Supercarul Lexus LF-A va costa 225.000 $

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.05.2008
Un oficial al constructorului japonez a lasat sa se inteleaga ca viitorul supercar LF-A va avea un pret de 225.000 $.

Cei care asteapta cu nerabdare noul supercar Lexus LF-A, vor avea ocazia sa il admire live, in acest weekend, in cadrul cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Cu toate acestea, versiunea de productie a modelului japonez se va lasa indelung asteptata, Lexus urmand sa dezvaluie forma finala a supercarului abia la sfarsitul anului viitor.

Informatiile puse la dispozitie de japonezi sunt inca schematice, speculatiile specialistilor sugerand propulsarea supercarului de catre un motor V10 de 5.0 litri, capabil sa ofere cel putin 500 de cai putere. Unii merg insa si mai departe si anticipeaza chiar o motorizare hibrida cu motor V8.

Resursele ascunse sub capota vor fi completate de o masa totala destul de redusa obtinuta prin folosirea din abundenta a fibrei de carbon la nivelul caroseriei si al interiorului, ceea ce va duce la cresterea pretului.

Ben Mitchell, managerul de planificare al produselor Lexus, a confirmat faptul ca pretul de pornire al masinii va fi o suma care incepe cu cifra 2.

Afirmatia oficialului a fost completata de surse din interior care au fixat pretul noului LF-A la 225.000 de dolari. Daca va exista, o versiune decapotabila va depasi cu mult aceasta valoare.

Pretul si caracteristicile tehnice ii vor permite noului supercar Lexus sa se bata de la egal la egal cu Ferrari F430, al carui pret porneste de la 211.000 de dolari. Avantajul japonezilor va fi insa disponibilitatea modelului, clientii supercarului italian fiind nevoiti sa astepte chiar si doi ani livrarea masinii.

via | MotorAuthority

Taguri: F430, Ferrari, LF-A, Lexus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru