Succesul lui Renegade cere urmaşi: Jeep vrea să lanseze mai multe SUV-uri şi va readuce pe piaţă brandul Grand Wagoneer

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep vrea să extida gama de SUV-uri cu modele de diverse dimensiuni ca urmare a succesului înregistrat de Renegade. Pe listă să se afla un model de cel mult 4 metri lungime şi un SUV cu 7 locuri care va prelua numele Grand Wagoneer.

Jeep Renegade se bucură de un succes neaşteptat în rândul clienţilor mărcii, motiv pentru care constructorul american a decis că merită să profite de acest lucru pentru a lansa o gamă cât mai diversificată de SUV-uri.

Primul pe listă este un SUV cu lungimea de cel mult 4 metri care să fie poziţionat în gamă imediat sub Renegade, de la care va prelua o serie de caracterisitici de design.

La polul opus, intenţia americanilor este să lanseze un nou SUV cu 7 locuri cu numele Grand Wagoneer, care a mai fost folosit în 2003 pentru o versiune de lux a lui Jeep Grand Cherokee. "Mergem înainte, dar este un program pe termen lung prin prisma tehnologiei pe care o vom include în acest vehicul. Sunt mulţumit de unde suntem în prezent. Este un nume grozav pe care să-l aducem înapoi", spune Mike Manley, şeful Jeep.

Urmareste Automarket
Oficialul american susţine că nu este îngrijorat că noul Grand Wagoneer ar putea fi prea scump, întrucât anticipează că va exista cerere chiar şi la un preţ de până la 140.000 de dolari, echivalentul a aproape 130.000 de euro.

"Nu cred că există un preţ maxim pentru Jeep.

Maşinile din acest segment ajung până la 99.000 de dolari, dar apoi există vehicule speciale precum Range Rover Autobiography sau Porsche Cayenne Turbo, care depăşesc cu mult 100.000 de dolari. Grand Wagoneer va fi capabil să lupte în acest segment, iar un preţ de până la 130-140.000 de dolari este posibil", adaugă Manley.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Desigur ca pot sa ceara +100,000USD pe un Grand Wagoneer. Dar poate o sa-i rezolve problemele de care se bucura Renegade-ul atunci cand pui frana de la 100km/h. Nu de alta, dar pentru luat zborul cred ca se pot gasi si elicoptere second-hand la 100,000USD...

    Acuma serios vorbind, mi-a placut Renegade-ul de cand s-a lansat si inca ma uimeste cum se descurca in afara asfaltului in conditiile in care nu este un off-roader (sasiu separat, alea-alea...). Dar e la niste preturi destul de mari pentru cata masina este, iar faza cu desprinsul de sol in cazul unor franari bruste e chiar scary...
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru