Subaru Forester - fotografii neoficiale cu versiunea dedicată pieței japoneze

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 14.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru se pregătește pentru o nouă generație a modelului Forester. Modelul va fi lansat inițial pe piața japoneză, iar primele imagini reale au fost surprinse de un fotograf amator.

Acum o lună primele imagini cu noua generație a modelului Subaru Forester erau desconspirate de o broșură publicitară ajunsă pe internet. Noul model va fi lansat anul viitor pentru început pe piața japoneză. Este bazat pe o platformă comună împărțită cu modelul Impreza.

După imaginile din broșură, au apărut acum primele fotografii reale, surprinse de un amator în Japonia. Ele ne prezintă SUV-ul japonez în versiunea de serie, acesta abordând acum același stil de design ca și modelele Legacy și Impreza. Profilul a rămas însă aproape neschimbat, Forester-ul fiind în continuare ușor de recunoscut. 

Conform broșurei inițiale, noul Subaru Forester a crescut puțin în dimensiuni: +35 mm în lungime, +15 mm în înălțime și +20 mm în lățime. Ampatamentul a fost mărit și el până la 2.640 mm adică cu 25 mm mai mult față de actuala generație. Portbagajul este însă ceva mai mic, volumul noului model fiind de 450 litri față de 505 litri cât are actualul Forester.

În Japonia, noul Forester va primi două motorizpri pe benzină. Prima are 2.0 litri și 148 CP și poate fi asociată cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau o cutie automată CVT.

A doua variantă de motorizare are tot 2.0 litri dar este supraalimentată printr-un sistem turbo pentru a oferi 280 CP. Transmisia pentru acest motor este asigurată de o cutie de viteze automată CVT.

Pentru piața americană, noul Forester va primi probabil și un motor boxer de 2.5 litri, iar în Europa va fi dotat și cu motorul boxer diesel de 2.0 litri și 150 CP

Via Carscoop

Comentarii (7)

  • Actualul Forester are 450l portbagaj, nu 505l.
    11 2
  • De cand au renuntat la geamurile de tip frameless pe Forester, nu prea mai e o masina atat de interesanta. Oricum... Subaru e fain.
    12 3
  • Giga Motors
    De regula, n-am ce sa le reprosez "japonezelor" pe partea tehnica, dar, ca design, aceste masini nu mi-au suscitat niciodata atentia, exceptand......Toyota Avalon, pe care am cercetat-o de aproape si am ramas tablou......mi se pare o cvasi-arta ! Despre Subaru, mi-a ramas gandul la acea Imprezza WRX naravasa condusa cu inalta maiestrie de Ken Block; aceea este o mica bestie cu care m-as juca si eu fara restrictii.......Si Nissan GT-R este o masina teribila, putin mai grosolan cioplita (plus ca din fata pare un pic de Mitsubishi si din spate un pic de Corvette), care dispune de un motoras 3.8 V6 de isprava. Dar, in rest, conceptiile din patria Soarelui-Rasare primesc din partea mea un anost nuuuuu......
    3 6
  • Ciudat! În poza 2 nu este aceeaşi maşină ca în pozele 1 şi 3! Partea frontală e diferită.
    5 0
  • @Mario0406
    Asa e! Sunt misto rau geamurile fara rame. Mai putin atunci can in masina ti se urca vreun neavenit care nu e obisnuit cu greutatea redusa si ti le tranteste de te doare sufletul.

    Asteptam stiri si despre varianta pe STI, desi probabil ca in Europa nu o vor mai vinde ca polueaza...
    7 1
  • Imi place ca au revenit usor la stilul combi musculos suprainaltat cu care au debutat ca model, insa nu stiu ce sa zic de combinatia turbo de 280 cp-CVT.
    2 2
  • Da intr-adevar spoileru difera la pozele 1 si 2, s poate s scoata vreo versiune "sport" fiindca asa pare dak te uiti la poza 2...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru