Subaru: Impreza şi WRX vor fi două modele complet diferite

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.07.2011
Subaru vrea să delimiteze clar modelul Impreza de versiunea sa de performanţă WRX. Primul va fi orientat către confort şi eficienţă, al doilea către performanţă şi senzaţii tari.

Subaru intenţionează să tragă o linie de separare între viitorul Impreza şi derivatul său de performanţă, recunoscut după indicativul WRX.

Potrivit unor informaţii preliminare, japonezii au preferat să îşi concentreze activitatea asupra definitivării noii generaţii Impreza, prezentate anul acesta la Salonul de la New York. Divizia sportivă în schimb, va fi mult mai liberă să experimenteze noi reţete de performanţă pentru variantele WRX, aşteptate să ajungă pe piaţă abia în 2014. Versiunile sportive nu vor avea componente în comun cu modelele de serie, singura asemănare urmând să fie doar caroseria, supusă însă şi ea unor modificări aerodinamice şi estetice.

Noul Impreza va fi dezvoltat după direcţii clare, care vor încerca să respecte normele de protecţie a mediului, regulile minime de confort şi de spaţiu. De cealaltă parte, WRX va impresiona prin agresivitate şi prin trăsăturile specifice unei maşini de performanţă cu veleităţi de raliu.

Tocmai acest atribut ar putea da naştere pe viitor unei competiţii monomarcă. 

via | motortrend

Comentarii (5)

  • kumite
    impreza wrx sau impreza sti?
    Care e mai performant?Din cate stiu eu STI este mai performant decat WRX.Au schimbat ei ceva si eu nu stiu?Nah...
    3 3
  • @kumite
    WRX e varianta performanta a lui Impreza. STi (Subaru Tehnica international) e divizia de performanta a celor de la subaru. WRX e dezvoltat de Subaru, iar STi de cei de la STi... Un exemplu: vechea generatie Skyline. Nisan Skyline R34 - model de "consum", Skyline GT-R - modelul de performanta si Nismo Skyline GT-R, modelul extrem al diviziei de performanta.
    7 0
  • kumite
    @Hadouken
    Hai sa te lamuresc.Lucrez pt.un dealer Subaru.In show room sunt la vanzare:Tribeca,Outback,Forester,Legacy,Subaru Impreza WRX si Subaru Impreza STI.Cineva a luat un WRX,iar adupa un timp a venit la noi in atelier si a intrebat ce trebuie sa modifice la WRX ca sa-l faca STI.Raspunsul:vinde WRX-ul si cumpara un STI,daca vrei performanta.Ai dreptate cu divizia de sport..Pot sa modific si eu un GT-R cu componente de la Nismo.Nismo vinde in prostie produse performante pe la toate magazinele de specialitate.GT-R este una dintre cele mai modificate masini.Pot ajunge si la 1000 de caluti.Dupa 10 ani lucrati la Nissan si Subaru,stiu ce vorbesc.
    Stima
    4 2
  • kumite
    @Hadouken
    De fapt,noi am zis acelasi lucru.
    1 0
  • Bogdan
    wrx sti
    Well, poate ca ma bag si eu ca musca in lapte, dar pana in 2007 cel mai performant Subaru se numea 'wrx sti', si abia dupa 2007 s-a renuntat la denumirea de wrx.
    Cine zicea ca lucreaza pentru Subaru?...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru