Studiu: Rusia va fi cea mai mare piaţă auto din Europa în 2020

de Sebastian Toma
Vineri, 19.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Boston Consulting Group, o companie de consultanţă, estimează că Rusia va deveni cea mai mare piaţă auto din Europa până în 2020.

Esential 6 la sută este rata de creştere anuală calculată pentru piaţa din Rusia.
Specialiştii de la Boston Consulting Group spun că Rusia va deveni a cincea cea mai mare piaţă auto din lume până în 2020. Estimările companiei americane anunţă că Rusia va depăşi Germania în materie de vânzări, aceasta urmând să devină cea mai mare piaţă auto din Europa, tot până în 2020. Explicaţiile analiştilor sunt fondate de investiţiile masive făcute de constructorii americani şi europeni în Rusia, jucători importanţi precum Volkswagen, General Motors, Ford şi Renault construind fabrici în respectiva ţară.

Raportul celor de la Boston Consulting spune că piaţa din Rusia va urma acelaşi traseu ca pieţele din Brazilia şi China, transformându-se dintr-o piaţă importantă pentru exportatori într-o piaţă dominată de producătorii străini care şi-au construit uzine locale. Constructorii străini au fost motivaţi să construiască fabrici în Brazilia şi China de reguile stricte ale guvernelor din cele două ţări, acestea impunând taxe mari asupra importatorilor. Rata de creştere anuală a pieţei din Rusia este estimată la şase procente până în 2020, când sunt previzionate vânzrăi de 4.4 milioane de unităţi.

Urmareste Automarket
Motivul creşterilor din Rusia este raportul mic de automobile la 1000 de locuitori.
În Rusia, sunt 290 de maşini la mia de locuitori, în timp ce în Europa de Vest sunt 550 de vehicule la mia de locuitori.
Mai mult decât atât, producătorii mizează pe faptul că respectivele vehicule sunt vechi, iar o decadă de creşteri a economiei Rusiei îi va face pe clienţi să aibă încredere în economie şi să cumpere o maşină nouă.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (10)

  • Va fi pe naiba! Studiu prost făcut de americani la fel de proşti!

    În Rusia există două oraşe unde nivelul de trai e relativ ridicat: Moscova şi Sankt Petersburg. În rest e o sărăcie lucie, salarii mizere, pensii în batjocură şi şomaj ridicat. Sunt câţiva hoţi, numiţi oligarhi, îmbogăţiţi prin afaceri cu statul, mulţi fiind capi ai mafiei ruse care se ocupă cu trafic de carne vie, de organe, arme , ţigări de contrabandă şi mai ales arme.

    Cea mai des întâlnită maşină din Rusia e VAZ 2101 şi variantele sale aşa că studiul e făcut de nişte funcţionari încrăvătaţi mâncătiri de burgeri şi băutori de Cancer-Cola.

    Dasvidania!
    15 27
  • Pai cred si eu! Rusia poseda toate atributele in acest sens. Crestere economica, industrie auto, datorie externa minima, carburant ieftin si mai ales, UN LIDER ADEVARAT!
    17 10
  • @slVW_83

    Tu cand ai fost in Rusia ultima data? Sau si tie ti-a spus un prieten? Situatia pe care ai descris-o seamana cu cea din Rusia anilor '90. Dar daca te raportezi la Rusia actuala, esti departe de adevar. Daca nu-ti permiti sa calatoresti, te poti informa din carti scrise de occidentali obiectivi. Totul e sa ai buna vointa.
    15 1
  • @slvw_83

    Esti glumet!! Au ajuns prapaditii de romani sa-i faca prosti pe americani! Nu uita ca ''prostii'' aia locuiesc in cea mai avansata si puternica tara de pe pamant.
    14 7
  • Articolul
    Nu face decat sa confirme ce Carlos Ghosn spunea cu mult timp in urma.
    17 3
  • @Lexus
    SUA cea mai avansata? N-as zice? Te-ai uitat la societatea japoneza? SUA cea mai puternica economie? Nici asta n-as zice. Uita-te la China.
    Totusi nu inseamna ca slVW_83 nu da comentarii de proasta calitate.
    6 7
  • @ @Lexus

    Gresesti,SUA dispune de cea mai avansata tehnologie. Ei aloca anual sume uriase pt cercetare si dezvoltare de noi tehnologii.
    Din cate stiu eu,Microsoft,NASA,Apple,Google nu sunt japoneze.
    Si din punct de vedere economic tot SUA e pe primul loc,inca nu a fost depasita de China,mai documenteaza-te.
    9 4
  • baietii nu au calculat cum trebuie............. foarte putin din teritoriul RUSIEI se intinde in Europa, ma refer la suprafata de teren/uscat, nu influienta politica,militara :)
    2 4
  • @slVW_83

    Ai idee ce populatie are Rusia, prietene? Sunt 145 milioane de oameni.
    O singura tara ! Din numarul asta marea majoritate o reprezinta oameni normali care muncesc in fiecare zi pentru un salariu decent, existand o patura de mijloc din ce in ce mai pregnanta. Daca ar fi numai cum zici tu statul s-ar prabusi cu totul.
    10 1
  • bla bla... mintii ural.. bla bla bla dar rusia nu este in europa. end of story.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru