Super Trofeo - Lamborghini isi face propria competitie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.10.2008
Lamborghini va inaugura in 2009 o competitie monomarca cu 18 etape europene. Aceasta se va numi Super Trofeo.

Esential

570 de cai putere scoate motorul V10 de pe exemplarele de cursa pregatite de Lamborghini.
30 este numarul total al masinilor pe care le va produce Lamborghini special pentru Super Trofeo.

Inspirati de celebrele curse monomarca care au loc pe intreg mapamondul, italienii de la Lamborghini au decis sa creeze o competitie care va deveni, cel mai probabil, una dintre cele mai scumpe astfel de evenimente private existente in lume. Este vorba de Super Trofeo Blancpain Lamborghini, o serie de curse care va debuta in 2009 si care se va desfasura in 18 etape pe cele mai cunoscute circuite europene.

Partea interesanta este faptul ca la aceste curse vor participa doar exemplare Lamborghini pregatite special in acest sens, italienii prezentand ieri primele informatii tehnice legate de modelele care urmeaza sa se alinieze la startul Super Trofeo. Modelul de curse este bazat pe Gallardo LP560-4, diferenta majora fiind facuta de design si de faptul ca exemplarele de competitie vor beneficia de o putere marita a motorului V10 de 5.2 litri, care acum ajunge la un total de 570 CP. Propulsorul va fi cuplat la o transmisie robotizata cu sase rapoarte care transmite puterea rotilor printr-un sistem de tractiune integrala permanenta.

Sub caroserie, modificarile vizeaza, de asemenea, suspensiile, sistemul de franare si pneurile Pirelli special fabricate pentru acest tip de masina de curse. La exterior, schimbarile au loc la nivelul eleronului posterior din fibra de carbon si a stickerelor dedicate sponsorului principal al competitiei, producatorul elvetian de ceasuri high-end Blancpain.

Masinile special pregatite pentru cursele din Super Trofeo vor putea fi cumparate de pasionatii din toate colturile lumii, pretul unui exemplar urmand sa fie de 200.000 de euro plus taxe. In competitie vor putea sa intre toti posesorii unor Licente Internationale de Pilot (categoria A, B sau C).

via | Lamborghini

Comentarii (3)

  • Andrian
    Cea mai tare competitie... lambo vs lambo, cine castiga?
    0 0
  • Andrei
    Mda :)
    Exista si competitii monomarca Ferrari, BMW si Porsche. Exact aceasi Marie dar cu alta palarie :)
    0 0
  • normal k lasa numa modele special concepute pt curse doar nu ai vrea sa te lase cu masina ta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru