Supercar-ul de la Infiniti ar putea fi lansat în 2018

de Sebastian Toma
Luni, 12.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea supercar-ului din gama Infiniti ar putea avea loc în 2017 sau 2018, spun surse din cadrul mărcii. Motivul amânării este legat de configuraţia modelului, varianta finală nefiind încă aleasă.

Infiniti încă lucrează la supercar-ul său, spun englezii de la Autocar, lansarea modelului fiind amânată pentru 2017 sau 2018. Modelul este încă pe masa directorilor companiei, care nu s-au decis ce soluţii vor aborda pentru motorizarea sa şi unde va fi amplasat propulsorul. Potrivit surselor citate de Autocar, directorii oscilează între o configuraţie cu motorul amplasat în faţă şi o configuraţie cu motorul amplasat central. În ceea ce priveşte motorizarea, Infiniti va utiliza, cel mai probabil, un motor V6 supraalimentat, acompaniat de un sistem de propulsie hibrid. Sunt şanse ca propulsorul să fie preluat de la GT-R.

Design-ul modelului va fi influenţat puternic de conceptele Essence şi Emerg-E. Conceptul care prefigurează viitorul supercar al mărcii japoneze a fost desenat la centrul de design Nissan din Europa, localizat în Paddington, Regatul Unit. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Nissan, cei de la Autocar spun că influenţa designerilor britanici va putea fi percepută la nivelul versiunii de serie a supercarului japonez.

Urmareste Automarket
Supercar-ul celor de la Infiniti va beneficia şi de aportul echipei de Formula 1 Red Bull Racing, ai căror parteneri sunt cei de la Infiniti. Mai precis, Sebastian Vettel, directorul global de performanţă al Infiniti, ar putea furniza indicaţii şi opinii privind configuraţia finală a modelului, după cum au făcut şi alţi piloţi de Formula 1 pentru supercar-urile create de mărcile a căror imagine o sponsorizau, printre care se numără Michael Schumacher şi Ayrton Senna.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • no bine....altii atunci or face ozn-uri...dai pace!dac-ar scoate acum pana-n 2014-2015 modelu asta ,atunci da...
    6 6
  • @h&m
    2018 OZN-uri? Eu zic ca ai va prea multe SF-uri. In fine, de unde stii ce tehnologie va avea supercarul asta?

    Suntem in 2013. O durata de 5 ani nu-i chiar asa indelungata. Nu uita ca in industrie, 7 ani e durata medie de viata a unui model auto, iar pentru conceperea unei generatii noi de automobil la o marca de volum sunt necesari aprox 3 ani... Asadar, un supercar premium crezi ca se face cu una cu doua?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru