Stuttgart vrea să interzică motoarele diesel din ianuarie 2019: sunt vizate motoarele Euro 4 și mai vechi

de Paul Cosma
Joi, 12.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Orașul german Stuttgart a anunțat că vrea interzicerea mașinilor cu motoare diesel, începând cu luna ianuarie 2019. Sunt vizate motoarele Euro 4 și mai vechi, iar nemții vor să ia măsuri pentru ca propulsoarele Euro 5 să nu ajungă să fie și ele interzise.

După ce legea a fost modificată astfel încât administratorilor orașelor le-a fost permis să interzică accesul mașinilor diesel în interiorul acestora, autoritățile din Stuttgart au anunțat o nouă lovitură grea pentru industria auto germană.

Începând cu luna ianuarie 2019, Stuttgart vrea să interzică motoarele diesel pe străzile sale. Mai exact, este vorba despre motoarele Euro 4 și mai vechi, potrivit autorităților, care vor astfel să reducă poluarea și să îmbunătățească nivelul de calitate a aerului.

“Vrem să evităm interzicerea motoarelor diesel Euro 5 printr-un pachet de măsuri pentru un aer mai curat,” a declarat Andreas Schwarz, liderul grupului parlamentar al “verzilor” din regiunea Baden-Wuerttemberg.

Potrivit acestuia, pentru reducerea poluării va extins și transportul în comun și vor fi făcute mai multe investiții în servicii de mobilitate cu mașini electrice.

Date oficiale arată că orașe precum Hamburg, Munchen sau Stuttgart depășesc limitele de NOx impuse de Uniunea Europeană, o problemă ce poate conduce la boli respiratorii pentru populație.

Dacă măsurile luate de autorități în Stuttgart nu vor aduce aceste limite în intervalul “legal” până la jumătatea lui 2019, există riscul ca și motoarele diesel Euro 5 să fie interzise începând cu ianuarie 2020.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • Aduceti masinile alea E5 in Romanica ca pe aici nu conteaza calitatea aerului ci doar sigla aia a voastra.
    18 4
  • Alex D.
    De ar interzice si la noi la nivel de tara tot ce e de la euro 3 in jos ar fi ceva si sa faca un serviciu prin care sa se trimita afumatorile de pe drum la verificare prin apelarea la un numar de telefon gratuit, pentru a putea suna orice sofer de pe drumurile publice sa denunte cand vede o afumatoare.
    19 2
  • ACE - Craiova
    Stimati nemti: VA INVITAM pe toti, cu drag, IN ROMANIA....masina dumneavoastra a ajuns DEJA acolo .....
    Nu uitati mastile de gaze si tuburile de oxigen acasa: aerul din Romania este ceva mai gros decat la voi pentru ca am avut MARE GRIJA sa taiem si padurile iar subsolurile tarii au fost usurate BINE de resursele naturale ......de orase sa nu mai vorbim - ce dulceag e CATEODATA mirosul pestilential de la gunoaie....
    Apa Marii Negre este si ea din ce in ce mai neagra pentru ca multe statii de epurare nu functioneaza sau NU EXISTA....
    Nu va grabiti prea tare pe autostrazi caci aveti multe gropi de numarat ...dar nu-i nimic puteti vedea destul de des, pe multe drumuri carutele, mioarele si porcii din copilaria voastra, in voie, ori de cate ori va aruncati cate o privire inocenta pe geam....
    ETERNA SI FASCINANTA ROMANIA va asteapta cu bratele deschise !!!!!
    24 1
  • Clique
    Am văzut afumători și E4, chiar și E5, așa că să nu aruncăm cu noroi doar în cei care au E3. Așa că, las-o mai moale cu critica ;)
    11 3
  • Mteorologogu
    La noi inainte sa mai dea vreo lege fara sa gindeasca ar face bine sa aibe grija sa se respecte cele care sunt :
    - ITP luat pe naspa - ridicat talon plus verificat la singe statia unde ai trecut ITP-ul
    - dpf suspendat sau "minareli" la sistemul de avacuare - ridicat talon pe loc si amenda sa te gindesti bine daca te mai tii de prostii sau nu
    - verificari in trafic la noxe ... si altele

    Presupun ca nu doar eu ma intilnesc in trafic cu Rabe de pe vremea lui tata Noe sau autobuze care afuma la greu, si acelea credeti-ma ca au mai multe ore de functionare pe zi ca un cazan cu care merge omul la lucru
    14 0
  • ioncucalu
    Stati calmi...nu va mai agitati atata. Noi suntem cu 1000 de ani in urma occidentului, asadar ce se aplica la ei acuma la noi se aplica peste 1000 de ani. Asa ca urmatoarea mea masina va fi tot TDI :)))
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru