Subaru si Cosworth pun la cale un Impreza WRX STI revolutionar

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.02.2010
Cele doua companii vor da nastere unui model de performanta, bazat pe Subaru Impreza WRX STI, capabil sa revolutioneze capacitatile unui 4x4 conventional.

Doua nume cu importanta si traditie in motorsport si-au unit fortele pentru a da nastere unui proiect ambitios, care ar urma sa uimeasca publicul din intreaga lumea. Este vorba despre Subaru si Cosworth si intentia lor de a da nastere unui model unic, bazat pe deja celebrul Impreza WRX STi.

Rezultatul colaborarii va fi complet diferit de modelul de serie, Cosworth si japonezii urmand sa modifice categoric performantele, manevrabilitatea si chiar designul, ridicand astfel standardele unui model conventional cu tractiune integrala.

Momentan nu se cunosc detalii despre viitorul Impreza Cosworth insa pretul, performantele, ceea ce se ascunde sub capota si primele imagini vor fi dezvaluite in martie odata cu debutul public al modelului. Pana atunci, fanii trebuie sa se multumeasca cu un singur teaser, care tradeaza doar eticheta Cosworth.

via | autocar

Comentarii (16)

  • !!!!
    Oh, DA!
    10 2
  • as21ro
    Yam, Yam!!!
    asta imi da furnicaturi pe sira spinarii!!! abia astept!!!
    9 1
  • George
    detaliu f important
    Este vb de o colaborare intre Subaru UK si Cosworth.
    4 3
  • alexthebuldog
    COSWORTH
    Cred ca,va fi o bomba nucleara.Am avut COSWORTH cand am locuit in UK,am avut un ford sierra saphire cosworth stock,fenomenala masina.dupa BMW este masina care ma da pe spate.
    8 7
  • Subi
    Georgica,poate ca este Subaru UK,dar masina se face in Japonia.Nu-i nici un detaliu f.important.De ce colaborare asta?Din 2004 ,Subaru nu a mai avut rezultate.
    0 7
  • FURIA`
    Subaru impreza wrx sti e masina la care visez.Iar din colaborarea cu britanici de la cosworth numai lucruri bune pot sa iasa.Probabil o acceleratie de 5 sau sub 5 secunde panla la 100.
    Nu degeaba e una din cele mai naravase integrale.
    6 0
  • George
    @ @
    Georgica?! Iti sunt asa drag de ma alinti!?

    Se pare ca trebuie sa-ti dau mura-n gura. Modelul rezultat de colaborarea dintre Subaru UK si Cosworth va fi disponibil doar in UK.
    Despre asta e vorba.

    Sa nu-mi spui ca vei putea sa importi unul si sa-l inmatriculezi! Missing the point.
    4 2
  • Cosworth
    Impreza WRX STI este deja o masina super tare, dar dupa aceasta colaborare de nota 10 va fi ceva fin
    5 0
  • super!
    Imi aduc aminte de cum putea sa arate Ford Escort Cosworth si de ce performante era in stare la acea vreme. Se spune despre fani ca sunt impartiti in doua, aceia care apreciaza Subaru Impreza si cei care apreciaza Mitsubishi Evo. Este o chestiune de alegere, bazata pe ceva sentimente, intre cele doua modele.
    Probabil va fi foarte interesanta colaborarea dintre Cosworth si Subaru, o colaborare din care industria auto si divizia sport vor avea de castigat. Chiar daca modelul nu va fi disponibil pe toate pietele, daca va avea succes, asta va influenta si politica de comercializare. Este o alianta benefica ce poate pune probleme serioase concurentei.
    6 0
  • Reteta a la Jamie Oliver :)
    Suna foarte bine combinatia asta. Cred ca trebuie sa iasa ceva fain. De-abia astept sa vad primele teasere.
    7 0
  • hi,hi
    Multe stii tu,George.
    Pana acum va plangeati ca britanicii nu stiu sa faca masini,si acum sunt experti....Eu nu o sa-mi iau niciodata subi.Tu o sa inmatriculezi noul subi uk?Missing the point?Who cares!
    0 3
  • UK
    Modelul va fi disponibil doar pentru Marea Britanie. Subaru Uk difera mult de orice alt dealer Subaru. In cazul in care te duci cu un model cumparat din Europa, ei il modifica si ofera garantie pentru a putea fi condus pe drumurile din Marea Britanie (ii muta volanul si pedalele). E mai mult decat un service. Tocmai de aceea, STI Cosworth va fi disponibil doar la ei ca si colaborare dintre Cosworth si Subaru UK. Conform declaratiilor oficiale, aceasta este o "exceptie".

    Evident, in cazul in care componentele speciale vor putea fi cumparate separat (adica vor veni sub forma de pachet optional), cu siguranta se vor gasi destui care sa faca o afacere din asta si sa livreze pachetele in toata Europa.
    1 0
  • pentru toata eu
    in genereal subaru cand a lansat ceva pecial pentru paita lor le lansau in saloanele lor.
    Acesta v-a fi lansat la salonul de la Geneva asa ca v-a fi disponibil cred am zis cred pentru ca sunt multi care au scris ca modelul va fi pentru uk cred ca va fi pentru toata europa
    1 1
  • Subartu
    Am condus monstrul
    Am condus Impreza WRX STi , avea 290 sau 300 de cai , e fenomenala . Cu Cosworth va avea oare cati cai ?
    2 0
  • Cai
    Unele zvonuri spun ca puterea va urca pana pe la 500 de cai si de aici si termenul de "revolutionar". Mi se par foarte multi pentru o asa masina, dar repet, unele zvonuri spun...
    0 0
  • subaru
    este deja un impreza sti la Baia Mare a aparut in ceva reviste din Japonia model 2009, 500 CP se poate vedea pe mobile...stiti voi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru