Subaru va construi o versiune cu tractiune integrala a lui FT-86

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.10.2009
Modelul Subaru 086A va beneficia de un sistem de tractiune integrala Simmetrical All Wheel Drive si de un motor boxer supraalimentat, care va oferi intre 250 si 300 CP.

Subaru va dezvolta o versiune mai performanta a lui Toyota FT-86, care va beneficia de avantajele unui sistem de tractiune integrala si a unui motor boxer turbo, gasit si pe Impreza WRX STI. Propulsorul boxer cu patru cilindri va oferi o putere si un cuplu mai mare, elemete care vor diferentia cele doua modele in materie de performante si costuri.

Ampatamentul lui Subaru 086A va fi de 2.600 milimetri, pe cand lungimea totala va fi de 4.180 mm. Astfel, ampatamentul este cu 30 de milimetri mai mare decat cel al lui Toyota FT-86, pe cand lungimea totala este mai mare cu doar 20 de milimetri. Inaltimea acestui model va fi si ea marita pana la pragul de 1.280 milimetri, cu 20 mm in plus fata de versiunea Toyota a acestui model. Sistemul de tractiune integrala si dimensiunile mai mari ale acestui model aduc de la sine si o masa suplimentara de aproximativ 100 de kilograme, care va fi transformata in cantitate neglijabila gratie puterii suplimentare dezvoltate de motor.

Avand in vedere dimensiunile noului model Subaru, exista posibilitatea ca acesta sa imparta numeroase componente cu Impreza WRX STI. Acest lucru ar micsora costurile de productie si de dezvoltare si ar aplica o reteta de succes pe piata intr-o noua forma.

Diferentierea modelului Subaru 086A de Toyota FT-86 va fi facuta prin intermediul design-ului mai agresiv si al sistemului de tractiune integrala. Desi exista posibilitatea ca Toyota sa ofere o versiune supraalimentata a acestui model, tractiunea integrala este exclusa pentru FT-86.

Via | 7tune

Comentarii (1)

  • bravo
    credeam ca o sa scoate subaru cu tractiune spate dar se pare ca nu
    in sfarsit vestea buna
    bravo
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru