Suntem tot mai aproape de lansarea noului Audi A5 Coupe: germanii au mai publicat două imagini teaser

de Bogdan Mirică
Sambata, 14.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat două noi imagini teaser care anunță lansarea noii generații A5 Coupe. Modelul va debuta oficial în primele zile ale lunii iunie.

Știm deja că noua generație Audi A5 Coupe este programată să își facă apariția cu ocazia unui eveniment special, desfășurat la începutul lunii viitoare, mai exact în data de 2 iunie. Până atunci însă, Audi a pregătit o serie de imagini teaser, care nu trădează foarte multe detalii despre noul model.

Noul Audi A5 va fi dezvoltat pe platforma MLB a grupului Volkswagen și va beneficia de aceleași motorizări diesel și benzină ca în cazul fratelui cu patru uși. Modelul va încerca să revină puternic în segmentul coupe-urilor medii, acolo unde activează în prezent Mercedes Clasa C Coupe, BMW Seria 4 și Cadillac ATS Coupe.

Principalul atu în fața rivalilor va fi masa mai redusă. Platforma cea nouă îi va asigura coupe-ului aproape 100 de kilograme în minus și îl va ajuta să devină unul dintre cele mai eficiente modele din segment.

Propulsia va fi asigurată de motorizările diesel și benzină pe care le vedem deja pe Audi A4, inclusiv agregatul de 3.0 litri și 354 de cai putere, aflat sub capota lui S4.

Producția va fi asigurată de uzina de la Ingolstadt, acolo unde va avea loc și premiera mondială.

Comentarii (13)

  • Fantastic, ba mai mult, A8 este si el pe drum. Prima poza spion a ''scapat'' pe internet. Evident arata ca un A6 la scara larga , nimic nou sub soare. Grandoarea marcii va fii cu siguranta un 2.0 TESEIU de 400 cai cu 5j de turbine care consuma pe hartie 2,5L /100 km .......... sau TEDEIU ''blu moushan ''
    10 60
  • Hai lasă asta, am auzit că noul LS este pe drum, la anul se cam termină cu figurile nemților.
    49 6
  • @mascarescu si-a pus acum o poza cu Mercedes si de ceva vreme isi spune Andrei.

    Asteptam opinii certificate de pe blogu-rile din Maldava.
    67 40
  • Sergiulica ciulica esti praf , motorul 2.0 tsi este printre cele mai bune 2.0 din auto. Te poti uita cate premii a luat. Detin un 2.0 de 220CP iar performantele sunt pe masura nu martioage ca la alte marci.
    53 10
  • @Dan

    Atat de ''multe premii'' incat in clasamentul Jd Power este inexistent :))))) . Ai dreptate : Performantele sunt chiar pe masura, cata vreme ''softul magic'' este prezent acolo ;)

    @dan_grc, ai auzit bine ce ai auzit.

    http://piataauto.md/Stiri/2016/05/Noua-generatie-Lexus-LS-va-debuta-la-Detroit-la-inceputul-lui-2017/

    Citez din articol : '' La interior noul Lexus LS va avea mai multe tehnologii care niciodată nu au fost implementate în interiorul unei maşini de producţie '' - Sincer acum mi-e mila tare mult de S class preferatul meu.
    3 55
  • Totusi spre informarea ta draga @Dan,

    VW Passat 2.0 TSI 220CP > 1602kg / 220 CP = 7,28kg/CP

    Mazda 6 2.5 192CP > 1350kg / 192CP = 7,03kg/CP

    Luand in calcul actualizarea unitatii 2.0 TSI la standardele reale Euro, aceasta motorizare va fii temperata in sprintul 0-100 cu aprox 1,5sec , iar viteza maxima mai mica cu 10 km/h ( comunicat oficial VAG ) . Cauta stirea, spune si pe AM.ro
    3 53
  • @sergiu
    Nu exista nici o temperare pt 2.0 tsi, sau visezi umed?
    Te astept cu aceea mazda pe orice circuit vrei .
    Incurci oalele la motoare, unitatea de 2.0 tsi nu este pe nici o lista de actualizari.
    35 2
  • Exista temperare pe intreaga gama de propulsoare vizata de rezultarea testelor masluite. Performantele s-au calculat conform softului manipulator, adica la norma de poluare Euro 3/4 , nu 6. Stiim cu totii ca orice motor Euro 3/4 este mai performant decat unul Euro 6 la aceeasi putere. Drept urmare aduc in exemplu Logan cu acelasi motor de 75CP cu norma euro 3 accelera in 13 sec , apoi faceliftul care tot cu acelasii motoar doar ca upgradat la Euro 4 facea un timp de 13,6 sec , iar noua generatie tot cu acelasi motor doar ca updatat la norma Euro 5 face 14,5sec . Urmeaza updatarea la Euro6 , care probabil va face ca acest motor sa scoata un timp de 15sec .


    Si acum sursa :

    EURO 3

    http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=15891

    EURO 4

    http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=17991

    EURO 5

    http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=17986

    Rezultatele sunt vizibile . Ceea ce a facut VW a fost sa induca in eroare faptul ca motoarele sale ( diesel/benzina vizate ) scot un consum mai mic ( noxe mai putine ) dar la performanta Euro 6 . BINGO, a functionat lucrul asta 18 ani .


    As accepta provocarea ta, daca as stii ca nu esti cei dintre care doar exagerezi, fara a constitui si prin fapte. Nu voi venii cu Mazda, voi veni special cu o masina cu o putere inferioara Mazdei 6 dar tot 2.0 L benzina chipuita ....... ;) ....... Ma tem ca nu prea ai sanse. Greutatea fiind de 1.270 kg raportat la 150 CP ........ B8-ul avand nu mai putin de 1.600 kg masa proprie

    Sursa aici : (1602 kg )

    http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=22695
    1 39
  • @sergiu
    Sergiulica esti prost sau te prefaci? Adica tu imi spui mie care detin masina/motorul daca este vizat sau nu? Exista pe site la vw o sectiune unde bagi vin-ul motorului si iti pot spune sigur ca nu are nici o treaba, ca sa nu mai zic ca cei din service iti pot spune si ei.
    Nu exista absolut nici o chemare pt acest motor.
    Ce te face sa crezi ca am B8 , ne intalnim unde vrei tu , sa zicem la victoriei in parcare pe la 22 miercuri. Vine cu tricicleta te astept.
    46 2
  • @sergiu
    Si 2 te-as sfatui sa lasi site-uri de 2 lei , cel din link-urile tale si daca vrei sa afli greutatea la b8 sa intri pe site-ul producatorului;
    http://www.volkswagen.ro/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/19803-90127-downloads-108127-downloadTag/default/f5adcbbd06084cf080092fb356337d0c/1454589155/03_passat_2016_.pdf

    Aici poti vedea ca b8 2.0 tsi are 1505kg si nu ce indrugi tu acolo.

    Cred ca s-a prins toata lumea pana acum ca esti un mascarici care habar nu are ce vb iar amatorismul tau cu link-uri de 2 lei nu tine deloc.

    Orice ar fi te astept miercuri , daca nu vii .. te inteleg :))
    43 2
  • Intrebare pt zarnasteanu
    zarnesteanu opinia ta e "certificata" pe ulita carui sat din Romania spuneai?

    Sa fim seriosi:
    zarnesteanu e de fapt din material cu Mafia, madalescu, Sergiu.Andrei.
    O mica diferenta e ca zarnesteanu nu vine niciodata cu argumente, doar se joaca la butoane cu voturile. Da pe afara de "inteligenta".
    14 58
  • @@sergiu

    Deja daca mi-ai spus de sectiunea VW, mi-a pierit toata siguranta ca rezultatele iesite din ''vin'' nu sunt si ele manipulate, intelegi matale ?

    Website-ul care ti l-am dat arata tot 1505kg pt sedan, doar ca tu ai precizat Alltrack mai demult ( sau poate nu esti tu ). Nu conteaza ! 1505kg este o greutate uriasa pt o limuzina de clasa medie. Mazda 6 are doar 1300kg.


    @Intrebare pt zarnasteanu,

    Spre necunostiinta ta de cauza, eu chiar ''sunt'' zarnesteanu sa stii . Adica suntem una si aceeasi persoana :)))))) .......... BUAHAHAHAHA.
    2 57
  • Sergiulica esti cam babalau , nu am specific nicaieri alltrack , incepi sa deraiezi rau.
    Vezi ca se apropie miercuri ora 22 cand te astept cu mazda cer activ sa-mi arati ce mici sanse am :))
    Incearca sa nu mai mananci cacao , la un moment dat iti iese pe nas si ai nevoie de vata.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru