SUA: Un Camaro furat în 1995, redescoperit de proprietar după 16 ani

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.09.2011
Proprietarul unui Camaro furat în urmă cu 16 ani a reuşit să se reîntâlnească cu maşina sa în urma unei căutări aleatorii pe eBay.

Un american în vârstă de 48 de ani a reuşit să-şi găsească maşina din tinereţe, un Chevrolet Camaro din 1969, pe care îl pierduse în urmă cu 16 ani. Mai precis, maşina i-a fost furată în 1995, moment în care şi-a pierdut şi pasiunea pentru automobilele clasice. Ulterior, acesta a vizitat o expoziţie de modele clasice, care i-a reaprins pasiunea pentru aceste automobile. În urma unei căutări pe eBay, un site popular de comerţ online, acesta a găsit un Camaro din 1969.

La întâlnirea cu vânzătorul, acesta a descoperit că este vorba de fosta lui maşină, acum echipată cu alt motor, o nouă vopsea, scaune de competiţie şi multe altele. Actualul proprietar al vehiculului este un specialist în restaurarea musclecar-urilor americane, iar Camaro-ul în cauză ajunsese pe mâinile sale în urmă cu patru ani. Aparent, hoţii au schimbat plăcuţele VIN (numărul de şasiu) la scurtă vreme de la furtul maşinii, iar actele au fost falsificate. Falsul a fost atât de reuşit încât nici măcar poliţiştii nu l-au sesizat în momentul verificării pentru transcrierea proprietăţii.

Spre deosebire de alte cazuri în care proprietarii îşi regăsesc maşina la ani de zile după ce a fost furată, Camaro-ul în cauză a fost modificat serios, fiind investiţi peste 10.000 de dolari, pe lângă preţul de achiziţie, de 16.000 de dolari. Actualul proprietar spune că este de acord să returneze maşina, doar că doreşte să-şi recupereze măcar o parte din investiţie, mai ales că a fost cumpărător de bună credinţă.

La rândul său, posesorul iniţial al automobilului doreşte să-i recupereze restauratorului piesele pe care le-a cumpărat, cu condiţia ca acesta să aibă chitanţele doveditoare. Singura şansă a lui Brent Dockery, restauratorul Camaro-ului, de a-şi recupera banii este de a găsi persoana de la care a cumpărat maşina în urmă cu patru ani. Acesta îi sfătuieşte pe toţi clienţii de automobile second-hand să verifice la organele abilitate dacă automobilul pe care vor să îl cumpere a fost furat.

Via | Jalopnik | KSL 

Comentarii (3)

  • texanu
    uau
    asa ceva numai in America :D
    visul american: sa ti se fure masina si sa o gaseasca nepotu peste 100 de ani :D
    6 5
  • Bogdan
    ciudat
    interesant ar fi sa aflam dupa ce anume si-a mai putut identifica masina ca fiind a lui, avand in vedere cate au fost schimbate la ea...
    14 0
  • Bogdan
    Farurile. Farurile au fost cele dupa care si-a recunoscut masina. Si o infundatura in podeaua masinii aparuta in urma unei curse pe camp realizata in tinerete de fericitul proprietar.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru