Subaru a dezvaluit un Impreza WRX cu un kit de caroserie special

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.03.2010
Versiunea americana a lui Subaru Impreza WRX a primit un kit de caroserie "umflat" si o serie de modificari care imbunatatesc tinuta de drum si manevrabilitatea.

Japonezii de la Subaru au prezentat o versiune speciala a lui Impreza WRX inainte de debutul de la Salonul Auto de la New York. Modelul este inspirat de primul Impreza WRX STI si este disponibil atat in versiune sedan, cat si in versiune hatchback si are o caroserie "umflata", alaturi de un ecartament marit. Aspectul si manevrabilitatea acestui model au fost transformate semnificativ dupa aceste modificari.

Ecartamentul lui Subaru Impreza WRX a fost marit cu 38 de milimetri pentru un plus de stabilitate. Bucsile de la suspensie sunt mai ferme, iar anvelopele si jantele sunt diferite fata de cele care echipau pana acum Impreza WRX. Modelul este echipat standard cu un set de jante din aliaj de 17 inch, care au o latime de 8 inch, cu un inch mai mare decat modelul precedent. Anvelopele au fost schimbate si ele cu un set de 235/45 R17, in locul precedentelor 225/45 R17. Modificarile operate de cei de la Subaru includ un nou splitter fata, proiectoare fumurii si blocuri optice fumurii. Schimbarile aerodinamice au redus coeficientul de frecare al acestui model dar au marit masa totala cu 15 kilograme.

Noul model va fi disponibil la dealerii Subaru din America incepand cu aceasta vara.

Atat versiunea cu patru cusi cat si hatchback-ul sunt echipate cu un motor boxer cu patru cilindri de 2.5 litri care dezvolta 265 CP si este cuplat unei transmisii manuale cu 5 trepte. Modelul este echipat cu un sistem Symmetrical All Wheel Drive echipat cu un diferential central cu vasco-cuplaj care distribuie cuplul motor nominal intre punti la un raport de 50:50.

"Noul aspect umflat al caroseriei marcheaza un nou pas major in evolutia continua a modelului WRX pentru a oferi pasionatilor de sofat un pachet de performanta cu tractiune integrala si mai atragator", a declarat Tom Doll vicepresedintele executiv al Subaru America.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • @admin
    noul model cu 4 usi nu "cusi".

    Si-au dat seama ca fara sedan pierd o mare parte din fani. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Sper sa se hotarasca sa il aduca si in Europa. Chiar si in versiunea cu 230 cai
    0 0
  • limba romana
    @admin
    BÚCȘĂ, BÚCȘE f. 1) Manșon metalic montat între două piese asamblate; bucea. 2) Scobitură făcută într-o piesă (de lemn sau de metal), în care intră capul piesei cu care se îmbină; bucea. [G.-D. bucșei] /
    1 0
  • abc_e?
    subaru
    arata mai bine varianta sedan decat hatchback
    3 0
  • Claudiu
    Sedanul a fost de la inceput alaturi de hatchback in America de Nord. WRX sunt in ambele variante, STI e doar hatch.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru