Subaru dezvaluie un concept electric

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 30.06.2008
Conceptul Subaru Stella EV este un minicar electric bazat pe un model de serie, care imprumuta tehnologia lui R1e.

Esential

80 km este autonomia lui Subaru Stella EV.
54 CP dezvolta motorul electric care echipeaza Subaru Stella EV.
150 Nm este cuplul maxim realizabil de unitate electria ce propulsie disponibila pe Subaru Stella EV.
100 km/h este viteza maxima care poate fi atinsa de Subaru Stella EV.

Subaru a dezvoltat conceptul Stella EV, un minicar cu propulsor electric care dezvolta 54 CP si un cuplu maxim de 150 Nm.

Prototipul electric Subaru poate atinge viteza maxima de 100 km/h si are o autonomie de rulare de 80 km, putand fi alimentat de la prizele obisnuite de curent. Conceptul combina sistemul de propulsie electric implementat pe modelul experimental R1e cu modelul de serie Subaru Stella, un automobil de clasa mica disponibil doar pe anumite piete.

Fuji Heavy Industries (FHI),  compania care detine Subaru, va pune la dispozitia guvernului japonez cinci exemplare Stella EV (Electric Vehicle). Patru din cele cinci modele electrice vor servi pentru transportarea oficalilor niponi participanti la summit-ul Hokkaido Toyako, care are loc in perioada 7-9 iulie.

Cel de-al cincilea exemplar Subaru Stella EV va fi expus in cadrul unei expozitii, fiind pus la dispozitie pentru teste. De asemenea, o alta masina va fi oferita postei japoneze, pe durata summit-ului, pentru colectarea si livrarea corespondentei in jurul orasului Tokyo.

FHI planuieste sa utilizeze conceptul drept baza de plecare pentru urmatoarea generatie de modele electrice pe care le dezvolta impreuna cu compania furnizoare de energie electrica din Tokyo. Un lot de 40 de unitati Subaru R1e, echipate cu baterii litium-ion au fost utilizate experimental ca parte din flota proprie a companiei, precum si de guvernul prefecturii Kanagawa.

Informatiile adunate in urma acestui experiment au ajutat la dezvoltarea conceptului Subaru Stella EV.

Via | Just-Auto

Comentarii (1)

  • dar o sa mai aibe tractiunea 4x4 specifica tuturor modelelor subaru?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru