Subaru vrea să stabilească primul record mondial pentru sedanuri pe Transfăgărășan: un WRX STI va fi pus la încercare între 9-11 iulie

de Daniel Popescu
Vineri, 06.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Subaru WRX STI va stabili primul record mondial de viteză pentru sedanuri pe Transfăgărășan pe un traseu cu lungimea de 82 de kilometri, în cadrul unui eveniment care va avea loc în perioada 9-11 iulie.

Subaru a anunțat că va organiza în perioada 9-11 iulie un eveniment special pe celebrul traseu montan Transfăgărășan.

Constructorul și-a propus să stabilească primul record mondial de viteză pentru un sedan pe Transfăgărășan cu ajutorul unui Subaru WRX STI care va parcurge o distanță de 82 de kilometri de la ieșirea din comuna sibiană Cârțișoara până la barajul Vidraru.

Mașina dezvoltată de Subaru a fost îmbunătățită semnificativ de specialiștii de la Prodrive pentru ca performanțele acesteia să fie semnificativ mai bune decât în cazul versiunii de serie. La volanul sedanului se va afla pilotul britanic Mark Higgins, triplu câștigător al Campionatului de Raliuri din Marea Britanie (1997, 2005 și 2006).

Acesta va fi cel de-al treilea eveniment de acest gen realizat de Subaru și Prodrive. În 2016, Subaru a reușit să stabilească recordul pentru sedanuri pe circuitul din Isle of Man cu o viteză medie de peste 207 km/h, iar un an mai târziu a făcut același lucru și pe circuitul de la Nurburgring (foto) cu timpul de 6 minute și 57.5 secunde.

Cu ocazia desfășurării acestui eveniment, organizatorii au anunțat că Transfăgărășan va fi închis circulației publice de la ieșirea din Cârțișoara până la barajul Vidraru în zilele de 9 și 10 iulie în intervalele orare 9-13 și 14-18, dar și în 11 iulie între orele 9-12 și 14-17:30. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy se va ocupa de desfășurarea evenimentului, care beneficiază și de sprijinul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Via Napoca Rally Academy

Comentarii (7)

  • Sper sa publice filmarea pe Youtube. Sigur va fi spectaculos.
    10 0
  • mircea badea
    bravo dragnea
    3 4
  • SIMPLE MINDS
    Multumim din inima PSD-ului si ilustrului conducator liviu dragnea !Sper ca nu m-am facut de dancila!
    6 3
  • someone
    82 km inseamna 4 ture de nurburgring in regim maxim. spre sa il tina franele. si cu siguranta ca va fi spectaculos.
    1 1
  • Greu de inteles cum un drum public aflat la mare cautare, deschis doar pt 100 de zile pe an din motive meteo poate fi inchis arbitrar trei zile pentru motive comerciale. Imi place motorsportul dar povestea asta mi se pare exagerata. Nu vorbim de vreun record aici ci doar de posibilitatea unui producator de a-si asocia produsul cu un drum (deja) renumit si cu peisajele deosebite ale Fagarasului. Si n-ar trebui sa amestecam lucrurile: Nurburgring-ul e circuit pt. sporturi cu motor iar Transfagarasanul e drum public.
    4 1
  • As inghiti mai usor galusca daca organizatorii ar deschide soseaua in cele trei zile oricarui amator de curse care sa vina cu masina proprie sa se dea. Prefer democratizarea curselor privatizarii resurselor ...
    0 1
  • Acu' 2 -3 ani a venit unul cu un Ferrari si s-a dat pe Transfagarasan si a zis ca a obtinut un timp-minune. Dupa aia a mai venit cineva cu o Skoda RS si a doborat minunatul record al Ferrari-ului. Acuma vine atcineva si vrea sa se dea si el. OK.... Hai sa facem din asta un fel de PIKE'S PEAK al nostru, sau pe Transalpina, adica sa fie un fel de concurs, cu mai multi , sa se intreaca intre ei, pe clase, si subclase, nu asa unu la 2 ani, ca nu are nici un farmec.... Srios!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru