Subaru trece la diesel

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.03.2006
Subaru dezvolta, in Japonia, un motor pe motorina care are rolul de a integra marca nipona in tendintele pietelor Europene. Primele modele propulsate de motoare diesel vor fi disponibile pe batranul continent in 2007.

Fuji Heavy Industries, compania-mama a celor de la Subaru, dezvolta un propulsor diesel pentru gama europeana a marcii. Acesta va fi integrat in oferta cel mai devreme la mijlocul anului viitor.

Aceasta hotarare vine in intampinarea noilor tendinte ale pietelor europene, unde jumatate din masinile noi achizitionate sunt animate de propulsoare diesel. Aceasta informatie vine imediat dupa ce acordul incheiat cu Toyota Motors le acorda celor de la Subaru dreptul de a adopta pe viitoarele modele tehnologia hibrida utilizata la modelele Toyota. Prioritatea Subaru este insa lansarea primelor modele diesel (insotite, evident, de un sistem de tractiune integrala), si abia apoi dezvoltarea unor modele hibride.

Prognozele companiei arata ca, pana in 2010, jumatate din totalul modelelor Subaru vandute in Europa vor fi propulsate de motoare diesel. Japonia si Statele Unite vor adopta si ele noiel motoare diesel ale celor de la Subaru, dar in proportie mai mica: 10, respectiv 20 de procente.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru