Suedia ar putea nationaliza Volvo si Saab

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 28.11.2008
Personalitati ale lumii afacerilor din Suedia au inaintat ideea nationalizarii companiilor auto Volvo si Saab.

Situatia critica in care se afla General Motoros si Ford a nascut un val de ingrijorari in Suedia, pentru celebrii producatori locali, Volvo si Saab.

Rolf Wolff, decanul Universitatii de Afaceri din Gothenburg a facut un apel catre guvernul scandinav pentru a nationaliza cele doua companii. Una dintre cele mai respectate personalitati din lumea afacerilor suedeze, Rolf Wolff a declarat: “Toti trebuie sa ne gandim ce o sa se intample daca Volvo si Saab vor da faliment. Daca Volvo va disparea, Suedia va pierde toate cunostintele si avantajele pe care le are in industria auto. Pentru totdeauna”.

Guvernul sudez a luat in considerare posibilitatea unei eventuale nationalizari ale celor doua branduri. Maud Oloffson, ministrul Economiei, a declarat ca nu se cunoaste inca soarta celor doua branduri in grupurile auto din care fac parte. In functie de ceea ce au pregatit GM si Ford pentru Saab respectiv Volvo se va lua o decizie si la nivelul statului suedez.

Via | Leftlane

Taguri: Saab, Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru