SUA: 20 de milioane de maşini afectate de recall în 2010

De Cornel Șocariciu
Publicat Vineri, 31.12.2010
În 2010, aproximativ 20 de milioane de maşini de pe teritoriul SUA au fost afectate de recall-uri.

Anul 2010 a fost un an plin de recall-uri pentru cei de peste Ocean. Câţiva reprezentanţi ai Associated Press (AP), cea mai mare agenţie de ştiri din lume, au realizat un bilanţ al recall-urilor realizate în SUA pe tot parcursul lui 2010. Conform oficialilor americani, în acest an, aproximativ 20 de milioane de automobile au fost chemate în service pentru remedierea problemelor apărute.

Pe primul loc se află constructorul japonez Toyota cu 7.1 milioane de automobile rechemate în service. Niponii au deschis "balul" recall-urilor datorită covoraşelor buclucaşe. Pe locul doi se află General Motors cu 4 milioane de automobile afectate de recall. Podiumul este completat de Chrysler care, anul acesta, a chemat în service 1.5 milioane de maşini. Recall-urile făcute de Honda şi Nissan în 2010 au ajuns la suma de 2 milioane de automobile, în timp ce Ford a adunat în service 500.000 de maşini.

"Din ce în ce mai multe recall-uri sunt iniţiate de constructori, iar noi suntem de părere că acesta este un lucru foarte bun.

Siguranţa este prima prioritate pe lista NHTSA şi îmbunătăţirea cooperări dintre aceştia şi constructorii auto va duce la rezolvarea problemelor apărute într-un timp mult mai scurt", a declarat Olivia Alair, purtător de cuvânt al Departamentului de Transport.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • Stiam ca in America calitatea masinilor e mai slaba , dar nici chiar asa .
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru