Suntem pe cale să asistăm la vânzarea celui mai scump Aston Martin din istorie: DBR1, mașina lui Carroll Shelby și Stirling Moss, scoasă la licitație

de Bogdan Mirică
Vineri, 30.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin DBR1 este una dintre cele mai rare mașini produse de englezi. Supercarul din anul 1956 va fi scos la licitație și are șanse să devină cel mai scump Aston Martin vândut vreodată.

Am scris de foarte multe ori despre cele mai scumpe modele clasice Ferrari vândute la licitație. Acum a venit timpul să scriem și despre o mașină care ar putea deveni cel mai scump Aston Martin vândut vreodată.

Este vorba despre un Aston Martin DBR1, construit sub îndrumarea lui Davind Brown pentru a participa și a câștiga cursele de la Le Mans din anii '50. Doar cinci exemplare au fost produse, iar cel care urmează a fi scos la licitație este primul asamblat.

Mașina a luat naștere în anul 1956 și a venit cu mai multe îmbunătățiri față de predecesorul său, DB3S. Printre acestea s-au numărat șasiul tubular ușor, un motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, o cutie de viteze cu cinci trepte și frâne pe disc. Exemplarul scos la licitație a participat la mai multe curse de anduranță, implicit Le Mans, dar nu a reușit să o câștige pe aceasta din urmă. Una dintre celelalte cinci mașini a reușit să o facă în 1959.

Esential 20 de milioane de dolari ar urma să fie prețul clasicului Aston Martin DBR1.
Valoarea acestui exemplar este dată însă de numele grele pe care le-a avut la volan.
Carroll Shelby, Roy Salvadori, Stirling Moss și Jack Brabham au condus acest Aston Martin DBR1 în cursede anduranță ca Le Mans, Sebring sau Nurburgring.

De atunci și până acum, mașina a trecut pe la mai mulți colecționari și a mai adunat în palmares curse celebre. Odată cu trecerea anilor a schimbat și motorul original cu unul replică, însă proprietarul a păstrat și vechiul agregat.

Acum este pentru prima dată când un DBR1 ajunge la o licitație publică. RM Sothebys estimează că primul DBR1 se va vinde pentru mai mult de 20 de milioane de dolari. 

via msn

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru