Sunetul artificial produs de vehiculele electrificate Nissan are un nume: Canto

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 25.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a lansat sistemul "Canto" în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Acesta este răspunzător pentru sunetele artificiale produse de vehiculele hibride și electrice din gamă.

Nissan a expus conceptul IMx în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Prototipul japonezilor are un sistem de propulsie electric de 435 de cai putere, oferă o autonomie de 600 de kilometri și integrează funcții autonome de conducere. Tot în cadrul evenimentului din Tokyo, Nissan a lansat "Canto", sunetul artificial produs de vehiculele electrificate.

"Un element important al Nissan Intelligent Mobility este modul în care un vehicul se integrează în societate, iar o componentă crucială este sunetul", a declarat Daniele Schillaci, vicepreședintele departamentului de marketing și vânzări.

Conform oficialilor Nissan, sunetul artificial produs de vehiculele electrificate (hibride și electrice) diferă atunci când mașina accelerează, decelerează sau merge cu spatele, iar sistemul va fi disponibil până la viteze de 20 km/h sau 30 km/h, în funcție de piața de desfacere. Nissan spune că a dezvoltat "Canto" nu doar pentru a crește siguranța, ci și pentru a îmbogăți într-un mod plăcut "sunetul străzilor".

"'Canto' a fost dezvoltat pentru a crește siguranța pietonilor și, totodată, pentru a oferi vehiculelor Nissan un sunet distinct", a completat oficialul Nissan.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru