Succesorul lui 207 va lansa o nouă direcţie de design la Peugeot

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Directorul de design al concernului PSA Peugeot-Citroen a spus că viitorul 208 va prezenta un design inspirat din conceptul SR1, care va marca începutul unei noi direcţii de design pentru marca franţuzească.

Francezii de la Peugeot vor să pornească o nouă direcţie de design odată cu apariţia succesorului lui 207. Modelul va debuta în 2012 şi va separa gama de segment B a celor de la Peugeot de istoria sa. Peugeot 208 şi fiecare model creat după acesta va fi omogen, iar fiecare model va fi integrat corespunzător în marcă şi va face parte din familie. Practic, Peugeot se va alinia tendinţei începute de Volkswagen cu Polo şi de Opel cu Insignia, care vizează un limbaj de design comun pentru toate modelele din gamă, adaptat la dimensiunile acestora.

"Peugeot 208 va fi comercializat la nivel global, în Asia, America de Sud şi Europa. Trebuie să fie recunoscut uşor ca fiind un Peugeot, indiferent de piaţa pe care va fi vândut. Noul 208 va reprezenta o despărţire de trecut. O parte din noul stil poate fi observat pe conceptul SR1. Conceptul SR1 reprezintă idealul nostru în materie de design, cu un aspect atletic, pur, elegant şi precis, cu o alură specifică.", a declarat Jean-Pierre Ploue, director de design la PSA Peugeot-Citroen într-un interviu pentru Automotive News Europe.

Noul Peugeot 208 este aşteptat să debuteze la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012. Modelul este primul vehicul desenat de cei de la Peugeot după numirea lui Ploue la şefia departamentului de design pentru ambele mărci ale concernului PSA.

Până în 2009, Ploue s-a ocupat doar de design-ul mărcii Citroen, sarcină preluată în 2000.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Foto - Peugeot SR1 Concept

Comentarii (7)

  • Frumusel Barbat
    Cred ca noua linie de design la Peugeot se poate observa la 508 care se vede clar ca este ceva nou.
    3 2
  • dupa 208 va urma 209 iar dupa ce se va intampla? va urma 300?...ar fi trebuit sa ramana definitiv la denumirea de 207 chiar daca devine o masina complet noua
    2 10
  • @rbk

    Dupa 209 vine 210,nu 300 :)
    21 1
  • zarnesteanu
    Foarte fain design-ul
    Bafta maxima!
    3 2
  • @rbk...
    daca urmareai stirile referitoare la viitorul marcii peugeot, al numelor modelelor ce vor urma, ar trebui sa stii ca oficialii declarase ca se vor opri la cifra 8, respectiv 108, 208, 308......
    0 0
  • @Frumusel Barbat
    Care nu aduce deloc a Hyundai... nu nu.
    0 2
  • design
    sa nu ne miram de ce peugeot a inceput sa arate fantastic si "citroenish". doar e acelasi chief designer.
    din cate inteleg citroen il vor face chic si trendy, iar peugeot va fi sporty si manly. dar in aceeasi mentalitate si imaginatie demna de picasso.
    bafta pe noua linie pt peugeot
    PS: cand va veni vremea sa schimbe titulara va fi simplu, in loc de 208, vor face Peugeot P-2 (dupa stilul citroen ^_^ )
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru