STUDIU: Sistemele de siguranţă de la Volvo reduc numărul de accidente

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.07.2011
Două instituţii prestigioase din Statele Unite ale Americii au făcut un studiu care a relevat eficienţa în viaţa reală a sistemului City Safety de la Volvo.

Un studiu realizat de IIHS şi Institutul HLDI din Statele Unite ale Americii a relevat faptul că sistemele active de siguranţă de la Volvo au redus numărul de accidente din ţara respectivă. Mai precis, graţie sistemelor cu care a fost echipat Volvo XC60, modelul are cea mai redusă rată de accidente soldate cu răniri şi accidente soldate cu pagube din Statlee Unite ale Americii. Cifrele ne arată totul: accidentele soldate cu pagube sunt cu 27% mai rare, iar accidentele soldate cu răniri de persoane sunt cu 51% mai rar întâlnite.

Mai mult decât atât, rezultatele studiului arată că Volvo XC60 este cu 19% mai puţin probabil să fie implicat într-un accident în comparaţie cu alte modele din gama constructorului suedez. Respectivul studiu nu a luat în considerare faptul că S60, V60, XC70 şi S80 au primit sistemele de siguranţă active ale mărcii. Sistemul City Safety utilizează un laser infraroşu pentru a observa obstacolele din faţă, fie ele pietoni sau automobil şi aplică frânele şi opreşte vehiculul complet la o viteză cuprinsă între 3 şi 30 km/h.

În cazul în care vehiculul rulează cu o viteză mai mare, modelul va reduce viteza cu 30 km/h, reducând dramatic consecinţele impactului şi ajutând la prevenirea accidentului.

"Greşelile şoferului sunt responsabile pentru 90% dintre accidente. Sistemele de evitare a coliziunii pot ajuta şoferii neatenţi să prevină un accident iminent", a declarat Adrian Lund, Preşedintele HLDA şi IIHS. Lund a declarat că şoferii de Volvo nu sunt "mai siguri" decât alţi şoferi, ci doar sunt ajutaţi mai mult de sistemele de la bordul vehiculului.

Via | IIHS/HLDI

Comentarii (1)

  • VOLVO
    Nu contest absolut deloc utilitatea sau performanta acestor sisteme, insa tind sa cred ca si soferii de volvo sunt oameni mult mai calmi, mai lipsiti de stres mai maturi asadar nu sunt teribilisti si nu-si folosesc masinile pt "raliuri urbane".
    Adica e logic ca o marca care pune accent pe sportivitate sa fie mai predispusa accidentelor si viceversa.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru