreaptă privirea posesorul la fiecare 0.05 secunde.

Pe de altă parte, testul a avut rolul de a scoate în evidență avantajele oferite de mașinile echipate cu sistem head-up display, care proiectează informații relevante pe parbriz.

Printre altele, un astfel de sistem are rolul de a permite șoferului să fie la curent cu informații esențiale despre viteza de deplasare fără să-și ia ochii de la drum.

În cazul testelor realizate cu un Peugeot 3008 echipat cu head-up display i-Cockpit, timpul total în care șoferii nu s-au uitat la drum a scăzut de la 252 la 180 de secunde (3 minute), echivalentul a 5% din timpul total petrecut la volan.

Via Peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru